Fly Drive Istrië

Fly Drive Istrië

kroatie
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Porec & Pula
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf €379,-

Een Fly Drive vakantie naar Istrië

Kroatië wordt onder toeristen steeds populairder. Het is ook een erg mooi land, wat de toerist veel te bieden heeft. Vooral het schiereiland Istrië kent de laatste jaren een toename in bezoekersaantallen. Hier wordt goed op ingespeeld door goede accommodaties, mooie stranden en toegankelijke bezienswaardigheden. Wanneer u kiest voor een Fly Drive vakantie naar Istrië zijn de bezienswaardigheden van dit schiereiland helemaal gemakkelijk te bereiken. U beschikt dan over eigen vervoer en hoeft dus niet een excursie te boeken bij de lokale reisagent of bij de receptie van het hotel.

Bekijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Istrië


Istrië - Informatie

fly drive istrie gebieden

Gebieden

Wanneer u nog nooit in Kroatië bent geweest, zal Istië u enorm verbazen. De mooie natuur, de rustige en authentieke dorpjes en de bruisende badplaatsen zijn een aantal typische kenmerken voor Istië. Daarnaast is het het gehele jaar door een aangenaam klimaat. In de wintermaanden kan de temperatuur dalen, maar blijft het mild. Het komt zelden voor dat er een temperatuur onder de nul graden gemeten wordt. Bovendien zijn er in de zomermaanden dagen bij waarop de zon meer dan 10 uur per dag schijnt.

istrie bezienswaardigheden bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De twee grotere en bekendere steden van Istrië zijn Pula en Porec. Beide steden zijn zeker een bezoek waard. In Pula zijn er naast een mooi historisch centrum ook andere bezienswaardigheden te aanschouwen als, het amfitheater, er is een archeologisch museum en vanuit Pula kunt u een tochtje met de boot maken naar de Briono-eilanden wat is uitgeroepen tot nationaal park. In Porec ziet u nog veel historie terug. De bekendste bezienswaardigheid in deze stad is toch wel de indrukwekkende basiliek.

istrie kustlijn over

Het land

Istrië ligt in de Adriatische Zee. Hoewel het grootste tot Kroatië behoort zijn er ook gebieden die tot Italië en Slovenië behoren. Het toeristische gedeelte ligt echter in Kroatië. Naast het feit dat de inwoners van Kroatië erg gastvrij en vriendelijke zijn, spreken ze vaak ook goed Engels en soms ook Duits. De Kroatische keuken is erg divers. Het bekendste gerecht is toch wel Goulash, maar de meeste gerechten zijn erg streekgebonden. In Istrië zult u veel invloeden van de Italiaanse keuken terug vinden.

Handige reistips & deals

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt,...

Travel light; 4 musthaves voor in je koffertje!

Travel light; 4 musthaves voor in je koffertje!

Reizen en vliegvakanties komen steeds meer onder een vergrootglas te liggen. Ze zijn niet heel goed voor het klimaat, en daarmee vergroten ze je ecologische foo...