Fly Drive Chalkidiki

Fly Drive Chalkidiki

griekenland
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Petralona Grot en Ammouliani
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs Al vanaf € 449,-

Beleef waarom Chalkidiki al jaren bestempeld is als de mooiste streek van Griekenland

Chalkidiki is een mooie en unieke Griekse streek die u kennis laat maken met tal van prachtige plekken. Tijdens een fly drive vakantie in deze regio geniet u niet alleen van het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee, daarnaast kunt u met uw eigen huurauto ook de statige bergen en dichtbegroeide bossen ontdekken.

Verspreid over Chalkidiki zijn verschillende schattige stadjes en pittoreske baaitjes terug te vinden die een mooie afwisseling vormen met de indrukwekkende onderwater wereld. Niet voor niets wordt Chalkidiki door menig aantal liefhebbers van Griekenland bestempeld als één van de mooiste streken die dit land te bieden heeft. Wilt u ook graag een fly drive vakantie naar Chalkidiki boeken? Ontdek dan snel het aanbod van de verschillende reisorganisaties op deze pagina!

Bekijk alle reisbureaus met Fly & Drives naar Chalkidiki


Chalkidiki - Informatie

Chalkidiki stad over

Over Chalkidiki

Chalkidiki wordt algemeen bestempeld als één van de mooiste streken van Noord-Griekenland. Alleen al een blik werpen op de kaart van de regio zorgt er voor dat er meteen enkele zaken in het oog springen. Zo is er het feit dat dit departement bestaat uit drie langwerpige schiereilanden welke zich uitstrekken tot in de diepblauwe Egeïsche Zee. Het betreft hier de schiereilanden ‘Kassandra’, ‘Sithonia’ en ‘Agion Oros’. Vergis u bovendien niet, Chalkidiki mag dan in eerste instantie bekend staan als de ideale bestemming voor een zon-, zee-, strandvakantie, er valt ook heel wat cultuur op te snuiven!

strand van chalkidiki bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Chalkidiki

Chalkidiki wordt door veel reizigers als verrassend bezienswaardig bestempeld. Dit heeft alles te maken met de vele belangrijke bezienswaardigheden die gerelateerd zijn aan de geboorteplaats van Aristoteles van Stagira bij Olympiada. Dit is echter niet alles. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de vele typische kloosters die in de regio zijn terug te vinden en wat bovendien ook te denken van gezellige dorpjes en steden die worden gekenmerkt door tal van oude dorpspleintjes? De historische gebouwen die aan deze pleintjes zijn terug te vinden vertellen elk hun eigen verhaal en laten bezoekers er van kennismaken met de boeiende taferelen die zich in de geschiedenis in deze streek allemaal hebben voltrokken.

Petralona bezienswaardigheden

Uitgelicht: Petralona

Ten noorden van Kassandra vinden we ‘Petralona’ terug. Deze plaats is belangrijk omwille van het feit dat er een schedel is opgegraven die dateert vanuit de steentijd. De unieke vondst gebeurde in de druipsteengrotten van Petralona. De schedel is terug te vinden in het paleontologisch museum van het dorp welke dan ook een absolute aanrader is om te bezoeken. De grot waarin de schedel werd gevonden werd per toeval ontdekt in het jaar 1959. Ze beslaat een ronduit indrukwekkend gebied van zomaar even 10.000 vierkante meter. Gedurende het hele jaar heerst in de grot een temperatuur van 17 graden Celsius.

Stagira bezienswaardigheden

Uitgelicht: Stagira

Ongetwijfeld de belangrijkste bezienswaardigheid van Chalkidiki is het plaatsje ‘Stagira’. Deze is terug te vinden op zo’n 70 kilometer ten noordoosten van Poligiros en is van groot geschiedkundig belang omdat het hier de geboorteplaats van de bekende filosoof Aristoteles betreft. De geboorteplaats is terug te vinden op het schiereiland ‘Liotopi’. Opvallend is dat deze bezienswaardigheid vrij toegankelijk is en er nog steeds nieuwe opgravingen gebeuren. Wilt u graag na een bezoek aan Stagira even verkoeling zoeken? In dat geval is een bezoek brengen aan de twee baaien ten zuiden van Olympiada een aanrader.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...