Fly drive Fuerteventura

Fly drive Fuerteventura

spanje
bestemmingen icoon Bezoek de prachtige stranden en het natuurpark Jandia
aanbieders Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
prijs al vanaf € 439,-

Fly drive Fuerteventura, een vakantie om nooit te vergeten

Het Canarische eiland Fuerteventura is het op één na grootste van de groep. Als je het eiland wil verkennen is een fly drive een goed idee. De totale oppervlakte is bijna 1.700 km2 en dat houdt in dat je vanaf het centrum mooie tochtjes kan gaan maken met je huurauto. Fuerteventura is beslist anders dan Gran Canaria en Tenerife. Hier zijn de lavastromen uit het verleden die het landschap hebben bepaald. De stranden zijn mooi en het is een bijzonder idee dat een groot deel van het zand overgewaaid is uit de Sahara, beetje voor beetje. Een fly and drive Fuerteventura geeft je de kans om dit bijzondere eiland te leren kennen, dat minder groen is dan naburige eilanden maar juist een heel taaie flora en fauna heeft die zich hier heeft kunnen aanpassen.

Vergelijk alle reisbureaus met fly drives naar Fuerteventura


stranden fuerteventura gebieden

Welke plaatsen zijn er op Fuerteventura?

Betancuria is de voormalig hoofdstad van het eiland en een authentieke trekpleister in het westen van het eiland. De oude kerk uit 1691 en het pittoreske centrum zijn in trek. Toch is Fuerteventura nog niet zo afgestemd op het massa toerisme als de andere Canarische eilanden. Het vissersdorp El Cotillo ligt in het noordwesten. De kleine haven is pittoresk en toeristen zie je hier nog niet zoveel. De stranden zijn wit en mooi, maar de baai is te ruw voor de meeste strandgangers. In de verdedigingstoren heb je een schitterend uitzicht over de baai en het eiland. Als je de huurauto een dagje rust gunt, is een bezoek

fuerteventuera over

Meer over Fuerteventura

Vandaag de dag is het niet meer goed voor te stellen dat Fuerteventura eens de graanschuur van de Canarische eilanden werd genoemd. Het kappen van de bossen en droogte zorgden ervoor dat de akkers werden verlaten en cactussen, sterke struiken en mossen het nu voor het zeggen hebben.

Bezienswaardigheden Fuerteventura bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Fuerteventura

1. Parque National de Jandia
Dit is het grootste natuurpark op het eiland en het ligt op het schiereiland Jandia. Dit is een gebied met woestijnachtige duinen. Vele vogels voelen zich hier op het gemak en de flora is vaak uniek.
2. Ajuy
Zwarte zandstranden, kliffen en grotten zijn de kenmerken van dit gebied. Als je de ruige natuur hebt bewonderd is een heerlijk visgerecht in het dorpje in de omgeving een passende beloning.
3. La Atalayita
Archeologische vondsten hebben duidelijk gemaakt dat op deze beschutte plaats ook in voorhistorische tijden al mensen leefden. Het vissersdorp dat zeer authentiek is, heet La Lajita.
4. Oasis Park
In dit park worden dierenshows gegeven (o.a. met zeehonden en roofvogels). Ook is er een botanische tuin. Dit is echt een leuke bestemming voor alle leeftijden.
5. Pico de la Zarza
Het mooiste uitzicht vind je op de top van de Zarza. Daar moet je wel wat voor doen want de klim is behoorlijk stijl en duurt ongeveer 5 uur zonder schaduw. Vergeet niet voldoende water mee te nemen.

Veelgestelde vragen over fly and drive Fuerteventura

Met een fly drive van 8 dagen kan je het eiland vluchtig bekijken. Ook met een 15 daagse fly drive Fuerteventura is er nog genoeg te zien. Een periode van 10 dagen of 12 dagen is een goede optie.

Neem hiervoor contact op met de aanbieder. In het algemeen staan de routes vast en dat heeft uiteraard ook veel te maken met jouw comfort tijdens de vakantie.

Het internationale vliegveld van Fuerteventura heet El Mattoral en is in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd in verband met het toegenomen toerisme. De luchthaven ligt op 5 kilometer van de hoofdstad Puerto del Rosario. Een bezoek aan het eiland kan ook plaatsvinden door een binnenlandse vlucht vanaf Tenerife of Gran Canaria.

Waar het autoverhuur betreft gelden dezelfde regels als op het vasteland van Spanje. Je moet om een auto te huren op Fuerteventura minstens 21 jaar zijn. Jongeren tot 25 jaar betalen een toeslag als ze hoofdbestuurder van de huurauto zijn. Voor kinderen tot 3 jaar is een zitje verplicht, kinderen tot 12 jaar moeten op de achterbank. Als je wat gedronken hebt, hou dan rekening met een maximaal promillage van 0,5.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...