Pico Ruivo

portugal

De hoogste berg van Madeira!

Met een hoogte van 1862 meter is de Pico Ruivo de hoogste berg van het Portugese eiland Madeira. Tevens is het de twee na hoogste berg van heel Portugal. Vooral voor geoefende wandelaars biedt deze berg een mooie uitdaging.

De ligging en bereikbaarheid
De Pico do Arieiro is centraal gelegen op Madeira, ongeveer dertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Funchal. De bergtop is alleen te voet bereikbaar, maar dat betekent niet dat je de hele weg te voet af moet leggen. Met de auto rijd je vanuit het kustplaatsje Santana naar Achada do Teixera, dat op 1592 meter hoogte ligt. Deze autorit is een avontuur op zich, omdat deze langs diepe afgronden en steile berghellingen voert. Vanaf Achado do Teixera is het nog twee kilometer, ofwel een uur wandelen naar de top. Vlak onder de top bevindt zich een berghut waar je iets kunt eten en drinken.

Ontdek de indrukwekkende grotten van Pico Ruivo tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Schitterend uitzicht
Eenmaal aangekomen op de bergtop word je onthaald op een schitterend uitzicht. Zowel de noord- als de zuidkust is waarneembaar vanaf de Pico Ruivo. Als je naar het oosten kijkt, zie je de rotsformatie Penha d’Aguia en het plaatsje Sao Laurenco dat in het uiterste oosten van Madeira ligt. Vanaf de top heb je ook een goed uitzicht op de Curral das Freiras (“Het Nonnendal”) dat in een krater van een vulkaan ligt. Het is trouwens wel oppassen op de top van de Pico Ruivo. De weersomstandigheden kunnen hier zeer snel veranderen. De wind kan ineens hard gaan waaien en het is absoluut noodzakelijk passende kleding mee te nemen.

Een uitdaging voor de echte wandelaar
Om de Pico Ruivo te voet te bereiken kun je kiezen uit drie wandelroutes. De meest bekende route gaat van de nabijgelegen berg Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo. Dit is een hele mooie wandeling die ook zonder gids goed te doen. De moeilijke en meest uitdagende route loopt langs de oostzijde van de berg Pico das Torres. Een iets gemakkelijkere (en kortere) route loopt langs de westzijde waar tunnels je door de berg leiden.

Handige reistips & deals

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali?

Als je een reis naar Bali plant, is het kiezen van de juiste luchthaven een belangrijke stap in het boekingsproces. Bali is een populaire vakantiebestemming en ...

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt,...