Cuevas del Drach

spanje
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

De Drakengrotten zijn de meest bezochte grotten in Mallorca, maar dat maakt hen niet minder interessant. Ze zijn gemakkelijk te bezoeken en liggen aan de rand van de stad Porto Cristo. Dit wonder der natuur was al in de oudheid bekend. De oude verhalen vertelden dat er draken, duivels en monsters in huisden. Of leefden in deze grotten de ‘Drac’, in de middeleeuwen een fabeldier met een slangenlijf en vleermuizenvleugels die de schat beschermde? Volgens archeologen boden de grotten ook onderdak aan de Romeinen en later aan de Arabieren. Vanaf de 15e eeuw werden de grotten door de eilandbewoners gebruikt als bescherming tegen de piraten die de Middellandse Zee onveilig maakten.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

In 1880 tekende een Duitse speleoloog voor het eerst een kaart van de Drakengrot. Het grottencomplex bestaat uit vier grote ondergrondse zalen (de Zwarte Grot, de Witte Grot, de Grot van Lodewijk-Redder en de Grot van de Fransen) en een ondergronds meer waar fraaie natuurlijke kalkstenen formaties, stalagmieten en stalactieten te bewonderen zijn. Het meer, het Lago Martel, is het grootste ondergrondse meer van Europa. Het is 177 meter lang en heeft een doormeter van 30 meter. Op zijn diepste punt is het meer 8 meter diep. Het water is helder en zout, er is dus een verbinding met de Middellandse Zee. In het meer liggen grote rotsblokken, die zijn losgekomen uit het gewelf of plafond van de grot. Hemels mooi is het, duizenden stalactieten hangen in groepen bij elkaar. Ze worden omschreven als ‘diamanten tranen uit de rotsspleten’. De bijzondere verlichting draagt zeker bij tot het magische gevoel dat u heeft wanneer u deze grotten bezoekt.

Show
In de Cuevas del Drach werden paden, trappen en bruggen aangelegd voor uw comfort. Een parcours van twee kilometer leidt u langs alle bezienswaardigheden. In 1970 kwam er zelfs een brug over het meer. Er worden meerdere rondleidingen per dag gegeven, een bezoek duurt ongeveer een uur. U wordt er getracteerd op een concert van klassieke muziek op het podium aan het meer samen met een bijpassende lichtshow. U kunt ook een kort tochtje op het water maken.

Handige reistips & deals

andalusie roadtrip

Roadtrip: 6 dagen in Zuid-Spanje

Heeft u een vakantie van 6 dagen voor de boeg en wilt u tijdens deze periode Zuid-Spanje ontdekken? Bent u iemand die graag een roadtrip maakt zodat u zoveel mo...

Tempel Thailand

Top 3 Fly Drive bestemmingen in Juli

Hoe brengt u dit jaar uw zomervakantie door? Kiest u voor een weekje aan het strand, lange bergwandelingen of een sfeervolle stedentrip? Die keuze hoeft u niet ...