Fly Drive Slovenië

Fly Drive Slovenië

slovenie
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Lake Bled, Triglav National Park & Vršič Pass
aanbieders Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
prijs Al vanaf € 399,-

Maak kennis met het verrassende Slovenië tijdens een fly & drive vakantie

Een fly drive vakantie naar Slovenië wordt vaak omschreven als een reis op verschillende niveaus. Dit heeft alles te maken met de bijzondere diversiteit die u kunt aanschouwen in dit prachtige land. Zo zijn er de uitnodigende (kust)steden aan de Middellandse Zee, maar wat ook te denken van de levendige hoofdstad Ljubljana en natuurlijk ook de mysterieuze Karst? Tijdens uw fly & drive naar dit land zult u niet alleen onder de indruk raken van de natuurlijke schoonheid waarover ze beschikt, maar ook van de vele geografische curiositeiten. Er worden in Slovenië door verschillende reisorganisaties zeer comfortabele overnachtingsadressen aangeboden waardoor u tijdens uw fly drive vakantie elke dag opnieuw vol nieuwe energie op pad kunt gaan.

Bekijk alle reizen naar Slovenië met vlucht, huurauto + verblijf


Slovenië top 3

informatie

Waarom een fly-drive naar Slovenië

  • Wandel heerlijk in de uitnodigende natuur van Slovenië, vooral de omgeving rondom het meer van Bled is erg populair
  • Ga op bezoek naar één van de vele beroemde kuststeden
  • Hoofdstad Ljubljana is een gezellige stad waar u de vrijwel gelijknamig rivier de Ljubjanica vindt, de bruggen zijn dan ook erg bekend in de stad. Verder is het ‘Ljubljanski Grad’ de moeite waard om te bezoeken, dit is een Middeleeuws kasteel in het hart van de stad. Liefhebber van dieren? Dan is een bezoekje aan de enorme dierentuin van de stad ook echt een must-do.
  • De prijzen in Slovenië zijn over het algemeen zeer aangenaam, op veel plekken betaalt u voor een kopje koffie of een glaasje wijn slechts één euro!
  • Wist u dat autorondreis (incl. vlucht) naar Slovenië goed te combineren is met een bezoek aan andere landen? Zoals Oostenrijk en Italië? Bekijk hiervoor ook eens de reis van Pharos.

Info over Slovenië

ljubljana over

Over Slovenië

Slovenië is een land gelegen in Midden-Europa welke zich bevindt aan de zuidrand van de Alpen. Bijzonder aan dit land is dat ze ondanks haar bescheiden oppervlakte een enorme diversiteit kent op vlak van landschap. In het noorden van het land zijn bijvoorbeeld de ‘Karawanken’ terug te vinden evenals de ‘Kamnische Alpen’. Het zuidwesten wordt dan weer gekenmerkt door middelgebergtes en heuvellandschappen waarbij in het uiterste deel van deze regio bekende haven- en badplaatsen zijn terug te vinden zoals Portorož, Piran, Izola en Koper. Aan de Adriatische kust heerst een heerlijk Mediterraan klimaat waardoor steeds grotere hoeveelheden reizigers hier in de zomermaanden komen vertoeven.

Slovenie ruïne bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Slovenië

Slovenië is een land welke voor iedereen wat wils te bieden heeft. Verspreid over het land zijn dan ook een groot aantal zeer interessante bezienswaardigheden terug te vinden. In eerste instantie zijn er natuurlijk de culturele hoogtepunten van de Sloveense hoofdstad Ljubljana, maar daar blijft het absoluut niet bij, in tegendeel. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de militaire wachttoren van Vrtojba welke zich het kleinste museum ter wereld mag noemen? Ook de zeer zeldzame ‘grottenolm’ op het stadssymbool van Postojna is een cultureel hoogtepunt waar u graag even bij stil zult willen blijven staan.

štruklji over

De keuken van Slovenië

Slovenië staat er om bekend een land te zijn van tradities. Dit is eveneens terug te zien in de Sloveense keuken. Doorheen Slovenië zijn dan ook niet minder dan 24 onderscheidende culinaire regio’s terug te vinden. Een typisch Sloveens gerecht is de zogenaamde ‘štruklji’. Het betreft hier rollen van deeg die steeds zijn voorzien van een bepaalde vulling. Van welke vulling er precies gebruik wordt gemaakt is afhankelijk van de regio in kwestie. Een bekend, beschermd Sloveens product is bovendien de zogenaamde ‘Kranjska Klobasa’. Deze gerookte worst bestaat voor minimaal 75 tot 80 procent uit varkensvlees. De Sloveense ‘golaz’ vertoont tot slot grote gelijkenissen met de variant die afkomstig is uit Hongarije.

Ljubljana bezienswaardigheden

Uitgelicht: Hoofdstad Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië genaamd ‘Ljubljana’ is gelegen aan de rivier de ‘Ljubljanica’. Ondanks haar beperkte oppervlakte moet het gezegd dat deze levendige stad heel wat moois in petto heeft voor haar bezoekers. Zo zijn er bijvoorbeeld de drie bekende bruggen van de stad, de zogenaamde ‘Tromostovje’ welke de verbinding vormen tussen het Prešerenplein en de oude stad. Bovendien zijn ook het kasteel ‘Ljubljanski Grad’ evenals de ‘Stolnica’ kathedraal pareltjes van formaat die u absoluut niet over het hoofd mag zien. Wilt u graag ook even vertoeven in een groene omgeving? In dat geval is een bezoek brengen aan het zogenaamde ‘Tivolipark’ met haar talrijke sculpturen en beeldhouwwerken steeds een interessante keuze.

Militaire wachttoren van Vrtojba bezienswaardigheden

Uitgelicht: Militaire wachttoren van Vrtojba

Jarenlang stond de militaire wachttoren van Vrtojba enigszins in de schaduw van andere bezienswaardigheden die in de omgeving zijn terug te vinden. Toch is daar inmiddels verandering in gekomen. In de toren, welke beschikt over een binnenoppervlakte van 17,7 vierkante meter is een interessante tentoonstelling met foto’s terug te vinden die betrekking heeft tot de naoorlogse periode in de grensstreek van Gorica. Het museum vormt een onderdeel van het historische pad welke tot aan de grens reikt. Tot slot nog een opmerkelijk feit, wenst u dit kleine museum te bezoeken? Dan dient u de sleutel te gaan lenen op één van de vijf verschillende plaatsen in Šempeter en Vrtojba.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...