Palma de Mallorca

spanje
Wij vergelijken
de jong intra pharos reizen tui reizen kras reizen fundadore eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Palma de Mallorca, de bruisende hoofdstad van het eiland

De hoofdstad van Mallorca is een verrassende citytrip waard. Het is een heerlijke Zuiderse stad waar een leuke en ontspannende sfeer hangt. Terrasjes doen, je ogen uitkijken naar de prachtige jugendstilgebouwen (met dank aan Gaudi en co), de kathedraal of La Seu bezoeken. Of op zoek gaan naar de leukste boetiekjes. Maar ook gewoon ronddwalen in de nauwe steegjes van de oude bovenstad of uw kinderen laten genieten in één van de vele (speel)tuintjes. Het kan allemaal!

Ontdek het de hoofdstad van Mallorca tijdens uw fly drive vakantie op het eiland! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met reizen inclusief vlucht, verblijf en huurauto naar Mallorca.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Palma heeft de grootste oude stadskern van Europa. Dat beloofd dus voor de toerist met hoge verwachtingen! Vanop het Castell Bellver (letterlijk vertaald, ‘schoonzicht’, gelegen op een heuvel ten westen van de haven, heeft u ongetwijfeld het mooiste zicht op de stad. Vanop deze zomerresidentie van de Mallorcaanse koningen ziet u duidelijk de vorm van de stad. Het centrum wordt gevormd door de okerkleurige kathedraal. Daarom heen liggen de nette wijken uit de 19e en 20e eeuw. De Passeig Maritim, de wandelboulevard aan de zee, is pas in de late jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd. Mallorca heeft nooit grote verwoestingen gekend en er wordt grote aandacht besteed aan het behoud van het cultureel erfgoed. Vandaag wonen er ruim 400.000 inwoners (van de 800.000 in totaal op het eiland) dus vergis u niet, het is ook een erg levendige stad.

La Seu

De kathedraal is dé bezienswaardigheid van La Palma. Het is een elegante, lichte kathedraal. De bouw begon rond 1230, de toenmalige koning wilde er de mooiste kerk van de wereld van maken. Bekijk de altaarruimte die door Gaudi werd vormgegeven, het magnifieke roosvenster en ook gotische en de barokke kapittelzalen en de sacristie. En sinds 2007 kunt u in de St.-Petruskapel het werk van hedendaags kunstenaar Miquel Barcelo bewonderen.

Andere bezienswaardigheden

Omdat u in een Zuiderse stad bent, zijn openluchtbezoekjes bijzonder aangenaam. Rondwandelend in het Parc de la Mar (de groene zone tussen de stadmuur en de kathedraal) ziet u een beeldenpark, wisselende tentoonstellingen en in het seizoen, openluchtconcerten en folklore. Ook het Almudainapaleis (de voormalige Arabische regeringszetel) en de kerk Sant Francesc (een van de oudste christelijke bouwwerken van de stad) zijn de moeite waard om te bezoeken. Het centrum van het winkelgebied in Palma is de Plaça Major. Deze komt u misschien bekend voor? Het plein is gebouwd naar voorbeeld van de Plaza Major in Madrid.

Handige reistips & deals

spanje tips

Eerste keer Spanje? 7 tips ter voorbereiding

Elk jaar opnieuw zijn er weer nieuwe reizigers die er voor kiezen om Spanje te ontdekken. Dit zuiders getinte vakantieland beschikt dan ook over heel wat sterke...

ijsland

De natuurschoonheden van IJsland

IJsland is terug te vinden op menig aantal bucketlists. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bijzondere natuurpracht waar dit eiland zich door kenmerkt...