Fly drive Baltische Staten

Fly drive Baltische Staten

europa
bestemmingen icoon Ontdek de prachtige natuur en historische steden van de Baltische Staten
aanbieders Wij vergelijken tot wel 3 aanbieders
prijs al vanaf € 952,-

Fly drive Baltische Staten, nog veel te ontdekken

Een fly drive naar de Baltische Staten is echt uitdagend. In de tijd dat ze tot de Sovjet-Unie werden gerekend, waren Estland, Letland en Litouwen nauwelijks toegankelijk voor westerse toeristen. Vandaag de dag kan je met een fly drive Estland gecombineerd met de twee andere landen genieten van prachtige natuur, mooie steden en attracties. Een fly drive Letland waarbij je ook de andere landen bezoekt, betekent weg van het massatoerisme en genieten van drie verschillende culturen. Maar ook een fly drive Litouwen is een mooi begin voor een rondreis door de Baltische Staten. Met een huurauto kan je veel zien in relatief korte tijd en toch ontspannen reizen van het ene gezellige hotel naar het andere. De inwoners zijn trots op hun land en dat merk je overal. Vooral toeristen uit het westen zijn zeer welkom, omdat de Esten, Letten en Litouwers zich verbonden voelen met dit deel van Europa en bij voorkeur de grote buur in het oosten willen vergeten.

Vergelijk alle reisbureaus met fly drives naar de Baltische Staten


Baltische Staten - Informatie

Talinn gebieden

Populaire bestemmingen in de Baltische Staten

Bij een fly drive door Estland is Tallinn, de hoofdstad een must. Het centrum is volledig gerenoveerd en ademt een middeleeuwse sfeer uit. Maar het echte Estland vind je aan de westkust met prachtige natuurgebieden en schilderachtige vissersdorpjes. Letland is groter dan de beide andere landen. In Riga zie je overal nog Duitse invloeden, omdat er veel Duitsers hier leefden van de 12e tot en met de 17e eeuw. Maar ook de natuur is de moeite waard tijdens een fly drive Letland. En tijdens een fly drive Litouwen moet je natuurlijk naar het nationaal park Dzukijja. In dit enorme park liggen 79 dorpjes en stromen 30 rivieren.

vilnius litouwen over

Meer over de Baltische Staten

De drie onafhankelijke landen hebben in het verleden constant geworsteld met bezetters en dat is tot op de dag van vandaag te merken. Litouwen was eens een machtige staat en omvatte grote delen van Oekraïne, Rusland en Polen. Maar het was niet opgewassen tegen het veel grotere Rusland. In Letland en Estland waren het vooral de Duitsers die de dienst uitmaakten totdat zij ook verdreven werden door de toenmalige Sovjet-Unie. Alle drie landen kennen nog een Russische minderheid onder de bevolking.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Baltische Staten

1. Tartu
De meest gezellige studentenstad in Estland en wijde omgeving. Bewonder het centrum in pasteltinten en loop door de soepwijk, waar de straten zijn genoemd naar ingrediënten uit groentesoep.
2. Saaremaa
Het grootste eiland van Estland laat je zien wat de natuur hier te bieden heeft. Dichte naaldbossen met veel flora en fauna. Aan kastelen is er ook geen gebrek.
3. Kuldiga
Kuldiga dateert uit 1242 en heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan. Als je langs de houten huisjes loopt, verwacht je iedere moment een ridder ter paard te zien verschijnen.
4. Kasteel Rundale
Een kasteel met de grandeur van Versailles had je zeker niet verwacht in Letland. De gevels zijn indrukwekkend en de parken schitterend. Dit mag je niet overslaan.
5. Kasteel van Trakai
Midden in een prachtig meer lijkt dit kasteel bijna een sprookje. Maar na het oversteken van de lange voetgangersbrug, mag je binnen ook een kijkje nemen.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar de Baltische Staten

Een rondreis van 8 dagen is wel het minimum als je een indruk wilt krijgen van de regio. Omdat de afstanden relatief groot zijn, is een 15 daagse reis wellicht de beste keuze. Maar ook 10 dagen en 12 dagen behoren tot de mogelijkheden.

Alle drie Baltische staten hebben een internationale luchthaven (Litouwen heeft er 3). Je kunt dus vanaf West -Europa een keuze maken waar je wilt beginnen met de fly drive. De grootste luchthaven in het gebied is die van Riga in Letland. Dit vliegveld heeft een verbinding met 80 bestemmingen, waaronder Schiphol.

Een auto huren in de Baltische staten is niet moeilijk. Hou wel rekening met het feit dat je minstens 21 jaar moet zijn. Autoverhuur aan jongeren tot 25 jaar betekent meestal dat er een toeslag wordt berekend. Je hebt een creditcard nodig om een borg te stellen voor je huurauto. Verder zijn er geen bijzondere voorwaarden voor autohuur in deze regio. De wegen zijn in het algemeen redelijk en het verkeer rustig, afgezien van de grote steden. Let op het eigen risico dat van toepassing is.

De meeste aanbieders van een fly drive Baltische Staten bieden een vast traject. Hierdoor kan je verzekerd zijn van een aantrekkelijke routes en comfortabele plaatsen om te overnachten.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...