Fly Drive Sintra

Fly Drive Sintra

portugal
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Cabo da Roca, Monserrate Paleis & Quinta da Regaleira
aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
prijs Al vanaf € 379,-

Sintra, een schitterende plek nabij Lissabon. Maak kennis met de kastelen in de bergen!

De omgeving van het betoverend mooie stadje ‘Sintra’ ontdekken in Portugal? Dat doet u uiteraard het best met een fly & drive! De unieke eigenschappen van Sintra hebben er voor gezorgd dat ze door de UNESCO is erkend als werelderfgoed van de mensheid. Sterker nog, er werd zelfs een speciale categorie voor in het leven geroepen welke luistert naar de naam ‘cultureel landschap’. Tijdens een fly drive vakantie in de omgeving van Sintra maakt u niet alleen kennis met dit bijzondere standje, daarnaast is er ook de weelderige vegetatie van het natuurpark ‘Parque Natural Sintra-Cascais’. Of u nu met andere woorden een cultuurliefhebber bent of u graag één van de mooiste natuurgebieden van Portugal wenst te ontdekken, in beide gevallen is een fly drive een absolute aanrader!


Info over Sintra

sintra vanaf boven over

Over Sintra

Sintra heeft een niet onbelangrijk deel van haar bekendheid weten te verwerven door het feit dat ze is gelegen op amper 40 minuten rijden van Lissabon. In eerste instantie werd er dan ook door het merendeel van de reizigers vooral gekozen om vanuit Lissabon een daguitstap te maken naar Sintra. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. De betoverende schoonheid van deze plaats heeft er namelijk voor gezorgd dat steeds meer mensen de omgekeerde beweging maken. Sintra en haar omgeving is dan ook bijzonder populair voor wat het ondernemen van een fly-drive vakantie betreft.

Palácio da Pena bezienswaardigheden

Uitgelichte bezienswaardigheid: Palácio Nacional da Pena

In het verleden werd er een lijst opgesteld met de zeven wonderen van Portugal. Deze lijst bevat zeven monumenten en plaatsen die van groot belang zijn voor het land. Eén van de namen die zijn terug te vinden op deze lijst is het ‘Palácio Nacional da Pena’. Het werd gebouwd in het jaar 1840 en kenmerkt zich door opvallende kleuren die van overal in Sintra sterk opvallen. De buitenkant van dit paleis is reeds behoorlijk indrukwekkend te noemen, maar dat is niet alles. Ook het interieur is namelijk een ware aanrader om te ontdekken. Dit is ook niet zo vreemd, want het paleis behoorde toe aan de koninklijke familie die hier vaak de zomers doorbracht.

Sintra kasteel bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Sintra

Sintra is een plaats welke bijzonder gegeerd is bij cultuurliefhebbers. Dit heeft uiteraard te maken met de vele prachtige bezienswaardigheden die er zijn terug te vinden. Het gaat hierbij in eerste instantie om het ‘Palácio Nacional da Pena’, veruit het bekendste gebouw van de stad. Ze werd gerealiseerd in het jaar 1840 en mag zich sinds enkele jaren tot één van de zeven wonderen van Portugal rekenen. Andere bezienswaardigheden die u in Sintra en omgeving absoluut moet ontdekken zijn het ‘Parque Nacional da Pena’ evenals het ‘Castelo dos Mouros’. Dit is meteen het oudste kasteel van de regio en stamt dan ook af uit de achtste eeuw.

Castelo dos Mouros bezienswaardigheden

Uitgelicht: Castelo dos Mouros

Ondanks het feit dat het ‘Castelo dos Mouros’ tijdens een oorlog is vernietigd kunt u wel nog steeds de omwalling bezoeken. Deze omwalling maakt deel uit van een imposant Moors kasteel welke afstamt uit de achtste eeuw. U dient deze plaats niet alleen maar te bezoeken omwille van haar geschiedkundig belang en de bijzondere sfeer die er ook op vandaag nog steeds heerst. Het ‘Castelo dos Mouros’ is namelijk gelegen op de hoogste berg van Sintra waardoor u van hieruit kunt genieten van een subliem panoramisch uitzicht over de omgeving. Als het weer een beetje meezit is het zelfs mogelijk om in de verte de zee te aanschouwen.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...