Pico do Arieiro

portugal
Wij vergelijken
de jong intra pharos reizen tui reizen kras reizen fundadore eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Genieten van de adembenemende Pico do Arieiro

Met een hoogte van 1818 meter is Pico do Arieiro de op twee na hoogste berg van het Portugese eiland Madeira. Met een gemiddelde van duizend toeristen per dag is de Pico do Arieiro dan ook één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Madeira. Dit komt vooral door de prima toegankelijkheid, het adembenemende uitzicht en de goed begaanbare wandelpaden.

De ligging

De Pico do Arieiro is centraal gelegen op Madeira ongeveer twintig kilometer ten noorden van de hoofdstad Funchal. De bergtop is goed bereikbaar vanuit het plaatsje Poiso dat op 1413 meter hoogte ligt. Vandaaruit is het nog zes kilometer klimmen naar de top. De weg die u dan begaat maakt onderdeel uit van de autorally Vinho do Madeira. Onderweg passeert u de Poço da Neve. Dit is een steengroeve in de vorm van een iglo. Deze werd ooit gebouwd door een Engels gezin om er ijs, sneeuw en hagel uit de bergen in op te slaan.

 

Ontdek Pico do Arieiro tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Prachtige vergezichten

Eenmaal aangekomen op de top wordt u beloond met een adembenemend uitzicht op de omliggende rode, gele en bruine rotsformaties. Vooral in de voormiddag kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer is zelfs, het nabijgelegen eiland, Porto Santo te zien. De noordzijde van de Pico do Arieiro bestaat uit laurierbossen. Meestal is deze zijde gehuld in mist en nevel, maar aan het eind van de dag verdwijnt deze. De vroege toerist kan nog eens extra genieten van de zonsopkomst. Deze is vooral in de winter, als de bergtoppen besneeuwd zijn, erg mooi.

De mooiste wandeling van Madeira

Op de top van de Pico de Arieiro bevindt zich een radarstation. Vanaf dit radarstation begint één van de mooiste en spectaculairste wandelingen van het eiland Madeira. Deze zes kilometer lange wandelweg loopt naar de hoogste berg van het eiland: de Pico Ruivo. De wandeling kan zonder gids gemaakt worden, maar is alleen geschikt voor de geoefende wandelaar en voor mensen zonder hoogtevrees.

Handige reistips & deals

spanje tips

Eerste keer Spanje? 7 tips ter voorbereiding

Elk jaar opnieuw zijn er weer nieuwe reizigers die er voor kiezen om Spanje te ontdekken. Dit zuiders getinte vakantieland beschikt dan ook over heel wat sterke...

ijsland

De natuurschoonheden van IJsland

IJsland is terug te vinden op menig aantal bucketlists. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bijzondere natuurpracht waar dit eiland zich door kenmerkt...