Fly Drive Gran Canaria

Fly Drive Gran Canaria

spanje
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Roque Nublo, Christoffel Columbus & Puerto de Mogán
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
prijs al vanaf € 480,-

Een ideale bestemming voor een heerlijke fly drive vakantie

De Canarische eilanden liggen ten westen van Marokko en het met ongeveer vier uur vliegen zijn het populaire vakantiebestemmingen. Logisch natuurlijk, want het gehele jaar door komt de gemiddelde temperatuur niet onder de 20 graden Celsius. Zo ook in Gran Canaria, waar een aantal bekende badplaatsen zoals Playa del Inglés, Maspalomas en San Agustin helemaal ingericht zijn op toerisme. Deze badplaatsen liggen echter wel allemaal in het zuiden. En dat is jammer want het eiland heeft zoveel meer te bieden voor de toerist.


Gran Canaria top 3

informatie

Waarom een Fly Drive naar Gran Canaria?

  • Bezichtig de mooie badplaatsen Playa del Inglés, Maspalomas en San Agustin
  • Bezoek de hoofdstad Las Palmas hier vind je prachtige bezienswaardigheden
  • Ontdek het mooie plaatsje Puerto de Mogán, deze kustplaats lijkt een beetje op het romantische Venetië

Gran Canaria - Informatie

fly and drive gran canaria routes

Routes

Gran Canaria heeft de vorm van een cirkel. Perfect om een rondje langs de kust te rijden, tussendoor te genieten van het uitzicht, in mooie accommodaties te verblijven en af en toe het binnenland in om cultuur op te snuiven. Met andere woorden een Fly Drive vakantie naar Gran Canaria is ideaal voor de iets actievere toerist die ook graag het land leren kennen en iets willen leren van het land waar ze naartoe op vakantie gaan. De omtrek van de cirkel is slechts 50 km. Het zal tijdens de vakantie dus alles behalve haasten worden, maar vooral veel zien, ontspannen en genieten.

strand op gran canaria bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Enkele mooie bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft zijn bijvoorbeeld het huis van Christoffel Columbus in de hoofdstad Las Palmas, wat ingericht is als een museum. Maar ook Puerto de Mogán is zeker een bezoek waard. Deze kustplaats wordt vaak vergeleken met het Italiaanse Venetië. Op het eiland zijn ook verschillende musea die u een bezoek kunt brengen of wandel in één van de botanische tuinen die het eiland rijk is. Of plan een excursie naar het centraal gelegen Roque Nublo, één van de hoogste punten van het eiland.

gekleurde huizen over

Het land

Er zijn verschillende musea geweid aan de cultuur van Gran Canaria en dan met name de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen. Interessant om hier meer over te leren kennen en de gebruiksvoorwerpen te zien die terug zijn gevonden uit die tijd. Het eiland heeft ongeveer 850.000 inwoners maar de meeste wonen in de hoofdstad. Las Palmas telt bijna 400.000 inwoners. In Gran Canaria wordt Spaans gesproken en men betaald met de Euro. Ondanks dat u zich in een andere wereld zult wanen is het dus niet nodig om eerst langs een wisselkantoor te gaan.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...