Fly Drive New York

Fly Drive New York

amerika
bestemmingen icoon Bezoek o.a. het Empire State Building, Statue of Liberty & Times Square
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders
prijs Al vanaf € 889,-

Een onvergetelijke fly-drive naar 'the city that never sleeps'

Een fly & drive boeken naar de oostkust van Amerika begint vaak met een bezoek aan de ‘Big Apple’. Deze bruisende metropool spreekt dan ook tot ieders verbeelding. Slenter doorheen het bekende stadsdeel Brooklyn, boek een boottocht naar het Statue of Liberty in New York Bay en waan u even King Kong door het ‘Empire State Building’ te beklimmen (weliswaar van binnenuit uiteraard). De beschikking hebben over een huurauto zorgt er voor dat u zichzelf in als buiten de stad geheel op uw eigen tempo kunt verplaatsen. Zo geniet u pas echt optimaal van alle bijzondere bezienswaardigheden die in New York en haar directe omgeving zijn terug te vinden. De ruime keuze aan comfortabele accommodaties om in te verblijven zorgt er bovendien voor dat u elke dag in de ‘Big Apple’ terug met hernieuwde energie kunt aanvatten!

Bekijk alle reizen met vlucht, verblijf + huurauto/camper naar New York


Info over New York

New York stad over

Over New York

New York, gelegen in de gelijknamige staat is in tegenstelling tot wat veel mensen denken toch niet de hoofdstad van deze staat. Dat is Albany. Dit neemt echter niet weg dat New York zich wel met recht en rede de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika mag noemen. New York is gelegen in het noordoosten van het land, centraal tussen Washington D.C. en Boston. Dit maakt ze uitstekend geschikt als (start)locatie voor een fly-drive vakantie. Binnen New York vallen verschillende districten te onderscheiden waaronder ‘The Bronx’ (waar het Yankee Stadium in gelegen is), ‘Brooklyn’ (bekend van de Brooklyn Bridge) evenals uiteraard ‘Manhattan’, ‘Queens’ en ‘Staten Island’. De gratis Staten Island Ferry zorgt voor een verbinding tussen dit district en Manhattan.

New York Brooklyn Bridge bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in New York

Verschillende van ’s werelds bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden zijn in New York terug te vinden. We hebben het hierbij dan niet alleen om het Statue of Liberty of het Empire State Building, maar ook om bijvoorbeeld Times Square en Central Park. Dit laatste is natuurlijk niet echt een bezienswaardigheid, maar wel een locatie die u absoluut niet over het hoofd mag zien. Central Park is gelegen op het schiereiland Manhattan en mag zich met terechte trots het vaakst bezochte park van de Verenigde Staten noemen. Wilt u kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de stad? Dat kan op het ‘Empire State building’, het hotel ‘Marriott Marquis’ evenals de ‘Top of the Rock’.

Statue of Liberty bezienswaardigheden

Uitgelichte bezienswaardigheid: Statue of Liberty

Het Statue of Liberty is één van ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende monumenten. Ze is gelegen in New York Baby en bijgevolg uitsluitend te bezoeken met een veerboot. Het Vrijheidsbeeld beschikt over een hoogte van 46 meter en werd geschonken door Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. De veerverbinding brengt u van Battery Park in het uiterste zuiden van Manhattan naar Liberty Island. Vaak wordt er voor gekozen om een bezoek aan het Statue of Liberty te combineren met een tussenstop op Ellis Island. Hier zijn de aankomsthallen voor immigranten te bezoeken.

Empire State Building bezienswaardigheden

Uitgelichte bezienswaardigheid: Empire State Building

Het Empire State Building is met haar 381 meter één van de hoogste wolkenkrabbers van niet alleen New York of Amerika, maar ook van de wereld. Ze staat bovendien op de lijst van ‘zeven moderne wereldwonderen’ welke is opgesteld door de ‘American Society of Civil Engineers’. Een bezoek brengen aan dit indrukwekkende bouwwerk is niet alleen een absolute must omwille van haar rijke geschiedenis, daarnaast beschikt u op de 86e verdieping ook nog eens over een ronduit adembenemend 360-graden uitzicht over de volledige stad. Elk jaar opnieuw bezoeken meer dan 2 miljoen toeristen het Empire State Building.

Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...