De top 6 bezienswaardigheden van Andalusië

spanje

De zuidelijkste regio van Spanje is steeds vaker de bestemming voor een stedentrip of een Fly & Drive Spanje. De historische steden, de witte bergdorpjes, de prachtige stranden van de Costa de la Luz en het lekkere eten trekken al jarenlang een toenemend aantal bezoekers. Andalusië is de geboorteplaats van de flamenco én van de tapas. Ook staat de streek bekend om zijn sherry, die zo perfect samengaat met die tapas. In Andalusië worden al je zintuigen geprikkeld. Wij zetten de meest noemenswaardige bezienswaardigheden van deze regio voor je op een rijtje.

1. Alhambra, Granada

Wie een Fly Drive Andalusië boekt, heeft vrijwel altijd een bezoek aan Alhambra in Granada op zijn reisplanning staan. Dit middeleeuwse paleis en Moorse fort is gelegen in het zuidoosten van de stad. Het Moorse ontwerp en de latere invloed van de Europese Renaissance hebben tot een bijzondere architectonische stijl geleid. Vanwege zijn architectuur en vele kunstschatten is het complex opgenomen op de UNESCO-lijst. Dat betekent dagelijks dus duizenden bezoekers. Daarom is het het beste om je kaartjes vooraf online te bestellen. Trek voor je bezoek ongeveer een half uur uit en ga het liefst ’s ochtends.

Alhambra

2. Real Alcázar, Sevilla

Real Alcázar in Sevilla zal je net als zijn grote broer Alhambra weten te verrassen. Real Alcázar is een van de oudste koninklijke paleizen die tegenwoordig nog in gebruik zijn. Voorheen was dit een Moors fort en nog verder terug in het verleden stond op diezelfde plek een Romeins fort. Op de begane grond proef je binnen de muren en de tuinen van het paleis de Middeleeuwen, de Arabische periode en de Renaissance allemaal terug. De bovenste verdiepingen worden door de koninklijke familie gebruikt. Koop je kaartjes vooraf online en alleen op de officiële website.

Real Alcazar Sevilla

3. Mezquita, Córdoba

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba. Mezquita is het Spaanse woord voor moskee, verwijzend naar de vroegere functie van het gebouw. Het gebouw werd in de achtste eeuw door de Moren vervaardigd. Sinds de christelijke herovering in de dertiende eeuw werd het weer een kathedraal. De gemaakte aanpassingen zijn met respect voor de Moorse invloeden uitgevoerd. Kenners noemen het zelfs een van de grootste islamitische werken. Voor een ticket betaal je tien euro. Ook is het mogelijk een tour met een gids te boeken. Twee keer per week vindt er ’s nachts een tour plaats.

Mezquita Cordoba

4. Alcazaba, Malaga

In het 9e-eeuwse Alcazaba zijn de Arabische invloeden nog goed terug te zien. Alleen al de rijkelijk versierde bogen verklappen de ooit aanwezig geweeste Moren. Ook de tuinen met hun complexe irrigatiesystemen zijn van Moorse hand. Ook bespeur je in Alcazaba een stukje Romeinse architectuur, omdat de Moren resten van een Romeins theater in het gebouw verwerkten. Alcazaba ligt tegen de Gibralfaroberg aan en geeft je een mooi uitzicht over de haven van Málaga. Het iets hoger gelegen Gibralfaro kasteel diende ter verdediging van het fort. Met een combiticket kun je beide gebouwen bezoeken.

Alcazaba Malaga

5. Ronda

Andalusië staat bekend om zijn witte bergdorpjes (pueblos blancos). De bijzonderste van allemaal is zonder twijfel het plaatsje Ronda. Het behoort tot de oudste plaatsen van heel Spanje. In Ronda heerst een rustige sfeer. Het dorpje is gelegen op een hoog plateau en wordt door de kloof El Tajo in tweeën gedeeld. De twee stadsdelen worden middels de beroemde Puente Nuevo brug met elkaar verbonden. Dichtbij die brug vind je La Mina, een in de rotsen uitgehouwen Moorse trap. De 365 treden leiden je naar de rivier Guadalevín die door de kloof loopt.

6. El Caminito del Rey

Tot slot El Caminito del Rey: niet alleen een bezienswaardigheid, maar ook een activiteit. Het 120 jaar geleden aangelegde pad door de El Chorro-kloof was aanvankelijk een transportroute. Het stond bekend als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld. Inmiddels is hij vernieuwd en daardoor geheel veilig te noemen. Dat neemt niet weg dat sommige delen de adrenaline alsnog opwekken. Bijvoorbeeld de hangbrug, maar ook het stuk glazen brug dat je zicht geeft op de honderd meter diepe kloof onder je. De wandeling bedraagt acht kilometer, waarvan vijf kilometer ‘aanlooproute’ is. Bestel je entreetickets vooraf online.

Caminito del Rey

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...