Fly Drive Puglia

Fly Drive Puglia

italie
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Gargano en Castel del Monte
aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
prijs Al vanaf € 419,-

Een bezoek nemen aan een ongerept stuk land met Fly Drives naar Puglia

Puglia, een opvallend ongerepte regio in de hak van de Italiaanse laars leent zich uitstekend voor een fly drive vakantie. Uw rondrit voert u niet alleen langs sprookjesachtige stranden, maar ook idyllische baaien, steile kliffen en uiteraard kristalheldere zeeën. De heerlijke, typische keuken van de streek zorgen er in combinatie met haar zeer gastvrije bevolking voor dat u een vakantie in deze regio niet snel zult vergeten. De fabelachtige trulli van Alberobello welke is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst is slechts één van de vele culturele hoogtepunten welke u in Puglia zal ontdekken. Twijfel dan ook niet langer en ontdek snel welke fly & drive vakanties er door verschillende reisorganisaties naar Puglia worden georganiseerd!


Puglia top 4

informatie

Waarom een Fly Drive naar Puglia?

  • Geen massatoerisme in de regio Puglia
  • Ongerepte streken in deze regio van Italië
  • Reizen door Italië is altijd een culinair tripje, met goede wijnen en maaltijden zeer geliefd!
  • Echte authentieke dorpjes zoals Lecce en Alberobello

Puglia - Informatie

kust van puglia over

Over Puglia

De naam ‘Puglia’ verwijst eigenlijk naar de regio ‘Apulië’ welke is gelegen in Zuidoost-Italië. Het betreft hier zelfs de meest oostelijke regio van Italië waardoor ze zich op amper 80 kilometer van de kust van Albanië bevindt. Puglia was altijd al één van de favoriete vakantiebestemmingen bij de Italianen, niet in het minst omwille van het heerlijke klimaat en de prachtige stranden die er zijn terug te vinden. Puglia is een uitstekende regio voor levensgenieters. De bevolking is er gastvrij en de keuken staat er om bekend eentje te zijn waarvan u graag de duimen en vingers zult aflikken.

stad bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Puglia

Ondanks het feit dat veel mensen naar Puglia afreizen om er te genieten van een ontspannende vakantie valt er in deze regio ook heel wat moois te ontdekken. U maakt er onder meer kennis met de fabelachtige trulli van Alberobello evenals met de ‘witte stad’ Ostuni. Ook de barokstad Lecce is mede dankzij haar fantastische architectuur een pareltje van formaat te noemen. Wilt u graag wat natuurschoon ontdekken tijdens uw reis door Puglia? Dan is het nationaal park ‘Gargano’ een absolute aanrader te noemen!

Alberobello bezienswaardigheden

De Trulli-hoofdstad Alberobello

Puglia staat bekend omwille van haar zeer specifieke, bijzondere en vooral kleine woningen die luisteren naar de naam ‘Trulli’. Wilt u graag kennismaken met het unieke karakter waar deze gebouwen over beschikken? In dat geval bent u daarvoor in ‘Alberobello’, de absolute Trulli-hoofdstad van de wereld aan het juiste adres. Zomaar even meer dan 1.500 van deze kleine bouwwerken zijn in het historisch centrum van deze stad terug te vinden. Enkele uitblinkers die absoluut een bezoekje verdienen zijn de ‘Trullo Sovrano’ (’s werelds enige trullo welke beschikt over twee verdiepingen) evenals de trullo-kerk van Sint-Antonius.

lecce kathedraal bezienswaardigheden

Lecce, één van de mooiste plaatsen van Puglia

Er is een goede reden waarom nagenoeg elke vakantie die naar Puglia wordt aangeboden er voor kiest om halt te houden bij het stadje ‘Lecce’. De barocco leccese-stijl is bepalend voor verschillende plaatsen doorheen de stad waardoor een prachtig, homogeen geheel is gerealiseerd. Dit is iets wat gerust kan worden bestempeld als een zeldzaamheid in Zuid-Italië. Er wordt bovendien wel eens verwezen naar Lecce als ‘het kleine Rome’. Dit is te wijten aan het feit dat er verspreid doorheen de stad heel wat prachtige Romeinse restanten zijn terug te vinden. Voor de cultuurliefhebber is Lecce dan ook een waar paradijs!

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...