Eerste keer Spanje? 7 tips ter voorbereiding

spanje

Maak een succes van uw reis naar Spanje

Elk jaar opnieuw zijn er weer nieuwe reizigers die er voor kiezen om Spanje te ontdekken. Dit zuiders getinte vakantieland beschikt dan ook over heel wat sterke troeven die het ontdekken meer dan waard zijn. Wanneer u voor het eerst naar Spanje op vakantie gaat zijn er uiteraard een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wilt u zeker zijn van een goede voorbereiding en wil u bijgevolg niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan is het beslist een aanrader om rekening te houden met de interessante tips die worden gegeven op deze pagina!

Tip 1: Wanneer naar welke regio in Spanje?

In eerste instantie is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat van Spanje. In het bijzonder indien u van plan bent om een culturele reis naar het zuiden van het land te overwegen is het weerbeeld van groot belang. In het zuiden van Spanje regent het eerder zelden. De slechtste periode op dit vlak vormt het najaar met als natste maand vaak december. Over het algemeen wordt het voor culturele doeleinden aangeraden om een reis naar het zuiden van Spanje tijdens het voorjaar (vanaf de maand februari) te ondernemen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de temperaturen dan lekker aangenaam zijn en alle (handels)zaken gewoon de deuren openen. In de zomermaanden is dat bij vaak hete temperaturen tussen de 30 en 40 graden lang niet altijd het geval. Laat het doel van uw vakantie dus ook bepalen in welke periode u naar Spanje zal afreizen.

Dit is Plaza de España in Sevilla, te vinden in Andalusië. Één van de populairste regio’s voor een fly & drive!

Tip 2: Losse boekingen of pakketreis?

Het aanbod aan accommodaties voor toeristen in Spanje is werkelijk enorm. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met het feit dat dit sinds jaar en dag één van de op toeristisch vlak belangrijkste landen van Europa is. Niet alleen kan u als reiziger een keuze maken uit een groot aantal verblijfsadressen, wat bovendien ook te denken van de vliegtickets? Eén blik werpen op een boekingssite van vliegtickets leert u dat er dagelijks meerdere vluchten naar de populairste plaatsen in Spanje vliegen. Bepaal voor uzelf of u een reis op maat samenstelt, bijvoorbeeld door het individueel boeken van de vlucht en de accommodatie of u een complete pakketreis boekt. Kiest u voor deze laatste optie? Dan heeft u minder omkijken naar de voorbereiding van uw vakantie, maar betaalt u in de praktijk wel haast altijd meer dan nodig is.

Tip 3: Naar Spanje met de auto? Controleer je voertuig!

Ondanks de niet onaanzienlijke afstand die moet worden afgelegd kiezen elk jaar opnieuw zeer veel Nederlanders en Belgen er voor om met de auto naar Spanje af te reizen. Dat is helemaal prima, want onderweg krijgt u meteen heel wat van het land te zien. Vooraleer met de auto de rit aan te vatten is het evenwel van belang om deze grondig te controleren. Zie hierbij ook kleine dingen zoals de ruitenwisservloeistof niet over het hoofd. Dit lijkt slechts een detail, maar u wil absoluut geen lange rit met een vuile voorruit moeten afleggen.

spaanse vrouw

Tip 4: Koop een goede reisgids

Spanje is een prachtig land dat werkelijk enorm veel te bieden heeft. U kan er voor kiezen om de (ongerepte) natuur in te trekken, vulkanen te ontdekken (bijvoorbeeld op het eiland Tenerife) of te verdwalen in enkele van de vele fantastische steden die in het land zijn terug te vinden. Om er zeker van te zijn dat u geen enkel hoogtepunt over het hoofd ziet en om uw reis goed voor te bereiden kan het interessant zijn om een reisgids in huis te halen. Lees gerust ervaringen van andere reizigers met de verschillende gidsen die verkrijgbaar zijn en kies voor degene die volgens jou het best aansluit op uw verwachtingen. Ook de aard van uw vakantie in Spanje kan bepalend zijn voor het type reisgids waarvoor u kiest. De Lonely Planet reisgidsen staan er bijvoorbeeld om bekend zich vooral te richten op de backpacker die Spanje doorkruist.

Tip 5: Het bepalen van het budget voor je vakantie

Spanje is in vergelijking met andere Europese vakantielanden als Frankrijk en Italië doorgaans een stuk voordeliger. Dit neemt niet weg dat de plaats waarheen u op vakantie gaat een grote impact kan hebben op het budget dat is vereist. Trekt u rond in Andalusië en neemt u genoegen met een verblijf in een hostel? Dan heeft u uiteraard heel wat minder budget nodig dan wanneer u wenst te verblijven in een 4- of 5-sterrenhotel in het mondaine Marbella. Op voorhand even het budget bepalen dat u voor handen hebt voor uw vakantie in Spanje is dan ook zeker een aanrader.

Tip 6: Afsluiten van een reisverzekering

Een ongeval schuilt in een klein hoekje. Wilt u er zeker van zijn dat u in geval van problemen in Spanje zowel financieel als praktisch goed bent ingedekt? Kies er dan voor om een passende reisverzekering af te sluiten. Dit geldt misschien nog in het bijzonder wanneer u de Spaanse natuur intrekt of indien u bijvoorbeeld een wintersportvakantie in de Spaanse Pyreneeën hebt geboekt.

Tip 7: Stel een planning op voor uw fly & drive door Spanje

Bent u niet van plan om een gewone stedentrip of een strandvakantie te boeken naar Spanje? Wilt u in de tijd die jij in het land kan doorbrengen zoveel mogelijk zien en beleven en kiest u daarom voor een fly & drive? In dat geval is het de moeite waard om op voorhand een planning op te maken. Hou tijdens het opstellen van deze planning een beetje marge aan. In steden als Barcelona, Sevilla en Madrid, maar ook in minder ronkende namen als Cordoba en Granada kan u al snel heel wat meer tijd besteden dan u op voorhand had verwacht. Om er zeker van te zijn dat u de belangrijkste highlights die u echt gezien wil hebben niet mist is het in ieder geval de moeite waard om een planning op te maken. Tip: Kiest u voor een fly & drive met vast programma? Dan hebt u

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...