De hoogtepunten van de regio Puglia in Italië

italie

Wat kunt u verwachten van Puglia?

Er bestaan heel wat goede redenen waarom ook u er minstens één keer voor zou moeten kiezen om een bezoek te brengen aan Puglia in Italië. Zo zijn er de indrukwekkend ruige kliffen, de uitnodigende zandstranden evenals de laag glooiende heuvels en de indrukwekkende architectuur. Zegt de naam Puglia u toch niet meteen iets? Misschien doet ‘Apulië’ wel een belletje rinkelen. Deze regio in het zuidoosten van Italië grenst aan de Adriatische en Ionische Zee en heeft alles in huis om u een onvergetelijke vakantie te doen beleven. Bovendien zorgt de beperktere populariteit van deze regio in vergelijking met het noorden van Italië er voor dat u hier vaak even aan het massatoerisme kunt ontsnappen.

Gallipoli en haar bijzondere, historische centrum

Gallipoli Angevin Kasteel

Dit is het Angevin Kasteel in Gallipoli.

Een eerste hoogtepunt welke u niet over het hoofd mag zien tijdens een fly-drive vakantie naar Puglia is ongetwijfeld ‘Gallipoli’. Het oude centrum van deze stad is gelegen op een eiland welke door en brug verbonden wordt met het nieuwe gedeelte en de rest van het vasteland. Brengt u een bezoek aan Puglia in de zomermaanden? In dat geval is de kans bestaande dat u geconfronteerd wordt met hoge temperaturen. Een bijkomend voordeel buiten de bijzondere uitstraling van het historische centrum is dat er hier ook altijd een zacht briesje waait. Heerlijk om even wat verkoeling te brengen! Enkele aanraders in Gallipoli zijn niet alleen de ‘Cattedrale di Sant’Agata’, maar ook de uitnodigende haven waar traditionele vissers in werken.

De witte stad ‘Ostuni’

Door veel reizigers geprezen als de leukste bezienswaardigheid van Puglia mag een bezoek aan ‘Ostuni’ ook zeker en vast niet op uw planning ontbreken. Deze ‘Città Bianca’ kan reeds vanop geruime afstand worden gespot door haar ligging bovenop een heuvel. Nagenoeg elk gebouw dat in deze stad is terug te vinden is voorzien van een witte kalklaag. Dit zorgt er in combinatie met de smalle, kronkelende straatjes voor dat er een bijzondere sfeer wordt gerealiseerd die uitnodigt om ontdekt te worden. Heeft u van al dat wandelen dorst en misschien ook wel een beetje honger gekregen? Blijf dan vooral in deze stad vertoeven en plof neer op één van de vele, uitnodigende terrasjes die zijn terug te vinden op het ‘Piazza della Libertà’. Een Italiaanse aperitief smaakte nog nooit eerder zo heerlijk als hier!

De bijzondere aanblik van ‘Polignano a Mare’

Veel mensen die Puglia bezoeken doen dit om er een combinatie van een ontspannende en een actieve vakantie te beleven. Dat deze regio zich daar uitstekend toe leent wordt onder meer duidelijk op het ogenblik dat u een bezoek brengt aan ‘Polignano a Mare’. Het centrum van deze plaats is leuk om doorheen te lopen, maar verder niet zo bijzonder. Wat deze locatie wel interessant maakt is het strand dat verscholen ligt tussen de rotsen. Het feit dat ‘Polignano a Mare’ op een steile klip is gebouwd zorgt er voor dat u vanaf het strand (welke toch een paar tientallen meters lager is gelegen) een werkelijk fenomenaal uitzicht heeft op de stad. U kunt hier ook het populaire grotrestaurant ‘Grotta Palazzese’ terugvinden. Er worden hier uitstekende maaltijden in een ronduit uniek kader opgediend. U moet er wel rekening mee houden dat dit wellicht één van de duurste restaurants is van heel Puglia.

Alberobello en Lecce

Denkt u aan Puglia? Dan kunt u uiteraard niet om de zogenaamde ’trulli’ heen. Deze kleine, witte, ronde huisjes beschikken over een ronduit bijzondere uitstraling en zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. De hele stad Alberobello is door de aanwezigheid van de trulli ook opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ondanks het feit dat u Alberobello zeker niet over het hoofd mag zien is dit wel de meest toeristische stad van de hele regio. Dit betekent dat er vooral tijdens de zomermaanden vaak enorme aantallen toeristen terug te vinden zijn. Tot slot is er uiteraard nog ‘Lecce’. Het betreft hier de hoofdstad van Puglia welke zich kenmerkt door een uiterst historisch karakter. In het centrum van deze stad zijn zelfs de overblijfselen terug te vinden van een voormalig amfitheater. Niet alleen deze locatie (gelegen op de Piazza Sant-Oronzo) is een aanrader, maar ook de Cattedrale di Lecce mag u zeker niet over het hoofd zien. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, u hoeft zich tijdens een fly-drive vakantie naar Puglia werkelijk geen moment te vervelen!

lecce

Piazza Sant’Oronzo is één van de belangrijkste pleinen van de stad Lecce

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...