Fly drive Montenegro

Fly drive Montenegro

europa
bestemmingen icoon Bezoek o.a. de bekende badplaats Budva en ontdek verder de prachtige natuur
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
prijs al vanaf € 844,-

Fly drive Montenegro, afwisseling troef

Montenegro was een van de kleinste republieken in het voormalig Joegoslavië. Het is een zeer populaire vakantiebestemming voor een fly en drive geworden omdat het land zoveel afwisseling biedt. Montenegro heeft schitterende zandstranden, mooie steden en een natuur waarin zeer veel verschillende planten en dieren voorkomen.

Een fly drive Montenegro betekent dan ook echt dat er voor iedereen wat te genieten valt in elk seizoen. De voorzieningen in het kleine land zijn uitstekend omdat ook in de tijd van Joegoslavië dit deel van het land werd bezocht door de elite van de communisten als vakantieoord. Hou er bij een bezoek rekening mee dat het land behoorlijk bergachtig is. Maar liefst 2/3 deel van Montenegro ligt boven de 1.000 meter. Dat levert ook prachtige uitzichten op als je met de huurauto dit gebied bezoekt. Een combinatie van een fly drive Kroatië en Montenegro is ook mogelijk.

Vergelijk alle reisbureaus met fly drives naar Montenegro


Montenegro - Informatie

tivat gebieden

Steden die je moet bezoeken in Montenegro

Tivat is naast de hoofdstad Podgorica een van de grootste steden in het land. Na de onafhankelijkheid is hier door een aantal miljardairs geïnvesteerd in een van de mooiste jachthavens in de regio. Maar de stad heeft ook een prachtig oud centrum. In de baai liggen een aantal eilandjes, waarvan Prevlaka verbonden is met het vasteland via een brug. Een bezoek moet je beslist niet overslaan. Vlakbij Tivat ligt de historische havenstad Kotor. Hier is het middeleeuwse centrum goed bewaard gebleven en vind je een aantal fraaie kerken en andere gebouwen uit die periode.

meer over montenegro over

Meer over Montenegro

Zoals eigenlijk gebruikelijk in deze regio zijn de Montenegrijnen zeer trots op hun land. Ze zijn voor het eerst sinds eeuwen onafhankelijk en begroeten graag buitenlandse toeristen. In het land is in de oude steden en dorpen te zien dat er vele bezetters hun sporen hebben achtergelaten in bouwstijl. Ook in de keuken is die afwisseling te proeven die zo duidelijk hoort bij dit prachtige gebied.

Bezienswaardigheden Montenegro bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Montenegro

1. Ostrog klooster
Dit klooster is gebouwd op een plateau bij de Ostroska berg en is ten dele in de berg verscholen. Het is een bedevaartsoord in Montenegro maar ook een van de meest bekende toeristische attracties.
2. Ulciry
Dit mooie badplaatsje is populair vanwege de prachtige stranden en de zonzekerheid in de zomer. In het oude gedeelte van de stad kan je aan de vele moskeeën zien dat ook dit gebied eens werd overheerst door de Ottomanen.
3. Nationaal Park Biogradska Gora
De mooiste uitzichten in Montenegro vallen te bewonderen in dit park. De flora en fauna zijn uitbundig. Je kan de huurauto ook even laten staan om een boottocht te maken over het meer van Biogradska. Ook wandelen is hier een lust.
4. Nationaal Park Durmitor
In dit noordelijk gelegen park is de Tara kloof het meest indrukwekkend. De rivier Tara heeft deze in de loop van de tijd uitgesleten en de steile rotswanden geven je een gevoel van de nietigheid van de mens in deze bijzondere wildernis.
5. Budva
Budva is een van de meest bekende badplaatsen in Montenegro. Het bezit vele stranden en een historische binnenstad. Een echte bezienswaardigheid is het eiland Sveti Stefan dat met een brug is verbonden met het vasteland. De roze stranden daar moet je gezien hebben.

Veelgestelde vragen over een fly and drive Montenegro

Een fly drive Montenegro van 8 dagen is een goede optie om de hoogtepunten van het land te zien. Een keuze voor een 10 daagse of een 12 daagse fly drive maakt het mogelijk om vooral in de zomer ook te genieten van de kust. Als je meteen ook iets van het buurland Kroatië wilt zien, kies dan voor een 15 daagse fly drive Kroatië en Montenegro.

De meeste aanbieders van een fly drive Montenegro hebben inderdaad een route die je niet zelf kunt aanpassen. Uiteraard heb je een grote vrijheid om onderweg je eigen plan te trekken.

Zowel de hoofdstad Podgorica als de havenstad Tivat hebben een internationaal vliegveld. Vanwege het toeristische verkeer zijn er rechtstreekse vluchten naar beide luchthavens.

Op de internationale vliegvelden en in de grote steden zijn er vestigingen van de grote internationale bedrijven. Het huren van een auto is mogelijk tussen de 21 en 75 jaar. Afhankelijk van de verhuurder moet de hoofdbestuurder 1, 2 of 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Tot 25 jaar betaal je een jongerentoeslag. Voor het stellen van een borg is een internationale creditcard noodzakelijk.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...