Fly Drive Peloponnesos

Fly Drive Peloponnesos

griekenland
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Messinia, Meligalas & Athene
aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
prijs al vanaf €465,-
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Tocht door de bakermat van Griekenland met een fly-drive Peloponnesos

Dompel u met een fly-drive Peloponnesos onder in de mythische verhalen van een Grieks schiereiland. Tochten langs gigantische bergen en hagelwitte zandstranden maken deze autovakantie onvergetelijk. Peloponnesos is dankzij haar rijke geschiedenis een unieke plek om te bezoeken. Op het eiland vindt u prachtig cultureel erfgoed. Dankzij verschillende lijnvluchten naar Griekenland is Peloponnesos nog goed bereikbaar ook. Binnen een paar uur staat u op Griekse bodem, om per huurauto vervolgens de mythen en legenden van dit eiland te leren kennen.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Peloponnesos


Peloponnesos - Informatie

kustlijn gebieden

Populaire bestemmingen op Peloponnesos

Overal waar  u komt in Peloponnesos heeft de geschiedenis haar sporen nagelaten. Zo is de westelijke provincie Messinia een interessante plek om uw fly-drive in Peloponnesos te beginnen. Op deze plek rijdt u door een zeer afwisselend landschap met glooiende heuvels, watervallen en gebergtes. De provincie is bereikbaar via de kort geleden verbeterde autosnelweg naar Athene. Het vruchtbare land van Messinia leidt uiteindelijk naar de schitterende Griekse hoofdstad Athene. Waan u hier een oude Griek met een tocht langs vele cultureel erfgoed.

fly drive peleponnesos bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Peloponnesos

Peloponnesos wordt soms wel de ‘bakermat van Griekenland’ genoemd. Bewonder na een schitterende tocht door de natuur van Messinia bijvoorbeeld opgravingen aan de westkant van de provincie, zoals de ‘Arcadische Poort’. U kunt de poort al zien liggen vanaf de autosnelweg, wanneer u van het stadje Meligalas naar het oude gedeelte van Messinia rijdt. Of rij voor meer archeologische opgravingen door naar Athene. In de hoofdstad zijn onder andere de resten van de ‘tempel van Zeus’ een echte toeristische trekpleister.

uitzicht Peloponnesos over

Over Peloponnesos

Het in het zuiden gelegen Peloponnesos speelde in de Oudheid al een grote rol doordat de destijds machtige stad Sparta hier legerde. Het schiereiland is een onderdeel van de regio Peloponnesos, dat in totaal 581.980 inwoners kent. De inwoners van Peloponessos hechten veel waarde aan hun eigen keuken. Zo wordt de olijfolie uit dit gebied gezien als het beste ter wereld. Ook kunt u tijdens uw fly-drive in Peloponessos smullen van het traditionele gerecht ‘syglino’, gezoute en gedroogde delen van een varken.

bezienswaardigheden Peloponnesos reisorganisaties

Reisorganisaties naar Peloponnesos

Treed in de voetsporen van de oude Grieken met een fly-drive naar Peloponnesos. Diverse reisorganisaties bieden mooie rondreizen aan naar het schiereiland, waaronder Sunweb. Sunweb is de grootste online reisorganisatie van Nederland en focust zich met name op reizen naar het Middellandse Zeegebied. U kunt zowel een 8-daagse of 15-daagse autovakantie ondernemen. De tocht voert onder andere langs Messinia en Athene. Huurauto en 14 overnachtingen zijn bij dit pakket inbegrepen.

Of wellicht wilt u het authentieke Griekenland leren kennen met een tocht langs eeuwenoude dorpjes en archeologische opgravingen. Bij de specialist ‘Griekenland Online’ kunt u in 12 dagen in de voetsporen treden van legendes als Odysseus en Hercules. Vervoer en overnachtingen op basis van logies zijn inbegrepen. Bijzonder is dat deze Griekenland specialist naast het standaard pakket ook een kookworkshop en een bezoek aan een ouzo-fabriek aanbiedt. Zo maakt u niet alleen kennis met de geschiedenis en natuurschoon van Griekenland, maar ook met de overheerlijke keuken.

Handige reistips & deals

Glamperen op een glamping

Glamperen op een glamping

Glamping in Nederland is een trend die steeds populairder wordt. De term “glamping” en staat voor "glamourous camping". Het is een manier van kamperen waarb...

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Dit kleine landje met iets meer dan 600.000 inwoners is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor vakantie. Toch is dit niet terecht, want Montenegro hee...