5 onontdekte geheimen van Griekenland

griekenland

Griekenland ligt in het zuiden van Europa en telt meer dan 6000 eilanden. Het land heeft zelfs zoveel eilandjes, dat het precieze aantal een goed bewaard geheim is. Ondanks het feit dat Griekenland een bekende bestemming is voor Nederlandse vakantiegangers, zijn er nog meer dan voldoende onontdekte plekjes. In dit artikel lees je over 5 onontdekte geheimen van Griekenland. Met vakanties naar Griekenland van FTI boek je een onbezorgd tripje naar toeristische plekken en goed bewaarde geheimen.

1. Kefalonia

kefalonia

Kefalonia hoor je eigenlijk niet vaak als potentiële bestemming, wanneer vakantiegangers naar de Griekse eilanden trekken. Meestal kiezen Nederlanders voor Corfu, Kreta, Samos, Santorini of Zakynthos. Toch heeft Kefalonia in het westen van Griekenland, gelegen in de Ionische Zee veel te bieden. Het noordelijk gelegen stadje Fiskardo is één van de gezelligste havenplaatsjes van het eiland en ook voor wandelaars is Kefalonia een waar paradijs. Het eiland is geschikt voor een roadtrip langs grotten en spelonken, maar ook voor zonaanbidders die simpelweg willen genieten van mooie stranden.

2. De Vikos Kloof

vikos kloof

Heb je ooit van de Vikos kloof in het noorden van Griekenland gehoord? De kans is groot van niet, maar toch wordt deze kloof vaak de diepste kloof ter wereld genoemd. Dit natuurspektakel van 20km lang is op sommige plekken wel 1600 meter diep. De kloof maakt onderdeel uit van het Pindosgebergte in Zagori en is één van de onontdekte geheimen van Griekenland. Je kunt de kloof met de auto bezoeken en bekijken vanaf de uitzichtpunten of een hike maken door de Vikos kloof zelf. Dat laatste is de spectaculairste optie, als je houdt van een kleine uitdaging.

3. Kythira

kythira

Kythira is het kleine zusje van de grote Ionische eilanden en ligt dichtbij Kreta. De meeste mensen hebben nog nooit van dit eiland met witte huizen, een weelderige begroeiing en imposante watervallen gehoord. De kleine hoofdstad van Kythira barst van de restaurantjes en sfeervolle winkeltjes. Als je wilt eilandhoppen naar onontdekte delen van Griekenland, verdient Kythira zeker een plek op de lijst. Probeer tijdens een verblijf op Kythira ook zeker de befaamde konijnenstoof.

4. Amargos

Gelegen tussen trekpleisters Kos en Naxos wordt Amargos vaak over het hoofd gezien. Toch heeft dit bergachtige 33km lange eiland veel te bieden voor hikers en eilandhoppers. Op het eiland wonen slechts 2000 mensen, waardoor de natuur het duidelijk van de mensheid wint. Hier vind je nog ongerepte natuur, woeste zee en puntige rotsen. In de twee havenplaatsen van Amargos kun je prima bijkomen na een lange dag in de bergen.

5. Skyros

skyros

Skyros behoort tot de Sporaden en vind je op zo’n 35km van Evia. Dit onbekende eiland met de gelijknamige hoofdstad Skyros staat bekend om haar prachtige stranden en witte dorpen, die eerder aan de Cycladen doen denken. Ook leeft hier een bijzonder ras dwergpaard, dat typisch is voor het eiland. In Skyros-stad kun je heerlijk eten en spendeer je met gemak één of meerdere dagen.

Over: Sander Wijdemans

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...