Ga op citytrip in eigen land!

algemeen

Door het coronavirus is het nog maar de vraag hoe eenvoudig en verstandig het zal zijn om in de zomervakantie op vakantie te gaan naar het buitenland. Het kan daarom slim zijn om nog niets te gaan boeken, maar juist een plan te maken om in eigen land op citytrip te gaan. Nederland mag dan wel één van de kleinste landen van Europa zijn, alsnog biedt ons kikkerlandje extreem veel toeristische attracties. Hier vallen ook zeker een paar prachtige steden onder, zoals de vier exemplaren die genoemd worden in dit artikel. Dit zijn echte aanraders! 

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is direct één van de meest bezochte steden van heel Europa. We hebben het natuurlijk over Amsterdam, wat tal van toeristische attracties biedt om te bezoeken in je auto. Vergeet dan niet een goedkope autoverzekering af te sluiten natuurlijk. Bovenaan de lijst met leuke dingen om te doen, is dwalen door de geplaveide straatjes langs de vele pittoreske grachten van de stad, met name rond de aantrekkelijke Jordaan. De oude huizen hier zijn gebouwd in het begin van de 17e eeuw en vallen op door de kleine binnenplaatsen die erachter zijn weggestopt. Ga vervolgens naar de Grachtengordel. Dit romantische gebied heeft de iconische bruggen en woonboten waar de stad om bekend staat. Er is bovendien oneindig veel plezier te beleven aan het verkennen van de vele leuke winkeltjes of het bezoeken van een café om wat mensen te kijken.

Maastricht

Maastricht

Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen alle autoverzekering kun je ook de auto pakken om naar Maastricht toe te gaan. De geschiedenis van deze stad gaat helemaal terug tot 50 voor Christus. Destijds vestigden de Romeinen een kruispunt over de Maas, wat later uitgroeide tot Maastricht. Tegenwoordig trekt deze aantrekkelijke oude stad geen handelaars maar toeristen, hier om te genieten van een wandeling over de spectaculaire Wilhelminabrug en Sint Servaasbrug terwijl je door de prachtige rivierdistricten van Maastricht vaart. Ook de Sint-Pietersberggrotten zijn een bezoek zeker waard als je ervoor kiest om naar deze Limburgse stad te gaan. Ze bestaan ​​uit maar liefst meer dan 20 duizend eeuwenoude gangen en tunnels.

Rotterdam

Heb je Amsterdam en Maastricht inmiddels al helemaal ontdekt? Kies er dan voor om een citytrip te nemen naar Rotterdam! Dit is natuurlijk dé havenstad van ons land, al dan niet van de hele wereld. De architectuur is in Rotterdam een stuk nieuwer dan in veel andere steden, wat met name komt doordat de stadskern verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alsnog valt er in deze stad genoeg te zien. Hoogtepunten zijn onder meer de prachtige 15e-eeuwse Grote of Sint-Laurenskerk, bekend om zijn glas-in-loodramen, zijn drie orgels en de kans om de toren te beklimmen. Museum Boijmans Van Beuningen moet je tevens bezoeken, dit is een populaire kunstgalerie met werken van Ruben en Rembrandt. Vergeet niet de Euromast te beklimmen!

Den Haag

Den Haag is de op twee na grootste stad van ons land. Het heeft toeristen veel te bieden, ook als je zelf uit Nederland komt. Bovenaan je bucketlist als je naar Den Haag gaat is toch wel het bezoeken van het Binnenhof, hier vind je gebouwen die dateren uit de 13e eeuw. Bovendien is het mogelijk om hier de majestueuze oude huizen te verkennen. Ooit behoorden ze toe aan de aristocratie, nu dienen ze juist als de thuisbasis van ons parlement. Breng bovendien een bezoek aan de Ridderzaal, wat echt prachtig is. Vanaf hier is het een makkelijke wandeling naar de beste winkel- en eetgelegenheden van de stad, evenals andere populaire attracties, zoals de 14e-eeuwse Grote Sint-Jacobskerk en het beroemde Vredespaleis, gebouwd in 1913 en nu de thuisbasis van het Internationaal Gerechtshof.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...