Mercado dos Lavradores

portugal
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

De kleurrijke markt met heerlijke versproducten in Funchal!

De Mercado dos Lavradores is een overdekte markt in Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira. Op deze markt wordt alle het moois en lekkers wat Madeira te bieden heeft, aangeboden. U vindt er onder andere tropische vruchten, verse groente, vis, vlees en natuurlijk bloemen. Madeira wordt namelijk ook wel “Bloementuin van de Atlantische Oceaan” genoemd.

Het marktgebouw
U vindt de Mercado dos Lavradores in Santa Maria, het historische stadsdeel van Funchal. In de jaren dertig van de twintigste eeuw verrees hier het marktgebouw. In deze jaren wilde Funchal het belangrijkste aanvoerpunt van het eiland worden en daarom gaf het stadsbestuur de bekende architect Edmundo Tavares opdracht om het gebouw ontwerpen. Als stijl koos hij voor een mengeling van Art Deco en modernisme. De gevel wordt gesierd door Azulejo- panelen, afkomstig uit de Fábrica da Loiça de Sacavém: een beroemde porseleinfabriek nabij Lissabon. Deze panelen zijn met regionale taferelen beschilderd door João Rodrigues.

De markt
Het marktgebouw bestaat uit twee verdiepingen. Op de onderste verdieping verkoopt men voornamelijk vis en vlees. Op de bovenste verdieping zijn de tropische vruchten, groenten en specerijen te vinden. Beide verdiepingen zijn opgedeeld in kleine pleintjes waar de producten soort bij soort worden verkocht. Ook lokale specialiteiten als: ‘bolo de caco’ (brood), gegrilde kip en tarwesoep is hier te verkijgen. De markt is alle dagen, behalve zondag, geopend. Op de 23 december is het feest: de Mercado dos Lavrados is dan de hele nacht geopend, terwijl mensen zingen en dansen in de feestelijk versierde omliggende straten. We kunnen gerust stellen dat de Mercado dos Lavradores een heerlijke mengeling is van geuren, geluiden, kleuren en culturen.

Ontdek Mercado dos Lavradores tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Handige reistips & deals

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Wildkamperen - waar is het toegestaan en waar zeker niet?

Steeds meer mensen weten te genieten van de natuur zoals ze is. Natuurlijk, een geheel verzorgde vliegreis en een verblijf in een viersterrenhotel blijft velen ...

5 onontdekte geheimen van Griekenland

Griekenland ligt in het zuiden van Europa en telt meer dan 6000 eilanden. Het land heeft zelfs zoveel eilandjes, dat het precieze aantal een goed bewaard geheim...