De grotten van São Vicente

portugal
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Een must-see tijdens uw reis op het eiland Madeira

Bent u van plan om binnenkort naar Madeira af te reizen, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan de beroemde grotten van São Vicente en het Vulkanisch Centrum. De onderaardse rondleiding van 30 minuten is een unieke ervaring die u niet mag missen. De grotten zijn, net zoals het eiland Madeira zelf, ontstaan door vulkanische activiteit. De grotten zijn ongeveer 890.000 jaar geleden gevormd door de eruptie van een vulkaan. Bij deze uitbarsting stolde de lava aan de oppervlakte, maar bleef de lava onder het oppervlak vloeibaar en in beweging waardoor lavatunnels konden ontstaan. U vindt bij São Vicente 8 tunnels met een totale lengte van 1000 meter, en het is daarmee het meest uitgebreide grottenstelsel van Madeira. U kunt met een deskundige gids de ondergrondse route over goed verlichte paden volgen, langs heldere poelen en schitterend verlichte stalactieten. Dit is een unieke reis naar het binnenste der aarde. Onderweg zal de gids u attent maken op de prachtige vormen die door de lava zijn gecreëerd.

Ontdek de indrukwekkende grotten van São Vicente tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Het Vulkanisch Centrum
Het informatiecentrum bevindt zich direct naast de grotten. Daar kunt u genieten van unieke audiovisuele presentaties, die nabootsen hoe het eiland Madeira is ontstaan en hoe de grotten zijn gevormd. Bovendien kunt u op zoek gaan naar informatie over vulkanische activiteit, geologie en de geschiedenis van Madeira, en de oorsprong van ons zonnestelsel. Wat het centrum extra bijzonder maakt, is de presentatie van het binnenste der aarde per lift. U reist in een simulatie naar de kern van onze aarde en krijgt daarbij veel informatie over de verschillende lagen van onze planeet. Een bezoek aan het centrum is de perfecte aanvulling op uw bezoek aan de grotten. Een leuke bijkomstigheid is dat dit uitje niet heel erg duur is, en dat de grotten praktisch altijd geopend zijn voor het publiek. Verder kunt u nog een bezoek brengen aan het mooie plaatsje São Vicente, dat wordt omgeven door een prachtige natuur.

Handige reistips & deals

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Steeds meer mensen weten te genieten van de natuur zoals ze is. Natuurlijk, een geheel verzorgde vliegreis en een verblijf in een viersterrenhotel blijft velen ...

5 onontdekte geheimen van Griekenland

Griekenland ligt in het zuiden van Europa en telt meer dan 6000 eilanden. Het land heeft zelfs zoveel eilandjes, dat het precieze aantal een goed bewaard geheim...