Fly Drive Menorca

Fly Drive Menorca

spanje
bestemmingen icoon Bezoek o.a. Cova Polida & Monte Toro
aanbieders Wij vergelijken tot wel 3 aanbieders
prijs al vanaf € 399,-
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Bezichtig het mooie natuur van Menorca

Op zoek naar mooie uitzichten, blauwe zeeën, een natuurlijke omgeving en een veel ruimte? Dan is een fly drive vakantie naar Menorca iets voor u. Het eiland behoort tot de Balearen eilandengroep, maar in tegenstelling tot grotere buureiland Mallorca en het kleinere Ibiza, nog niet door massatoerisme ontdekt. Toch heeft het eiland zo veel te bieden en zult u hier een fantastische tijd beleven. Het eiland kent veel begroeiing en ondanks de geringe oppervlak zult u een verschil ervaren tussen het noorden en het zuiden van het eiland.

Vergelijk alle reisbureaus met Fly Drives naar Menorca


Menorca - Informatie

haven menorca routes

Routes

De beste manier om het eiland te leren kennen is door middel van een Fly Drive vakantie. Wanneer u uit het vliegtuig stapt staat de huurauto al klaar en kan de vakantie beginnen. Het vliegveld van Menorca ligt in het Oosten. Van hieruit bent u al snel in Mao, één van de grootste steden van Menorca. Vanaf hier kunt u de route starten. Het eiland is niet heel groot, maar u zult onderweg genoeg tijd nodig hebben voor alle foto’s en tussenstops die u wilt maken van al het moois waar u lang rijdt.

strand menorca gebieden

Gebieden

Menorca is grotendeels onaangetast. Vooral buiten de kustgebieden, centraal in het eiland is een heuvelachtig landschap. Een bezoekje aan de hoogste berg van het eiland, Monte Toro, is echt een aanrader. Probeer dit op een heldere dag te plannen dan kunt u vanaf de top zowel de noordkust als de zuidkust zien. Menorca kent ook vele stranden. Hoewel ook daar veel rotsen te vinden zijn, worden deze onderbroken door inhammen waar de mooiste zandstranden in verborgen liggen, met uitzicht over een heldere groenblauwe zee.

menorca fly drive bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Ruim 10 jaar geleden heeft Unesco het gehele eiland uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat. Er zijn dan ook vele beschermde natuurgebieden op het eiland te vinden. Nog meer unieke kenmerken wat Menorca tot een mooie vakantiebestemming maakt is onder andere de Cova Polida. Deze grot is enkel vanaf het water te bereiken en hier vindt u druipsteenformaties. Daarnaast bevinden zich in Menorca ook geisers. In het westen van het eiland zijn kleine fonteintjes te vinden wat een zeer indrukwekkend aanzicht oplevert.

Handige reistips & deals

Ga op citytrip in eigen land!

Ga op citytrip in eigen land!

Door het coronavirus is het nog maar de vraag hoe eenvoudig en verstandig het zal zijn om in de zomervakantie op vakantie te gaan naar het buitenland. Het kan d...

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

Voor elk wat wils in de Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, een land dat bij veel mensen bovenaan de lijst staat van landen die ze minstens één keer in hun leven zouden willen bezoeken....