Fly Drive Ierland

Fly Drive Ierland

ierland
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Slieve League & Dublin
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
prijs al vanaf €569,-

Onvergetelijke herinneringen met een fly-drive Ierland

Met een fly-drive Ierland beleeft u een bijzondere vakantie. Na een korte vliegreis staat uw huurauto te wachten op het vliegveld. Vervolgens kunt u in alle vrijheid dit prachtige land in Noord-Europa ontdekken. De kliffen in het zuidwesten en de glooiende heuvels van het Ierse landschap creëren onvergetelijke herinneringen.  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezelligheid van steden als Dublin en Cork. Bespreek met uw reisgenoten alle bezienswaardigheden die u tegenkomt de altijd gezellige Ierse pub.


Ierland - Informatie

kasteel ierland gebieden

Populaire gebieden in Ierland

Zowel Noord- als Zuid-Ierland zijn erg in trek als fly-drive bestemming. In Noord-Ierland kunt u met de huurauto volop genieten van de ruige natuur, glooiende heuvels en enorme kliffen. Wissel al het natuurschoon af met de bruisende Ierse hoofdstad Dublin. Zo beleeft u een geweldige fly-drive waarin cultuur en natuur met elkaar worden gecombineerd. Of leer authentiek Ierland kennen met een tocht in het zuidwesten. Ook in dit gedeelte bevinden zich interessante bezienswaardigheden en natuurwonderen als torenhoge kliffen waar u niet op uitgekeken raakt.

bezienswaardigheden in ierland bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Ierland

Ontdek met uw huurauto op eigen tempo de adembenemende natuur en bezienswaardigheden van Noord-Ierland. Een van de imposante bezienswaardigheden in het Noorden is Slieve League. Met een hoogte van maar liefst 601 meter zijn dit de op-een-na hoogste kliffen van Europa. Of kies voor cultuur en breng in het noordwesten een bezoek aan de Ierse hoofdstad Dublin. Een van de bezienswaardigheden in de stad is ‘Guiness Storehouse’, een schitterende pub uit 1904 vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Dublin.

fly drive ierland over

Over Ierland

Over het Kanaal en grenzend aan de Noordzee ligt een bijzonder Europees land: Ierland. Op dit buurland van Groot-Brittannië wonen 4,8 miljoen inwoners.  Wellicht is het even wennen dat u hier als automobilist links moet rijden. Maak tijdens uw fly-drive kennis met de bijzondere cultuur van de Ieren. De bevolking is erg gesteld op hun tradities, waaronder het jaarlijkse St. Patrick’s Day. Proef tijdens uw fly-drive in Ierland ook van traditionele gerechten als ‘colcannon’, een stamppot van groene kool en aardappelen.

kasteel ierland reisorganisaties

Reisorganisaties naar Ierland

In Ierland kunt u gemakkelijk een auto huren. Bij grote vliegvelden in Cork en Dublin bevinden zich meestal autoverhuurbedrijven. Het meest praktische is om vantevoren al een auto te huren. Diverse reisorganisaties hebben zich gespecialiseerd in fly-drives naar Ierland. Zo kunt  u verschillende reizen boeken bij ‘Echt Ierland’. Het grote voordeel van deze organisatie is dat hun Ierland-specialisten precies kunnen vertellen wat u kunt verwachten tijdens de reis. Ook kunt u een reisadvies op maat aanvragen. De duur van de fly-drives bij ‘Echt Ierland’ verschilt onderling. U kunt een week weg, maar ook 9, 11 of 22 dagen.

Voor een onvergetelijke autorondreis kunt u ook terecht bij CelticTours. Dit is wederom een specialist, maar dan gericht op het gehele Verenigd Koninkrijk. Een van de voordelen van deze reisorganisatie is dat u de reis direct kunt combineren met overtochten per boot. Bij CelticTours kunt u een totaalpakket boeken inclusief huurauto en accommodatie.

Veelgestelde vragen over de fly & drive naar Ierland

Ierland is een prachtig land om lange rondreizen door te maken. In Ierland vind je prachtige natuurgebieden terug, prachtige dorpjes/steden en de mensen zijn overal onwijs aardig. Een 12 dagen – 12 daagse of een 15 dagen – 15 daagse vakantie is dan ook zeker aan te raden. Binnen deze periode kan je door een groot gedeelte van het land reizen, zodat je zoveel mogelijk kunt zien. Heb je daar de tijd niet voor? Een 8 dagen – 8 daagse of een 10 dagen – 10 daagse Fly Drive door Ierland is meer dan de moeite waard.

In Ierland vind je meerdere leuke steden waar je van de Ierse cultuur kunt genieten. Onder andere Cork, Dublin (de hoofdstad) en Limerick zijn aan te raden. Breng een bezoekje aan een typische Ierse pub en geniet van de gastvrijheid van de inwoners.

Op het gebied van natuur heeft Ierland ook onwijs veel te gebieden. Je kunt bijvoorbeeld afreizen naar het zuidoosten waar je de Wicklow Mountains kunt vinden. Het hoogste punt in dit gebergte is maar liefst 925 hoog, maar je kunt ook enkele kolkende rivieren in dit gebergte vinden.

Tijdens een fly & drive naar Ierland kunnen we zeker de Ring Of Kerry aanraden. Dit is één van de mooiste autoritten die je ter wereld kunt maken. Je volgt eerst de kust waarna je vervolgens langs allerlei bezienswaardigheden komt. Je doet onder meer het Derrynane National park en Ross Castle aan.

Tijdens een bezoek aan Ierland mag uiteraard whisky en bier niet ontbreken. Wil je meer weten over het meest bekende bier in Ierland? Dan is een bezoek aan de voormalige Guinness brouwerij in Dublin de moeite waard. In deze voormalige brouwerij kan je tegenwoordig alles leren omtrent het zwarte bier uit Ierland.

In Ierland zijn meerdere luchthavens waar je vanuit Amsterdam op kunt vliegen. Onder andere tussen Amsterdam-Dublin en Amsterdam-Cork gaan rechtstreekse vluchten. Met één tussenstop kan je ook naar County Kerry, Shannon en Donegal vliegen.

Ook vanaf Rotterdam Airport kan je naar bovengenoemde luchthavens vliegen. Vanaf Eindhoven Airport is het alleen mogelijk om naar Dublin te vliegen.

In de fly & drive pakketreizen naar Ierland is autohuur inbegrepen. Houd er rekening mee dat je minimaal 23 jaar oud moet zijn en dat je minimaal één jaar een geldig rijbewijs moet hebben. Dit geldt voor vrijwel alle huurauto aanbieders. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je links moet rijden in de huurauto.

Is de meeste gevallen is het niet mogelijk om de reis zelf samen te stellen. De pakketten zijn compleet en je kunt dus niet losse onderdelen van de reis naar eigen wens invullen. Het is bij sommige aanbieders wel mogelijk om de Fly & Drive reis zelf samen te stellen. In dat geval kan je het beste gebruik maken van Expedia; daar boek je de huurauto, de accommodaties en de vluchten.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...