Fly Drive Albanië

Fly Drive Albanië

europa
bestemmingen icoon Ontdek de prachtige natuur van Albanië
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf € 427,-

Fly Drive Albanië, een ontdekkingsreis

Albanië is zonder twijfel het meest onbekende land van Europa. Bijna 50 jaar is het volledig geïsoleerd geweest van de rest van het continent en waren toeristen ongewenst. Inmiddels is het land een toeristenindustrie aan het opbouwen. Nog steeds is 2/3 deel van de toeristen oorspronkelijk van Albanese afkomst en komen er nog maar weinig westerlingen. Dat maakt een fly and drive Albanië tot een echte ontdekkingsreis. Er is hier ook veel te zien en te genieten. De kust doet niet onder voor die van Griekenland en de natuur is ongelooflijk mooi. Omdat Albanië relatief klein is, kan je via een fly drive een goed idee krijgen van wat het land heeft te bieden. Een vakantie naar dit mooie stukje onbekend Europa zal je niet snel vergeten.


Albanië top 4

informatie

Waarom zou je een fly and drive Albanië kiezen?

  • Een verrassende reis door onbekend gebied
  • Prijzen die niet zijn opgedreven door massa toerisme
  • Een vriendelijke bevolking die toeristen als gasten beschouwd

Albanië - Informatie

gebieden

Mooie steden in Albanië

De grootste en mooiste stad van Albanië is Berat. Het kasteel Kala domineert deze plaats en is gebouwd in de 13e eeuw. Maar de oorsprong van dit bouwwerk gaat veel verder terug tot 4 eeuwen voor Christus. In de stad is de veelbewogen geschiedenis van Albanië te zien in de Byzantijnse kerken en moskeeën. Butrint is een oude ‘Griekse’ stad in het land, maar de Romeinse en Venetiaanse invloeden zijn ook duidelijk te zien. De archeologische vindplaatsen hier zijn een echte publiekstrekker.

meer over albanie over

Meer over Albanië

Pas in het begin van de 20e eeuw werd Albanië onafhankelijk na vele eeuwen Ottomaanse overheersing. In de loop der tijd werd dit gebied steeds onbelangrijker voor de Ottomanen, maar in de eerste eeuwen werden er prachtige bouwwerken neergezet. Albanië is nog steeds een van de armste landen op het Europese continent.

Strand Ksamil bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

1. Ksamil
Genieten van een strand dat in niets onder doet voor de Griekse. In Ksamil zijn ze al een beetje gewend aan toeristen. Hier moet je zeker naar toe tijdens je fly and drive Albanië.
2. Shen Triade
Er zijn veel mooie kerken in Berat, maar de kerk van de Drievuldigheid is zeker een van de mooiste. Deze oorspronkelijk Byzantijnse kerk is gebouwd in de 13e eeuw. Je kunt deze niet missen omdat de kerk aan de voet ligt van het beroemde kasteel Kala.
3. The Blue eye
Niet ver van Butrint is een bijzonder natuurverschijnsel. Het gat dat gevuld is met water is van boven goed te zien en het water is enorm helder. Hoe diep het gat is, weet niemand tot op heden, duikers zijn tot 50 meter gegaan en konden de bodem nog niet zien.
4. Kasteel van Gjirokastër
Dit kasteel ligt op de gelijknamige berg en is gebouwd in de 12 eeuw. In de 19e eeuw heeft een volledige renovatie plaatsgevonden. Vandaag de dag is het kasteel te bezichtigen en kan je de vele doeleinden waar het voor gebruikt is nog duidelijk herkennen.
5. Het meer van Ohrid
Dit meer is een van de diepste, grootste en oudste van Europa. Het wordt gevoed door ondergrondse bronnen en ligt op de grens met Macedonië. Het belangrijkste is echter dat het meer prachtig is en een bezoek meer dan waard.

Veelgestelde vragen over de fly & drive naar Albanië

Een fly drive Albanië van 8 dagen geeft je een eerste indruk van het land. Om echt te genieten van dit onbekende gebied is een 15 daagse fly drive een goed idee. Ook voor 10 dagen of een 12 daagse fly and drive zijn er opties.

De routes die door aanbieders van een fly drive Albanië worden aangeboden liggen in het algemeen vast en kunnen niet worden gewijzigd. In Albanië is het toerisme nog in ontwikkeling en voor uw comfort zijn de geplande reizen derhalve een goede keuze.

Tirana heeft een klein internationaal vliegveld dat is genoemd naar moeder Teresa. Vanaf Brussel zijn er rechtstreekse vluchten naar deze luchthaven. Door de toegenomen interesse in het land is de verwachting dat er meer directe vluchten zullen volgen.

Autoverhuur vindt door de grote internationale bedrijven plaats op het vliegveld van Tirana. Om een auto te huren moet je minstens 23 zijn en al een jaar een rijbewijs hebben. Onder de 25 jaar betaal je een toeslag voor je huurauto. Alleen creditcards van de grote internationale ondernemingen worden geaccepteerd bij autohuur. In de winter moet iedere auto in Albanië sneeuwkettingen aan boord hebben. Controleer je huurauto derhalve hierop als je in die periode voor een fly drive Albanië gaat.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...