De natuurschoonheden van IJsland

europa

Watervallen, gletsjers en meer

IJsland is terug te vinden op menig aantal bucketlists. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bijzondere natuurpracht waar dit eiland zich door kenmerkt. Verspreid over IJsland zijn dan ook niet alleen imposante vulkanen terug te vinden, maar ook adembenemende gletsjermeren en bijzondere zwarte stranden. Tel daar de talrijke grotten evenals de vele warmwaterbronnen bij op en de kans is groot dat ook uw interesse gewekt zal zijn. Wilt u graag bij wijze van voorpret nu reeds kennismaken met de bijzondere natuurscheden van IJsland? Dan is het zeker een aanrader om even dit blogartikel door te nemen!

Indrukwekkende watervallen

skogafoss

IJsland beschikt over een unieke diversiteit op vlak van natuurschoon. In eerste instantie zijn er de bulderende watervallen die verspreid over het eiland zijn terug te vinden. De bekendste watervallen van IJsland luisteren naar de namen ‘Gulfoss’, ‘Skogafoss’, ‘Godafoss’ evenals ‘Dettiefoss’ en ‘Selfoss’. Een bezoek brengen aan al deze watervallen is absoluut een aanrader. Bovendien maakt u elk bezoek ook nog eens zo avontuurlijk als u zelf wil. Een mooi voorbeeld heeft betrekking tot een bezoek aan de Dettiefoss en Selfoss watervallen. Heeft u geen hoogtevrees? In dat geval wordt het aangeraden om het pad richting de ‘Hafragilfoss’ te volgen. Dit pad kan zeker een uitdaging vormen voor wandelaars, maar is de moeite meer dan waard. Deze hike voert u mee langs een ravijn en eindigt uiteindelijk met een afdaling richting de waterval. Zo ervaart u de schoonheid van dit woeste natuurverschijnsel pas echt!

De bijzondere, zwarte stranden van ‘Vik’

Een uniek natuurverschijnsel waar u op IJsland kennis mee kunt maken zijn de zwarte stranden die zich in het zuiden van het land bevinden. Het vulkanische zand welke is terug te vinden op de stranden van Vik beschikt niet alleen over een gitzwarte kleur, daarnaast voelt het ook nog eens altijd lekker warm aan. Hoe koud het dus met andere woorden ook mag zijn, u kunt hier altijd lekker warm op het strand gaan liggen. Bent u toch in Vik? Vergeet dan ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de plaatselijke grot welke is gevormd door basalt. Ook de kliffen nabij Vik staan niet voor niets bekend als één van de mooiste van IJsland.

zwarte stranden vik

De Zwarte stranden van VIK. Wellicht is zwart niet de mooiste kleur voor een strand, echter is ons team zeer te spreken over deze mooie foto.

Ontdek Europa’s grootste ijsplaat, de ‘Vatnajökull’

IJsland staat er om bekend te beschikken over de grootste ijsplaat van Europa. Deze luistert naar de naam ‘Vatnajökull’. Verspreid over het zuidoosten van het land zijn verschillende uitlopers van deze ijsplaat terug te vinden in de vorm van adembenemende gletsjers. De beste locatie om kennis te maken met deze gletsjer is ‘Skaftafell’. Dit is bovendien een gedroomde locatie voor de avontuurlijke reiziger. U kunt hier dan ook niet alleen een gletsjerhike maken, maar ook ijsklimmen. Bent u bovendien een fan van de succesvolle HBO-serie ‘Game of Thrones’? In dat geval zal het u goed doen om te weten dat diverse stukken uit de reeks zijn opgenomen op deze gletsjer. Vanuit Skaftaffel kunt u er voor kiezen om uw weg te vervolgen richting ‘Jökulsárlón’. Hier is het enige blauwe gletsjermeer van IJsland terug te vinden. Bovendien is het eveneens zo dat imposante ijsschotsen welke van de gletsjer in het meer terechtkomen van hieruit naar de zee drijven. Dit is absoluut zeer indrukwekkend om te zien!

noorderlicht

Ook het Noorderlicht is te aanschouwen in IJsland!

De unieke lavavelden van ‘Myvatn’

Eveneens een bijzondere locatie om te bezoeken tijdens een vakantie op IJsland is ongetwijfeld ‘Myvatn’. Deze plaats staat bekend om de vele vulkaanuitbarstingen die er plaats hebben gevonden tussen 1974 & 1984. Dat deze vulkaanuitbarstingen een bijzonder grote impact hebben gehad op de omgeving mag wel duidelijk zijn. Nu, zoveel jaren later rookt en stoomt de aarde hier nog altijd! In het bijzonder de wandelroute bij ‘Leirhnjukúr’, een werkelijk gigantisch lavaveld is er één welke u niet snel zult vergeten. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, IJsland is een bijzondere bestemming die het hart van elke natuurliefhebber sneller zal doen slaan!

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...