Geweldige routes om te eilandhoppen in Griekenland

griekenland

De mooiste Griekse eilanden

Hoewel de economische reputatie van het land schokkend is, blijft Griekenland een eersteklas reisbestemming. De ingewikkelde kustlijn wordt gekenmerkt door prachtige stranden, terwijl het bergachtige interieur u aanspoort om uw wandelschoenen af te stoffen en op verkenning te gaan. Ongetwijfeld zijn de grootste rijkdommen van Griekenland de eilanden die het mogelijk maken om te eilandhoppen.

Heeft u een cultureel bot in uw lichaam? Dan kan Griekenland niet anders dan inspireren. Minoïen, Romeinen, Arabieren, Latijnse kruisvaarders, Venetianen, slaven, Albanezen en Turken hebben allemaal hun sporen achtergelaten en bijna elke plekje laat wel iets van het verleden zien. Het is dus ook geen verrassing om er wondermooie muurschilderingen in een Byzantijns klooster of een echte Venetiaanse burcht aan te treffen. En laten we niet vergeten dat de musea gevuld zijn met klassieke beeldhouwkunst en archeologische schatten.

Inspirerend eilandhoppen

Griekenland kan zelfs de meest veeleisende reiziger verrassen en een echt gevoel van ontdekking bieden. Voornamelijk tijdens het eilandhoppen. Met een fly-drive vakantie bent u in een paar uur in Griekenland en staat er een huurauto voor u klaar op de luchthaven om meteen een welverdiende en tegelijkertijd spannende vakantie te beginnen in het verblijf dat u vooraf heeft gereserveerd.

Een autovakantie op het vasteland en de eilanden biedt de mogelijkheid om enkele van de mooiste gebieden van Griekenland te ontdekken en beloont de meer onafhankelijke reiziger uitstekend.

kefalonia

Neem absoluut Kefalonia mee tijdens uw route. Dit Griekse eiland is er één om niet te missen!

Routes om te eilandhoppen

De Griekse fly-drive opties zijn bijna onbeperkt, dus we dachten dat het nuttig zou zijn om er enkele te specificeren als een indicatie van wat mogelijk is.

Een perfect gebied voor een fly drive vakantie is Peloponnesos. Dit gebied kapselt het allerbeste in van Griekenland, waar de geschiedenis van het land, het landschap en de cultuur samenkomen in een bedwelmende cocktail. Maar er zijn ook tal van ontspanningsmogelijkheden. De Peloponnesos is technisch gezien een eiland, gescheiden van het vasteland door het kanaal van Korinthe. Het is omgeven door een sprankelende zee met bijpassende stranden, maar in hoofdzaak zonder de drukte die u elders ziet.

Houdt u van de bergen en mooie vlaktes? Of van een lekker wijntje met bezoek aan de Griekse wijngaarden? Dan is de route van Zakynthos naar Kefalonia en Ithaka een absolute aanrader. Onderweg kunt u stoppen langsheen de kustlijn met prachtige uitzichten, de jachthaven van Ithaka en de vele lokale restaurantjes met verse vis.

Het hart van het fascinerende gebied rond Epirus en Zagori is het binnenland. Hier beklimt u de machtige bergtoppen van de Pindos en geniet je van bossen, rivieren, meren, kloven, uitgestrekte weilanden, bewaard gebleven stenen dorpen, meer dan 1700 soorten flora en een wildlife die wolven en beren omvat.

Ook Thessaloniki en het Noordwesten van Griekenland is het vernoemen waard. Thessaloniki is de meest levendige stad van Griekenland en ook het centrale punt van Macedonië, een van de minst bekende en toch erg interessante regio’s van Griekenland.

Bovenstaande routes zijn slechts onze suggesties. Bekijk onze Griekenland pagina voor meer inspiratie & partners die u verder kunnen helpen met deze reis.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...