De top 5 bezienswaardigheden van Sardinië

italie

Op zoek naar een pure, authentieke vakantiebestemming waar massatoerisme nog een vreemd begrip is? Waar je de hagelwitte stranden aan de oogverblindende kustlijn met slechts een handjevol anderen hoeft te delen? Dan is Sardinië jouw volgende bestemming! Naast de verleidelijke zandstranden kun je tijdens een Fly Drive Sardinië hoge bergen beklimmen en prehistorische plaatsen en cultuurrijke stadjes en dorpjes bezoeken. En overal weer die Sardijnse gerechten om je vingers bij af te likken. Krijg jij al trek in deze bestemming? Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden van deze Fly Drive Italië voor je op een rijtje.

1. Het hoogtepunt van Sardinië’s verdedigingswerken: Nuraghe Su Nuraxi

Het hoogtepunt van Sardinië’s verdedigingswerken Nuraghe Su Nuraxi

De maar liefst 7000 overblijfselen uit het bronzen tijdperk zijn over het hele eiland verspreid. Ruim zestig kilometer ten noorden van de stad Cagliari vind je echter wel een heel bijzondere plek: het op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkende Barumini complex. Een knap staaltje prehistorische architectuur, dat ook nog eens verwonderlijk goed behouden is gebleven. Al 2000 jaar voor Christus werden deze verdedigingsbouwwerken gebouwd. Het allermooiste exemplaar van allemaal is Nuraghe Su Nuraxi. Barumini is per auto makkelijk te bereiken, maar is alleen met een gids te bezichtigen.

2. Hoofdstad Cagliari

Hoofdstad Cagliari

Cagliari is Sardinië’s hoofdstad, gelegen in het zuiden van het eiland. Een stad waar je heerlijk kunt winkelen, urenlang wilt dineren tot je geen pap meer kunt zeggen en zorgeloos door de smalle steegjes slentert. De volkse buurten ademen een authentiek karakter. Rond de haven is het meestal een drukke bedoening, mede door de vele ferryboten die hier aanmeren en vertrekken. De oudste wijk van Cagliari heet Castello en is gelegen op de top van een heuvel. Niet geheel verrassend vind je hier veel oude –vooral Romeinse- bouwwerken.

3. De Grot van Neptunus

De Grot van Neptunus

Wil je de Grot van Neptunus bezoeken, dan moet je daar wel wat voor overhebben. Je kunt er alleen per boot komen, of de Escala del Cabirol, de 655 uit rotsen gehakte traptreden afdalen. Eenmaal aangekomen betreed je een druipsteengrot die aan de voet van een 110 meter hoge klif is gelegen. De ingang van de grot ligt slechts een meter boven zeeniveau en daardoor is deze bezienswaardigheid alleen bij goed weer te bezoeken. In de Grot van Neptunus schitteren talrijke stalagmieten en stalactieten, maar ook het ondergrondse meer La Marmora eist zijn aandacht op.

4. De Costa Smeralda, geliefd onder jetsetters en alle andere zonaanbidders

De Costa Smeralda, geliefd onder jetsetters en alle andere zonaanbidders

De Costa Smeralda, de ‘Smaragdkust’, is een grillige kustlijn vol baaitjes en ruige rotspartijen. Het gebied, dat in het noorden en noordoosten van Sardinië ligt, is 55 kilometer lang. Dit in eerste instantie ongerepte kustgebied is in de loop van de afgelopen tientallen jaren veranderd in een populaire bestemming voor de internationale jetset. Gelukkig wordt het natuurbehoud in de regio al die tijd nog nauwlettend in de gaten gehouden. De luxe badplaats Porto Cervo mag rekenen op de grootste toeristenstroom. Vooral de haven vol luxueuze jachten moet je eens gezien hebben.

5. De Maddalena archipel

Maddalena archipel

Waar je tijdens een Fly Drive Sicilië de Eolische eilanden kunt bezoeken, vind je in de directe nabijheid van Sardinië de Maddalena archipel. Deze eilandengroep en Nationaal Park bestaat uit meer dan zestig kleine eilandjes. Alleen het hoofdeiland La Maddalena wordt bewoond en barst van de gezellige winkeltjes en restaurantjes. In totaal beslaan deze grotendeels ongerepte eilandjes 12.000 hectare aan zee en land. Je kunt de Maddalena archipel op eigen houtje bezoeken door een zeilboot of motorbootje te huren, maar ook kun je in Palau aan boord van een veerboot stappen. Zo kun je zelfs je huurauto meenemen.

Over: Sander Wijdemans

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...