Carnaval vieren in Venetië (Carnevale di Venezia)

italie

Een mysterieuze festival

Carnaval vieren in Venetië, het is eigenlijk iets wat iedereen ooit eens moet hebben meegemaakt. Op geen enkele andere plaats in de wereld wordt carnaval op zo’n bijzondere manier gevierd als in prachtig en romantisch Venetië. Bekend zijn uiteraard de indrukwekkend vormgegeven Venetiaanse maskers evenals de historische klederdracht die hier het beeld van carnaval uitmaken. Het ‘Carnevale di Venezia’ is een jarenlange traditie welke reeds vanaf het jaar 1268 wordt georganiseerd. In principe duurt het carnaval een volledige week waarin de overgang van de winter naar de lente wordt gevierd. De maskers zijn het gevolg van het feit dat er heel wat prinsessen en andere belangrijke personen van overal ter wereld naar Venetië kwamen afgereisd om er carnaval te vieren. Zo konden ook zij naar hartenlust en volledig anoniem feesten… en stiekem ook een beetje dronken worden!

Carnevale di Venezia op en rond het San Marcoplein

carnaval venetie

Ondanks het feit dat het Carnevale di Venezia doorheen heel Venetië wordt gehouden moet het gezegd dat de meeste festiviteiten toch echt worden georganiseerd op en rond het bekende San Marcoplein. Niet alleen zult u hier de mooiste maskers aantreffen, daarnaast is de kans dat u zomaar een celebrity tegen het lijf loopt eveneens altijd aanwezig. Bovendien worden er op het San Marcoplein ook altijd verschillende wedstrijden gehouden waarbij de mooiste kostuums in de prijzen vallen. Wij hebben alvast enkele hoogtepunten tijdens het carnaval in Venetië voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.

De Maria Parade

De Maria Parade of de ‘Festa delle Marie’ is een parade welke van start gaat op ‘San Piero di Castello’. De weg die deze parade aflegt gaat van hieruit langs Garibaldo om uiteindelijk via Riva degli Schiavoni het San Marcoplein te bereiken. De parade kunt u herkennen aan het feit dat er steeds een gevleugelde leeuw voorop loopt in het gezelschap van niet minder dan twaalf Maria’s.

Il volo dell’Angelo

De ‘Vlucht van de Engel’ of ‘Il volo dell’Angelo’ is een werkelijk bijzonder schouwspel welke u alleen nog maar tijdens het Venetiaanse carnaval kunt aanschouwen. De trotse winnaar van de Maria wedstrijd van het voorbije jaar zweeft dan namelijk als een engel aan een touw vanaf de toren tot op het midden van het San Marcoplein. Ondanks het feit dat dit één van de absolute hoogtepunten is van het Carnevale di Venezia is het niet helemaal uniek te noemen. Op andere dagen tijdens deze periode gebeurt namelijk hetzelfde, maar dan met de Adelaar en de Leeuw.

De nachtelijke ‘Vogata del Silenzio’

Carnaval in Venetië draait eigenlijk in haar totaliteit om sfeer. Deze stelling wordt eens temeer kracht bijgezet door middel van de ‘Vogata del Silenzio’. Deze nachtelijke stoet met gondels die sfeervol worden verlicht met kaarsjes is een aanrader van formaat, in het bijzonder voor verliefde koppeltjes. Wat het allemaal extra mooi maakt is dat de gondeliers allemaal traditionele kostuums dragen. Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan de medaille, want de ‘Vogata del Silenzio’ betekent ook meteen het officiële einde van het Carnevale di Venezia.

Carnaval vieren in Venetië? Een onvergetelijke ervaring!

venetie grachten

Carnaval vieren in Venetië is iets wat u niet snel zult vergeten. De manier waarop u deze bijzondere periode zal beleven is bovendien geheel aan u. Ondanks het feit dat alle parades en evenementen werkelijk fantastisch zijn om te aanschouwen is het namelijk nog leuker om er zelf aan deel te nemen! Op verschillende locaties verspreid over de stad heeft u de mogelijkheid om een kostuum te huren. Een bekende locatie om dit te doen is bijvoorbeeld bij ‘Ca ‘del Sol’ op ‘Fondamenta de l’Osmarin’. Er worden door gespecialiseerde organisaties bovendien ook complete pakketten aangeboden. In dit geval beschikt u niet alleen meteen over een mooi kostuum, maar heeft u ook toegang tot een gemaskeerd bal en kunt u genieten van een heerlijk diner. Zo haalt u pas echt het maximale uit het Carnevale di Venezia!

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...