Porto Moniz

portugal
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Porto Moniz, een schitterende plek met mooi uitzicht op de kust.

Porto Moniz is een kleine badplaats in het uiterste noordwesten van het Portugese eiland Madeira. Het plaatsje is vooral bekend om zijn natuurlijk zwembaden. Enkele jaren geleden heeft Porto Moniz een behoorlijke facelift ondergaan, waardoor het nu behoort tot één van de mooiste en aantrekkelijkste plaatsen van het eiland.

Vulkanische baden

De grote trekpleister, voor zowel inwoners als toeristen, zijn de natuurlijke zoutwater zwembaden van Porto Moniz. Rond Porto Moniz ligt een rif aan vulkanisch gesteente. Bij vloed overstromen de rotsen en stroomt het kristalheldere zeewater in de natuurlijke zwembaden. De zwembaden vormen een oppervlakte van 3800 vierkante meter en zijn niet gratis toegankelijk. In de zomermaanden worden de baden bewaakt en is het er aangenaam zwemmen. In de winter is zwemmen minder geschikt door de verraderlijke stromingen.

Ontdek Porto Moniz met haar Vulkanische baden tijdens uw fly drive vakantie op Madeira! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met autorondreizen incl. vlucht naar dit schitterende Portugese eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Promenade en haven

Vanaf de zwembaden kom je via een promenade in het haventje terecht. De haven geldt als de meest veilige aan de noordkust van het eiland en beschikt onder andere over een heliport. Langs de promenade vindt u een keur aan cafés, restaurants, (souvenir)winkeltjes en hotels. Aan de promenade is ook het Living Sience Center gevestigd. Dit is een plek waar je diverse culturele en wetenschappelijke tentoonstellingen kunt bezoeken.

Andere bezienswaardigheden

In 1730 werd het fort van João Batista gebouwd. Dit fort diende om de lokale bevolking te beschermen tegen de aanvallen van piraten. Het fort is inmiddels gerestaureerd en biedt nu plaats aan het Madeira Aquarium. In dit aquarium zijn meer dan zeventig vissoorten, die in de zee rondom Madeira voorkomen, te bewonderen. Net buiten de stad bevindt zich het uitkijkpunt Miradouro da Santa. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over heel Port Moniz.

Overnachten, eten en drinken

Overnachten in Porto Moniz vormt geen enkel probleem. De plaats kent talrijke hotels voor ieder budget. Wilt u liever kamperen? Ook dit is geen probleem, want net buiten Porto Moniz is een kampeerterrein. In de vele restaurants en op de terrasjes kunt u zich tegoed doen aan de wereldberoemde Madeirawijn en de Espada (zwarte degenvis).

Handige reistips & deals

Ga op citytrip in eigen land!

Ga op citytrip in eigen land!

Door het coronavirus is het nog maar de vraag hoe eenvoudig en verstandig het zal zijn om in de zomervakantie op vakantie te gaan naar het buitenland. Het kan d...

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, een land dat bij veel mensen bovenaan de lijst staat van landen die ze minstens één keer in hun leven zouden willen bezoeken....