Fly Drive Baskenland

Fly Drive Baskenland

spanje
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Guggenheim Museum
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf € 911,-

Fly drive Baskenland, onbekend maar prachtig gebied

De meeste vakantiegangers weten wel dat Baskenland een gebied is dat op de grens van Frankrijk en Spanje ligt. Maar vaak is het nog onbekend gebied verder en dat is jammer omdat je met een fly and drive hier een mooi verblijf kan hebben. In Baskenland vind je groene heuvels, mooie stranden en de indrukwekkende Pyreneeën. Er zijn grote steden die veel van de historische grandeur van vroeger hebben bewaard, maar veel Basken geven de voorkeur aan het zeer dunbevolkte platteland. In Baskenland kan je genieten van cultuur maar ook van de heerlijke plaatselijke gerechten. Het gebied heeft mooie wegen door het groen maar ook bijna ontelbare haarspeldbochten in de bergen voor avontuurlijke rijders. De Basken zijn trots op hun taal, cultuur en land. Dat delen ze graag met toeristen.

 

Vergelijk alle reisbureaus met fly drives naar Baskenland


Baskenland top 4

informatie

Waarom een fly drive Baskenland?

  • Een fly and drive Baskenland betekent weg van het massa toerisme
  • Hier kun je een onbekend vakantiegebied ontdekken
  • Baskenland heeft veel afwisseling te bieden en is geschikt voor iedereen

San Sebastian gebieden

De mooiste plaatsen in Baskenland

Tijdens je fly and drive in Baskenland zal je behalve natuur beslist ook twee van de mooiste steden in de verre omtrek aandoen.
In Bilbao is men trots op het wereldberoemde Guggenheim museum dat de stad rijk is. Toeristen uit de hele wereld komen hier naar toe om de prachtige collectie te bewonderen. Een foto onder de 9 meter hoge spin is uiteraard een buitenkansje dat niemand wil laten lopen. Maar Bilbao betekent ook een romantische binnenstad, waar je heerlijk op een terrasje iets lekkers kunt eten en drinken omringd door locals.
San Sebastian wordt ook wel de zomerhoofdstad van Spanje genoemd omdat vroeger de Spaanse koninklijke familie hier een groot deel van de zomer doorbracht. Als je de schitterende baai ziet met aan weerszijden hellingen, begrijp je waarom. De stad heeft ook mooie voorbeelden van de Belle Epoque te bieden.

guggenheim museum bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Baskenland

1. Guggenheim, Bilboa
Het museum voor hedendaagse kunsthistoricus geopend in 1997. Van buiten is het net zo bijzonder als de collectie. Een must ook als je niet echt van kunst houdt.
2. Basiliek Bergoña
De kerk is gebouwd in de 16e eeuw. Binnen vind je een schilderij van de maagd Maria, dat helder en altijd verlicht is. Maria is de patrones van de provincie.
3. Playa de la Concha, San Sebastian
Dit is waarschijnlijk de mooiste baai in Spanje. Midden in de baai ligt een eilandje dat de Schildpad wordt genoemd. In de zomermaanden is het hier druk met Basken.
4. Paleis Miramar, San Sebastian
Eigenlijk is meer een landhuis in Engelse stijl dan een Spaans paleis. Het dateert ook uit 1887. Het uitzicht is fenomenaal.
5. Aquarium, San Sebastian
Hier kan je via een tunnel je op de bodem van een oceaan wanen. Haaien, roggen en diverse andere grote vissen houden je op ieder moment in de gaten.

Baskische vlag over

Extra informatie over Baskenland

De Basken zijn trots op hun eigen cultuur en zowel in Frankrijk als Spanje is er de roep om onafhankelijkheid geweest. Die is nog steeds niet verstomd maar zowel in Frankrijk als Spanje is er sprake van een behoorlijke mate van autonomie. De scherpe kantjes van de roep om een vrij Baskenland zijn er inmiddels af. Het is als gast in het gebied wel een goed idee om te beseffen dat de Basken het gebied niet als deel van een ander land beschouwen.

Veelgestelde vragen over een fly drive Baskenland

Als je zowel Spanje als Frankrijk aandoet kan je de keuze maken waar je een auto wilt huren. In beide landen geldt een minimumleeftijd van 21 jaar en bij autohuur geldt vaak een toeslag als je jonger bent dan 25 jaar. Kijk voor je op vakantie gaat nog even naar de afwijkende verkeersregels in Spanje en Frankrijk. Informeer bij de autoverhuur of de uitrusting compleet is voor beide landen. Denk aan je reservebril als je brildragend bent. In Spanje is die verplicht.

Als je een goede indruk van het gebied wilt krijgen is 15 dagen beslist een goed idee. Voor een bezoek aan een van beide delen is een fly drive van 8 dagen ook een optie. Veel aanbieders hebben ook een 10 daagse of een 12 daagse fly drive in de aanbieding.

In het algemeen is via de aanbieders een vaste route beschikbaar. Deze is met kennis van het gebied en de horeca vastgesteld. Afwijkingen zijn meestal niet mogelijk

Vrijwel alle vluchten naar Baskenland gaan via de luchthaven van Bilbao. San Sebastian heeft ook een luchthaven maar die wordt nauwelijks gebruikt voor internationale vluchten.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...