Fly Drive Napels

Fly Drive Napels

italie
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Castel dell'Ovo en het Royale Paleis van Napels
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs Al vanaf € 259,-

Een fly-drive vakantie naar Napels, eentje om nooit te vergeten!

‘Napels zien en sterven’, het is één van de vaakst gehoorde uitdrukkingen over de derde grootste stad van Italië. De quote is afkomstig van de Duitse schrijver ‘Goethe’ en is absoluut niet overdreven. Napels is dan ook wellicht één van de mooiste steden die u ooit zult aanschouwen. Eigenlijk kan de stad worden bestempeld als één groot openluchtmuseum. U maakt er kennis met niet alleen prachtige, oude kastelen en statige paleizen, maar ook met een ongelofelijk aantal subliem afgewerkte kerken. Niet alleen Napels zelf, maar ook de gelijknamige baai vormen beiden een uitstekende locatie om een fly drive vakantie naar te boeken. Heeft u met een fly & drive toch een huurauto ter beschikking? Ontdek dan ook zeker de restanten van de bekende, Romeinse stad Pompeii!


Napels top 3

informatie

Waarom een Fly Drive naar Napels?

  • Een stad zo mooi je zou er voor willen sterven
  • Prachtige paleizen en oude kastelen
  • Proef een pizza zoals nooit tevoren

Napels - Informatie

uitzicht over napels over

Over Napels

Napels staat er om bekend over een bijzonder rijke geschiedenis te beschikken. Als hoofdstad van de regio Campanië beschikt ze dan ook over heel wat sterke troeven op cultureel gebied. Dat is echter niet alles. Mooi meegenomen is bijvoorbeeld ook dat de stad zich bevindt in de gelijknamige baai welke vaak wordt bestempeld als één van de mooiste ter wereld. Daarnaast is er ook nog de wereldvermaarde gastronomie die elk jaar opnieuw culinaire levensgenieters van over de hele wereld aantrekt. De historische binnenstad van Napels is bovendien de grootste van heel Europa waardoor er hier werkelijk op elke hoek van de straat wel weer een interessante bezienswaardigheid valt te ontdekken.

Castell Nuovo bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Napels

Er wordt niet voor niets vaak gesteld dat Napels eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Het moet dan ook gezegd dat er verspreid over de stad inderdaad een groot aantal prachtige bezienswaardigheden zijn terug te vinden die het hart van elke cultuurliefhebber op hol zullen doen slaan. Bekende voorbeelden zijn wat dit betreft de magnifieke ‘Duomo’, maar ook het prachtige ‘Palazzo Reale’ evenals het ‘Castell Nuovo’ en de ‘Via dei Tribunali’. Iedereen die graag meer wenst te ontdekken over het roemrijke verleden van deze streek zal tijdens een fly drive naar Napels niet weten waar eerst te beginnen!

Napels grot bezienswaardigheden

Uitgelicht: Napoli Sotteranea

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden waar u tijdens uw fly drive Napels kennis mee zult maken is ongetwijfeld de ‘Napoli Sotteranea’. Het betreft hier een ondergronds gangengewelf waarvan de ingang goed ligt verstopt in een zijstraatje van de ‘Via Tribunali’. Het labyrint bestaat niet alleen uit tunnels en cisternen, maar tevens uit rioolgangen en voorraadkelders. Zowel de Grieken als de Romeinen hebben hun steentje bijgedragen aan het realiseren van de Napoli Sotteranea. Deze zorgt er in ieder geval voor dat u de stad Napels eens vanuit een volledig ander perspectief leert kennen!

Capri bezienswaardigheden

Uitgelichte bezienswaardigheid: Capri

Een fly-drive vakantie naar Napels zorgt er doorgaans voor dat u kennis kunt maken met het mooiste dat de regio te bieden heeft. Een bezoek aan het eiland Capri mag dan ook zeker niet ontbreken. Dit prachtige eiland van 10 vierkante meter in de baai van Napels heeft alles in huis om haar bezoekers te verrassen. Het is dan ook niet voor niets dat in het verleden zowel keizer Augustus als keizer Tiberius er hun woonplaats hadden. De ruïnes van de statige villa die keizer Tiberius er ooit betrok zijn er nog steeds terug te vinden. Niet alleen de historische overblijfselen maken Capri interessant om te bezoeken, dit geldt ook voor de aanwezige natuurpracht die u er aan zult treffen.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...