Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

algemeen

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt, of iets overkomt, dan ben je er in ieder geval zeker van dat de kosten gedekt zijn. Dit scheelt je een hoop zorgen. Het is belangrijk om een goede reisverzekering op maat te kiezen. Er zijn verschillende zaken om op te letten. Maar hoe belangrijk is de bestemming eigenlijk als je een verzekering gaat afsluiten?

De mate van dekking

De bestemming speelt zeker een rol in welke reisverzekering je afsluit. Zo is het bijvoorbeeld zo dat niet elke reisverzekering overal dezelfde mate van dekking biedt. In sommige gevallen staat zelfs specifiek in de voorwaarden voor welke gebieden de dekking geldt. Dit kan dan bijvoorbeeld om landen binnen de Europese Unie gaan. Ga je op reis naar Azië, Afrika of Amerika? Dan heb je dus niets aan deze verzekering.

Overigens is het omgekeerd ook zo dat er specifieke verzekeringen zijn af te sluiten wanneer je naar één van deze bestemmingen gaat. Dan is het goed mogelijk om je specifiek voor die ene droomreis die je wilt gaan maken te verzekeren. Vaak is het zo dat dit een verzekering betreft die je specifiek voor deze reis afsluit.

Altijd en overal gedekt

Er zijn ook reisverzekeringen waarmee je altijd en overal gedekt bent. Dit wordt ook wel werelddekking genoemd. Dat betekent dus dat het niet uitmaakt waar je naartoe trekt, je kan er altijd zeker van zijn dat je op de juiste wijze verzekerd bent. Of je nu bij een ongeluk betrokken raakt, schade maakt of in het ziekenhuis belandt met een ziekte. Het is wel heel fijn om altijd deze zekerheid te hebben. De doorlopende reisverzekering van Allianz Direct is een voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt.

Activiteiten op je bestemming

Op de ene bestemming doe je natuurlijk iets anders dan op de andere. Zo ga je bijvoorbeeld naar een bestemming aan zee om te duiken of surfen, maar trek je de bergen in voor een wandeling of om te skiën. Afhankelijk van het soort activiteit dat je onderneemt moet je ook op een andere manier gedekt zijn. Ook in dat opzicht zou je dus kunnen stellen dat de bestemming een grote rol speelt in het soort reisverzekering dat je moet afsluiten. Het is belangrijk om daar goed naar te kijken wanneer je een verzekering afsluit.

Neem altijd de voorwaarden door

Het is belangrijk om voorafgaand aan je reis altijd de voorwaarden van je reisverzekering door te nemen. Dat geldt niet alleen wanneer je een nieuwe verzekering afsluit voor die specifieke trip, maar dat geldt zeker ook wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt lopen. Je wilt er wel zeker van zijn dat je op een goede manier verzekerd op pad gaat. Dit maakt dat je lekker kan doen en laten wat je wilt op je vakantiebestemming. Zonder dat je verder ergens een zorg om hoef te hebben. Daar zijn verzekeringen ook voor bedoeld.

Over: Sander Wijdemans

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...