Palma de Mallorca

spanje
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Palma de Mallorca, de bruisende hoofdstad van het eiland

De hoofdstad van Mallorca is een verrassende citytrip waard. Het is een heerlijke Zuiderse stad waar een leuke en ontspannende sfeer hangt. Terrasjes doen, je ogen uitkijken naar de prachtige jugendstilgebouwen (met dank aan Gaudi en co), de kathedraal of La Seu bezoeken. Of op zoek gaan naar de leukste boetiekjes. Maar ook gewoon ronddwalen in de nauwe steegjes van de oude bovenstad of uw kinderen laten genieten in één van de vele (speel)tuintjes. Het kan allemaal!

Ontdek het de hoofdstad van Mallorca tijdens uw fly drive vakantie op het eiland! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met reizen inclusief vlucht, verblijf en huurauto naar Mallorca.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Palma heeft de grootste oude stadskern van Europa. Dat beloofd dus voor de toerist met hoge verwachtingen! Vanop het Castell Bellver (letterlijk vertaald, ‘schoonzicht’, gelegen op een heuvel ten westen van de haven, heeft u ongetwijfeld het mooiste zicht op de stad. Vanop deze zomerresidentie van de Mallorcaanse koningen ziet u duidelijk de vorm van de stad. Het centrum wordt gevormd door de okerkleurige kathedraal. Daarom heen liggen de nette wijken uit de 19e en 20e eeuw. De Passeig Maritim, de wandelboulevard aan de zee, is pas in de late jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd. Mallorca heeft nooit grote verwoestingen gekend en er wordt grote aandacht besteed aan het behoud van het cultureel erfgoed. Vandaag wonen er ruim 400.000 inwoners (van de 800.000 in totaal op het eiland) dus vergis u niet, het is ook een erg levendige stad.

La Seu

De kathedraal is dé bezienswaardigheid van La Palma. Het is een elegante, lichte kathedraal. De bouw begon rond 1230, de toenmalige koning wilde er de mooiste kerk van de wereld van maken. Bekijk de altaarruimte die door Gaudi werd vormgegeven, het magnifieke roosvenster en ook gotische en de barokke kapittelzalen en de sacristie. En sinds 2007 kunt u in de St.-Petruskapel het werk van hedendaags kunstenaar Miquel Barcelo bewonderen.

Andere bezienswaardigheden

Omdat u in een Zuiderse stad bent, zijn openluchtbezoekjes bijzonder aangenaam. Rondwandelend in het Parc de la Mar (de groene zone tussen de stadmuur en de kathedraal) ziet u een beeldenpark, wisselende tentoonstellingen en in het seizoen, openluchtconcerten en folklore. Ook het Almudainapaleis (de voormalige Arabische regeringszetel) en de kerk Sant Francesc (een van de oudste christelijke bouwwerken van de stad) zijn de moeite waard om te bezoeken. Het centrum van het winkelgebied in Palma is de Plaça Major. Deze komt u misschien bekend voor? Het plein is gebouwd naar voorbeeld van de Plaza Major in Madrid.

Handige reistips & deals

Glamperen op een glamping

Glamperen op een glamping

Glamping in Nederland is een trend die steeds populairder wordt. De term “glamping” en staat voor "glamourous camping". Het is een manier van kamperen waarb...

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Dit kleine landje met iets meer dan 600.000 inwoners is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor vakantie. Toch is dit niet terecht, want Montenegro hee...