Een fly & drive naar het Noorderlicht; alles wat u moet weten

europa

Een onvergetelijke belevenis

Het Noorderlicht is waarschijnlijk één van de meest bijzondere natuurverschijnselen die er bestaan. Elke reiziger wil het dan ook graag minstens één keer gezien hebben. Bovendien moet het ook gezegd dat de landen of locaties waar u het Noorderlicht het beste kunt spotten vaak ook nog eens erg aangenaam en aantrekkelijk zijn om te bezoeken. ’s Werelds beste plaatsen om het Noorderlicht te zien zijn dan ook gelegen in Scandinavië. Dit gebied in het Noorden van Europa omvat de landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. Althans op politiek vlak. Historisch en cultureel gezien zouden namelijk ook Finland, IJsland evenals de Faeröereilanden bij Scandinavië gerekend kunnen worden. In ieder geval, bent u van plan om een fly & drive naar het Noorderlicht te boeken? Dan doet u er goed aan om rekening te houden met de interessante tips die zijn terug te vinden in dit blogartikel!

Waarom een fly & drive naar het Noorderlicht boeken?

Echte kenners stellen vaak dat het een absolute must is om een (huur)auto ter beschikking te hebben op het ogenblik dat u het Noorderlicht wenst te spotten. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Het is namelijk zo dat het Noorderlicht geen globaal fenomeen is. Dit betekent dat het zeer plaatselijk kan verschijnen en vaak ook maar even aanhoudt. Wanneer u gebonden bent aan een bepaalde locatie is de kans dan ook veel kleiner dat u ooit het Noorderlicht zult kunnen aanschouwen. Ook plaatselijke bewolking kan bijvoorbeeld al stevig roet in het eten gooien. Een auto ter beschikking hebben is dus zeker geen overbodige luxe.

Beste plaatsen om het Noorderlicht te spotten

Naast bovenstaande zult u natuurlijk ook graag willen weten naar welke plaatsen u nu het best een fly & drive vakantie kunt boeken op het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Op dit vlak kunt u een keuze maken uit verschillende mogelijkheden zoals:

  • Bodø in Noorwegen;
  • Tromsø in Noorwegen;
  • Kiruna in Zweeds Lapland;
  • Abisko in Zweeds Lapland;

Wilt u echt helemaal niets aan het toeval overlaten? In dat geval is het wellicht nog het interessantst om een fly & drive te boeken naar het meest noordelijk gelegen stadje van de wereld, namelijk ‘Alta’. Deze uitnodigende plaats met zo’n tienduizend inwoners staat wereldwijd bekend als wellicht de beste plaats op het Noorderlicht te spotten. Er werd zelfs voor gekozen om in de stad een kerk te bouwen welke volledig is gebaseerd op de ‘Aurora Borealis’. Ze noemt dan ook zeer toepasselijk ‘de kathedraal van het Noorderlicht’. Wilt u graag ook in Alta verblijven? In dat geval kunt u kiezen voor een bijzondere overnachting in het ‘Sorrisniva Iglo Hotel’. Een bijzondere en onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

Wanneer kunt u het Noorderlicht het best waarnemen?

In het hoge noorden is het Noorderlicht niet echt zeldzaam, maar dat neemt niet weg dat u ze niet zomaar altijd zult kunnen aanschouwen, in tegendeel. Er zijn dan ook verschillende ingrediënten vereist om tot een heerlijke Noorderlicht soep te kunnen komen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld zonneactiviteit vereist, maar daarnaast moet u zich ook op een donkere plek bevinden weg van het stadslicht. Eveneens een vereiste is natuurlijk dat er geen sprake is van (plaatselijke) bewolking. Door de jaren heen zijn er heel veel verschillende onderzoeken gebeurd naar wat nu precies de beste periode is om het Noorderlicht waar te nemen. Dit is verrassend genoeg niet zozeer in de wintermaanden het geval, maar wel in de periode tussen september en maart.

Statistisch gezien heeft u de meeste kans om het Noorderlicht te zien rond 21 maart en 21 september. Dit heeft alles te maken met het feit dat op deze dagen de zogenaamde ‘zonnewende’ plaatsvindt. Dit is het moment waarop de dag en de nacht even lang duren en de zon zich loodrecht boven de evenaar bevindt. Het is bovendien zo dat op deze dagen de koppeling tussen het magneetveld van onze planeet en het magneetveld waar de zon over beschikt het grootst is. Het beste tijdstip om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen? Dat zou tussen 22h00 en middernacht zijn.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...