De mooiste fly & drives voor wijnliefhebbers

wereld

Wat zijn de walhalla's voor wijnliefhebbers?

Er is niets zo betoverend als een vakantie doorbrengen in een van ‘s werelds grootste wijnregio’s, waar verbluffend mooie wijngaarden dienen als de perfecte achtergrond terwijl u proeft van enkele van de beste beschikbare wijnen. Elk jaar ontkiemen er zich meer en meer wijnbestemmingen, maar sommige reeds bestaande wijngaarden zullen altijd tot de norm behoren van wijnliefhebbers. Of u zich nu een weg wilt banen doorheen Frankrijk, Italië, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika, onderstaande fly & drive vakanties zullen u inspireren om de wijde wereld in het maken van wijn te verkennen.

barossa vallei

De Barossa Vallei in Australië

Australië: Barossa vallei

Een Fly & Drive naar Australië is ideaal voor wijnliefhebbers. Op slechts een uur rijden van Adelaide ligt de schilderachtige Barossa vallei, die veel wijnliefhebbers van over de hele wereld ontvangt. De openheid voor bezoekers en Australische charme doordringt deze streek. Bijna alle wijngaarden bieden proeverijen en velen bieden gratis rondleidingen en heerlijke eetgelegenheden op het terrein. Zo is het aan te raden een middag door te brengen op Yalumba, de oudste wijngaard van Australië (het heeft een comfortabele proefruimte met een open haard en een eigen kuiperij).

Nieuw-Zeeland: Central Otago

Komt het landschap u bekend voor – rustige rivieren, groene valleien en hoge, met sneeuw bedekte bergtoppen – dan heeft u waarschijnlijk een glimp opgevangen van de majestueuze Central Otago in Lord of the Rings. In dit cinematografische landschap ligt een bloeiende wijnindustrie. De zuidelijkste wijnregio ter wereld (en het hoogste van Nieuw-Zeeland) nodigt bezoekers uit met delicate pinot noirs en aromatische witte wijnen zoals pinot gris, riesling en gewürztraminer. Rippon Vineyard in Wanaka is een van de oudste wijngaarden in het gebied, met een fantastisch uitzicht op het meer. Peregrine in Gibbston Valley is dan weer een architectonisch wonder; het gebouw werd ontworpen om te lijken op de vleugel van een valk tijdens het vliegen.

La rioja in Spanje

Naast wijnvelden is de La Rioja regio in Spanje ook een schitterend gebied voor natuurliefhebbers. Hier komt u gegarandeerd helemaal tot rust!

Spanje: La Rioja

Slaperige Spaanse dorpjes, eeuwenlange geschiedenis van de druiventeelt en meer dan 500 wijngaarden die een breed scala aan krachtige rode wijnen produceren, maken van La Rioja een intrigerende bestemming voor wijnliefhebbers in Noord-Spanje. Breng een bezoek aan Bodegas Baigorri in Samaniego, dat als een glazen kist boven de grond zweeft met een prijswinnend wijnhuis eronder. Tevens zal u het zich beklagen als u een overnachting overslaat in ‘s werelds meest besproken wijnhotel, Marqués de Riscal, dat ontworpen werd door Frank Gehry.

Douro Vallei

Dit is de Douro Vallei. Ideaal te combineren met een fly & drive naar de stad Porto. Zoals u kunt zien zijn de wijnvelden trapsgewijs opgebouwd tegen de bergen. Persoonlijk één van mijn favoriete plekken als wijnliefhebber.

Portugal: Douro vallei

De noordelijke wijnstreek van Portugal is vrijwel onmiddellijk herkenbaar vanwege de wijngaarden met steile terrassen, die boven de vredige rivier de Douro uitsteken en die het uitzicht van prachtig landschappen niet missen. Dit gebied is ideaal om te combineren met een fly & drive naar Porto. De Douro vallei is een van ‘s werelds oudste wijngaardgebieden. In de derde eeuw na Christus introduceerden de Romeinen wijngaarden. Ongetwijfeld zult u willen stoppen bij de wijngaard Sandeman, met zijn uitgebreide proeverijcentrum of na een steile klim naar Quinta do Crasto een drankje willen benuttigen te midden van een paradijselijk uitzicht. Er zijn ook genoeg kleinere wijngaarden te bezoeken, die minder bekende tafelwijnen produceren en vaak gemaakt worden van inheemse druivensoorten, waarvan de naam onmogelijk uit te spreken lijkt.

En u hoeft het niet altijd ver van huis te zoeken. De Moezelvallei in Duitsland verbaast bezoekers met kastelen, golvende heuvels en sprankelende riviertjes. Buiten dit dromerige landschap dat uit een sprookje lijkt te komen, zijn poëtische wijnen een top reden voor het toerisme in de regio. Echter raden wij voor Duitsland, geen fly & drive aan ;-).

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali?

Als je een reis naar Bali plant, is het kiezen van de juiste luchthaven een belangrijke stap in het boekingsproces. Bali is een populaire vakantiebestemming en ...

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt,...