Funchal

portugal

De hoofdstad van het eiland Madeira moet u gezien hebben!

Funchal is de hoofdstad en een gemeente op het Portugese eiland Madeira. De gemeente heeft een oppervlakte van 76 km2 en er wonen ongeveer 120.000 inwoners in de gemeente Funchal. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers. In de winter zijn er soms overstromingen.

De naam Funchal is afkomstig van het woord ‘Funcho’, dat in het Nederlands venkel betekend. In het verleden waren grote delen van Funchal (en het hele eiland) bedekt met venkel, vandaar deze naam. In Funchal is de wereldberoemde voetballer Cristiano Ronaldo geboren en opgegroeid.

Toerisme
Funchal is een populaire bestemming voor toeristen. Er zijn luxe hotels, mooie winkelstraten en veel bars en restaurants in de binnenstad om vakantie te vieren. Daarnaast zijn er botanische tuinen te bewonderen, zijn er beroemde stadsparken en musea te bezichtigen.

Bezienswaardigheden
De kathedraal van Funchal is een kerk gebouwd aan het eind van de 15e eeuw en behoort tot de oudste nog bestaande bouwwerken van het eiland Madeira. De kathedraal werd gebouwd in opdracht van koning Emanuel 1.

Mercado dos Lavradores is een toeristische trekpleister van het eiland ontworpen door de Portugese architect Tavares. Het marktgebouw is geopend in 1940, de bouwstijl is een combinatie van het modernisme en art deco en beslaat een oppervlakte van 9600 m2. Op deze plek worden elke dag groente, fruit en vis aangeboden. Een bezienswaardigheid zijn hierbij de regionale verkopers, die zijn uitgedost in de plaatselijke klederdracht.

Andere toeristische trekpleisters die u kunt bezoeken zijn de kabelbaan van Monte en het casino van Funchal ontworpen door de bekende architect Oscar Niemeyer.

Ontdek hoofdstad Funchal tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...