Must-do: Natuur spotten op Kreta

griekenland
Wij vergelijken
de jong intra sunweb tui reizen bbi travel eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Kreta heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers

Kreta is een prachtig eiland met een gevarieerd landschap. Ruige bergpartijen worden afgewisseld met hoogvlaktes, kloven, rivieren, waterbronnen en liefelijke baaien. Natuur spotten op Kreta is dan ook een echte must-do. Het Griekse eiland is een populaire bestemming voor een fly & drive vakantie. Met een auto rijdt u namelijk eenvoudig naar de mooiste plekken op het eiland. Vijf tips die zeker de moeite waard zijn:

1. Landelijke Lassithi hoogvlakte

De Lassithi hoogvlakte is een mooie vlakte op 850 meter hoogte tussen 2 bergen in. Alleen de route naar de Lassithi hoogvlakte is al spectaculair vanwege de schitterende vergezichten. Eenmaal op de hoogvlakte kunt u een rit maken langs de traditionele dorpjes en vruchtbare boomgaarden. Onderweg komt u nog enkele van de honderden historische windmolens tegen die hier in het verleden stonden. De Lassithi hoogvlakte is onder andere bereikbaar via Stalis, Agios Nikolaos of Chersonissos.

windmolens kreta

Windmolens op Kreta. Een soort die u in Nederland niet zo snel zult terugvinden ;-).

2. Uniek palmenbos van Vai

In het noordoosten van Kreta ligt het pittoreske dorpje Vai. Vai is populair vanwege het unieke palmenbos. Het palmenbos is een beschermd natuurgebied met eeuwenoude dadelpalmen. Door het droge klimaat en voldoende grondwater gedijen de palmen goed. Het palmenbos is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de nabijgelegen betaalde parkeerplaats wandelt u in 10 minuten naar het bos. wandel daarna langs de palmen richting het parelwitte strand en de diepblauwe zee voor een koel drankje.

3. Meer van Kornas

Het meer van Kornas ligt in het noordwesten van Kreta, in de omgeving van Rethimnon en Georgioupoli. Het zoete azuurblauwe meer van ongeveer 45 meter diep levert een prachtig plaatje op. Met wat geluk spot u krabbetjes, schildpadden en bijzondere vogels. In het meer kunt u zwemmen, maar ook een kano huren is mogelijk. Het meer van Kournas ligt 4 km vanaf de centrale hoofdweg die over Kreta loopt.

meer van kornas

Het meer van Kornas is een schitterende plek om even te wandelen. Met uitzicht op het meer in een rustige omgeving, komt u helemaal tot rust.

4. Schitterende Imbroskloof

Op Kreta zijn veel kloven, waaronder de schitterende Imbroskloof. In de kloof wandelt u langs hoge rotspartijen en de kans is groot dan u wilde kri-kri geien tegenkomt.
De Imbroskloof van ongeveer 7 km lang is goed op eigen gelegenheid te belopen. De auto kunt u parkeren in Imbros. Via de kloof loopt u naar Komitades waar u lekker kunt uitrusten. Vandaar kunt u teruglopen of een taxi terug nemen naar Imbros. De toegang tot de kloof bedraagt rond de 3 euro.

5. Botanische tuin bij Fournes

De botanische tuin bij Fournes ligt tegen een heuvel en staat vol fruitbomen, kruiden en bloemen. Natuurliefhebbers kunnen hier rustig rondstruinen en meer leren over de bijzonder flora op Kreta. Wanneer u de schitterende tuin ziet, zal het u verbazen dat de tuin in 2003 tot de grond toe is afgebrand. Een eeuwenoude verbrande olijfboom herinnert nog aan deze gebeurtenis. De toegang tot de tuin bedraagt rond de 6 euro. Een flesje water zit bij de entreeprijs inbegrepen.

botanische tuin kreta

In de Botanische tuin op Kreta vindt u verschillende planten en bloemen, zoals deze schitterende roze bloemen massa.

Net zo enthousiast als wij over de fly & drive naar Kreta? Op onze website vergelijkt u meer dan 5 aanbieders met de mooiste fly drives naar dit natuurrijke Griekse eiland. Bekijk direct de aanbieders op deze pagina.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Glamperen op een glamping

Glamperen op een glamping

Glamping in Nederland is een trend die steeds populairder wordt. De term “glamping” en staat voor "glamourous camping". Het is een manier van kamperen waarb...

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Waarom Montenegro Je Volgende Reisbestemming Zou Kunnen Worden

Dit kleine landje met iets meer dan 600.000 inwoners is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor vakantie. Toch is dit niet terecht, want Montenegro hee...