Palma Cathedral (La Seu)

spanje

Één van de mooiste Kathedralen van Spanje; La Seu!

Palma is de hoofdstad van het vakantie-eiland Mallorca. Het is een sfeervolle Zuiderse stad die beschikt over een rijke geschiedenis die een overvloed aan gebouwen heeft nagelaten. Het belangrijkste bouwwerk en het symbool van de stad is de Palma Cathedral, ook wel La Seu genoemd. Het Gotische gebouw is het eerste waar je oog op valt als je in de buurt van de stad komt. Het is een elegante en zelfs vrolijk te noemen kathedraal, zonder duistere hoeken en kanten en dreigende torens.

Bekijk de schitterende Kathedraal La Seu tijdens uw fly drive vakantie op Mallorca! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met reizen inclusief vlucht, verblijf en huurauto naar dit schitterende Spaanse eiland.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Het was Koning Jaume I van Aragon die op de plek waar de kathedraal nu staat, er in 1230 voor het eerst een heilige mis liet opdragen. Op dat ogenblik stond er een moskee. De koning beloofde er een Mariakerk van te maken, de ‘mooiste van de wereld’.

De bouw kwam snel op gang, en rond 1500 werd de driebeukige constructie zichtbaar. Wanneer rond 1600 het hoofdportaal werd voltooid, werd de kathedraal een referentie het Mediterrane gebied.

In de periode die erop volgde, bleef men bouwen aan de kathedraal. Kosten nog moeite werden gespaard. Zo werd Gaudi, toch wel de belangrijkste architect van Spanje, in 1904 aangesteld om de verbouwing te leiden van de altaarruimte. De grote kroonluchters boven het altaar komen uit zijn koker, net als de rijk gedecoreerde koorbanken die hij naar deze plek liet verplaatsen. Ook het mooie baldekijn met de lampjes zijn van zijn hand.

Bezoek zeker ook de gotische en de barokke kapittelzalen, en de sacristie waar de kerkschat ligt. En vergeet ook niet het roosvenster te bestuderen. Als u op 2 februari of 14 november een bezoek brengt aan La Seu, dan valt het ochtendlicht perfect om alle kleurige patronen die geometrische motieven en bloemenornamenten vormen, op de wand ertegenover te kunnen zien.

Ook hedendaagse kunst
De kunstenaar Miquel Barcelo mocht het ontwerp maken van de St.-Petruskapel. Hij bekleedde de wanden met keramiek (met als thema de vermenigvuldiging van brood en vis door Christus of alles wat de aarde aan de mensen schenkt), hield het meubilair sober en liet indrukwekkende 12 meter hoge vensters installeren.

Heel bijzonder: El Cant de la Sibil.la
Tijdens de middernachtskerstmis wordt het sybillengezang uitgevoerd. De zangers zingen in het Mallorquin, de taal van Mallorca. Waarschijnlijk kwam dit gebruik reeds met de Romeinen mee naar Mallorca. Een tip voor mocht u de eindejaarsdagen doorbrengen in Palma!

Handige reistips & deals

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali

Welke luchthavens zijn het meest geschikt voor vliegen naar Bali?

Als je een reis naar Bali plant, is het kiezen van de juiste luchthaven een belangrijke stap in het boekingsproces. Bali is een populaire vakantiebestemming en ...

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt,...