Fly Drive Schotland

Fly Drive Schotland

schotland
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Abderdeen, Glasgow & Edinburgh
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf € 599,-
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Betoverende natuur en tradities tijdens een fly-drive Schotland

Laat u betoveren door prachtige landschappen en bijzondere tradities met een fly-drive naar Schotland. Een huurauto geeft u de vrijheid om dit land beter te leren kennen. Groot voordeel van een fly-drive is dat u dit op eigen tempo kunt doen. Schotland heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen kilts, whisky en doedelzakken. In steden als Edinburgh en Glasgow kunt u interessante bezienswaardigheden bezoeken. Of wie weet spot u tijdens het rijden langs het meer van Loch Ness wel het gelijknamige mythische monster.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Schotland


Schotland - Informatie

fly drive schotland gebieden

Populaire bestemmingen in Schotland

Schotland telt maar een paar grote steden: Glasgow, Edinburgh, Dundee en Abderdeen. Tijdens een autovakantie staat Edinburgh vaak op het programma. In deze zuidoostelijk gelegen stad kunt u verschillende musea bezoeken. In het ‘National Museum of Scotland’ in Edinburgh komt u van alles te weten over Schotse mythes, waaronder het verhaal van het monster van Loch Ness. Deze kunt u overigens zelf ook proberen te ontdekken tijdens een autorit langs het Meer van Loch Ness. Onder toeristen is een bezoek aan het 37 kilometer lange meer een populair uitje.

schotse bezienswaardigheden bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Schotland

Als hoofdstad is Edenburgh de belangrijkste plek van Schotland. Het historische centrum heeft zelfs een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is mede te danken aan Edinburgh Castle. Dit imposante kasteel staat bovenop een berg, en torent hoog boven de stad uit. Waan u even een kasteelheer- of kasteeldame als u na het beklimmen van de trappen een fenomenaal uitzicht heeft over Edinburgh. Of maak een tocht langs het beroemde meer van Loch Ness, befaamd om het troebele water waar een monster in zou wonen.

schotse natuur over

Over Schotland

Traditie speelt een grote rol in Schotland. Zo staan de Schotten bekend om het dragen van zogeheten ‘kilts’. Tegenwoordig wordt deze ‘rok voor mannen’ voornamelijk gedragen bij officiële feestdagen. In een toeristenwinkeltje kunt u ongetwijfeld ook zo’n stukje Schotse folklore aanschaffen. Schotland zelf is redelijk dunbevolkt. Het heeft 5,3 miljoen inwoners, die voornamelijk in de vier grote steden wonen. Vooral het Noordwesten bestaat uit wildernis. Gelukkig zorgt een goed onderhouden wegennet ervoor dat u ook door dit natuurgebied prachtige ritjes kunt maken.

bergen in schotland reisorganisaties

Reisorganisaties naar Schotland

Het grote voordeel van een rondreis is dat u grote delen van Schotland leert kennen op geheel eigen tempo. Voor natuurliefhebbers is de 7 daagse ‘Scottish Highlands Tour’ een aanrader. Deze wordt u aangeboden door reisorganisatie Travel4reasons uit Groningen. U boekt hierbij een retourvlucht naar Schotland en minimaal 6 overnachtingen in middenklasse hotels. Ook ontvangt u een routebeschrijving. Onderweg verdwalen in de Schotse hooglanden wordt zo haast onmogelijk.

Of boek uw droomreis naar Schotland met ‘CelticTours’. Het voordeel van deze reisorganisatie is dat Schotland-specialisten u alles kunnen vertellen over dit bijzondere land. Via CelticTours kunt u Schotland zowel in 4 dagen als in 3 weken leren kennen. Heeft u iets minder tijd, dan voert de ‘Scotland in short’-reis u langs alle hoogtepunten in vogelvlucht. Daarbij zijn vlucht en autoverhuur inbegrepen. Of kies voor een 20-daagse autorit langs Engeland, Schotland en Wales. Zo combineert u drie bijzondere landen voor een onvergetelijke reis.

Handige reistips & deals

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Steeds meer mensen weten te genieten van de natuur zoals ze is. Natuurlijk, een geheel verzorgde vliegreis en een verblijf in een viersterrenhotel blijft velen ...

5 onontdekte geheimen van Griekenland

Griekenland ligt in het zuiden van Europa en telt meer dan 6000 eilanden. Het land heeft zelfs zoveel eilandjes, dat het precieze aantal een goed bewaard geheim...