Serra de Tramuntana

spanje
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Een schitterend gebergte om te wandelen!

De Serra de Tramuntana, of het Tramuntanagebergte, strekt zich uit langs de Noordwest kust van het vakantie-eiland Mallorca, grofweg van Sant Elm tot Pollença. De bergketen is daarmee ongeveer 100 kilometer lang. De hoogste berg is de Puig Major. Met zijn impressonante hoogte van 1445 steekt hij boven alles uit. Het berglandschap heeft een lichtjes ander klimaat dan de rest van het eiland. Er is meer neerslag, en het is gemiddeld ook koeler. Iets om aan te denken als u plannen heeft om de Serra de Tramuntana te bezoeken in de vroege lente of de late herfst. Het is er zelfs niet ongewoon dat in de winter sneeuw valt.

Het Tramuntanagebergte is een hemel voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van natuurschoon. Er zijn kleine dorpen om te bezoeken, verscholen baaien, (stuw)meren en u geniet natuurlijk ook van steeds wisselende landschapspanorama’s.

Ontdek het de spectaculaire grotten van Mallorca tijdens uw fly drive vakantie op het eiland! FlyDriveReizen.nl vergelijkt alle aanbieders met reizen inclusief vlucht, verblijf en huurauto naar Mallorca.

Deze plekken mag u ook niet missen tijdens uw fly drive

Goed aangeduide wandelwegen

De inwoners van Mallorca zelf wandelen graag. Geen wonder dat er heel wat goed bewegwijzerde wandelwegen in het gebied zijn. De ‘Ruta de Pedra en sec’ verbindt acht etappes met negen wandelhutten. Vele zijn oude pelgrims- en andere routes. In het Nederlands heet deze route ‘de weg van de ongemetselde muren’. U zult tijdens uw wandeling zien wat dit betekent: de trappen, muren en terassen in het berglandschap zijn gemaakt met een techniek van bouwen zonder mortel met natuursteen. Deze techniek werd door de Arabieren reeds naar Mallorca gebracht. De terassen waren/zijn erg belangrijk in het gebied, om schaarse lapjes grond te creëren waarop gewasssen, zoals olijven en amandelen kunnen worden geteeld.

De Torrent de Pareis

Deze kloof, een natuurreservaat vol vogels, heeft een lengte van 3300 meter en is een echte uitdaging voor de geoefende wandelaar. Er zijn talloze plekken waar echt geklommen moet worden. Tussen de uitgesleten kalkstenen liggen ook veel grotten. De baai van Sa Colobra, een kiezelstrand, is het mooie einde van deze kloof. Omwille van de moeilijkheidsgraad een waarschuwing: onderneem deze tocht nooit op uw eentje maar sluit aan bij een georganiseerde groep.

Unesco

Nog een fijn weetje. In 2011 kreeg de Serra de Tramuntana de World Heritage status van de Unesco, omwille van de uitzonderlijke landschappelijke en culturele betekenis.

Handige reistips & deals

Ga op citytrip in eigen land!

Ga op citytrip in eigen land!

Door het coronavirus is het nog maar de vraag hoe eenvoudig en verstandig het zal zijn om in de zomervakantie op vakantie te gaan naar het buitenland. Het kan d...

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, een land dat bij veel mensen bovenaan de lijst staat van landen die ze minstens één keer in hun leven zouden willen bezoeken....