Fly Drive Amalfikust

Fly Drive Amalfikust

italie
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Sirenuse, Villa Rufolo & Grotta dello Smeraldo
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs Al vanaf €399,-

Ontdek het natuurschoon van de Amalfikust tijdens een fly-drive vakantie

De Amalfikust maakt deel uit van de kuststreek van de regio ‘Campania’ welke is terug te vinden aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Het gebied strekt zich uit van Positano tot aan Vietri sul Mare en is bijzonder populair voor een fly drive vakantie. Dit heeft niet alleen te maken met de aanwezige natuurpracht die er te ontdekken valt, maar ook met de culturele geschiedenis van de streek. De volledige Amalfikust of ‘Amalfitaanse kust’ is dan ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén ding staat in ieder geval vast, een fly drive vakantie boeken naar deze streek is er eentje die u niet snel zult vergeten! De beschikking hebben over een huurauto zorgt er voor dat u deze boeiende regio pas echt in de meest optimale omstandigheden kunt ontdekken!


Top 3 aanbiedingen Amalfikust

informatie

Waarom een fly drive naar Amalfikust?

  • Ontdek de echte Italiaanse culturele geschiedenis
  • Schitterende uitzichten over de Italiaanse zee
  • Rustieke plaatsjes als Amalfi en Praiano
  • U komt diverse idyllische stranden tegen tijdens uw reis
  • Een vakantie in Italie betekent heerlijk culinair genieten!

Info over de Amalfikust

golf van napels over

Over de Amalfikust

Even ten zuiden van de Golf van Napels is de beroemde ‘Amalfikust’ terug te vinden. Deze kust werd omwille van haar natuurschoon en culturele geschiedenis in het jaar 1996 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de meest aangewezen momenten op deze regio te bezoeken is tussen februari en oktober. Dan kleurt de hele kustlijn fascinerend geel als gevolg van de grote hoeveelheid aan citroenbomen en die dan in volle bloei staan. Tussen de maanden april en september zult u bovendien de Amalfi tuinen in volle bloei aantreffen. Beroemd is ook de smalle autoweg die u meevoert langs de volledige Amalfikust. Deze is door de jaren heen verschillende malen tot mooiste autoweg ter wereld uitgeroepen.

Amalfi kust bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van de Amalfikust

Tijdens een fly drive vakantie aan de Amalfikust hoeft u zich werkelijk geen moment te vervelen. Alleen al de verschillende steden die langs de kustlijn zijn terug te vinden zijn een absolute aanrader om te ontdekken. U maakt hier dan ook niet alleen kennis met ‘Positano’ welke spectaculair gelegen is op een rots, daarnaast is er ook de citroenhoofdstad van Italië, namelijk ‘Sorrento’. Tijdens een bezoek aan deze regio mag u uiteraard ook het plaatsje ‘Amalfi’ waar de streek haar naam aan te danken heeft zeker niet over het hoofd zien.

amalfi bezienswaardigheden

Uitgelicht: Amalfi

Een bezoek aan de Amalfikust is niet compleet zonder even te vertoeven in het stadje waar de regio haar naam aan heeft te danken, namelijk ‘Amalfi’. Deze kleine, toeristische stad met 5.400 inwoners werd opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en staat bekend omwille van haar gezellige doolhof van nauwe straatjes, bogen, trappen evenals hofjes die zich kenmerken door overhangende tuinen. Amalfi is zowel het culturele als het historische hart van de streek wat er voor zorgt dat u ze absoluut niet mag missen.

Praiana bezienswaardigheden

Uitgelicht: Praiano

De Amalfikust telt verschillende, enigszins onbekende pareltjes die zich uitstekend lenen om te ontdekken tijdens een fly-drive vakantie. Een voorbeeld van zo’n pareltje is ‘Praiano’ welke is terug te vinden op imposante kliffen. U kunt in dit plaatsje niet alleen genieten op het fraaie, kleine strandje en in de vele prima restaurantjes, daarnaast is het ook nog eens zo dat u er kennis kunt maken met enkele belangrijke, historische bezienswaardigheden. Denk op dit vlak onder meer aan de ‘Chiesa Parochiale de San Gennaro’ kerk. Bovendien staat Praiano er om bekend over één van de mooiste uitkijkpunten te beschikken over de gehele Amalfikust.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...