Ontdek de Griekse oudheden tijdens een fly & drive vakantie

griekenland

Een uitstekende bestemming voor een fly drive

Met zo’n 300 dagen zon per jaar is Griekenland de perfecte bestemming voor een strandvakantie. Wie echter lui achterover alleen maar zeelucht tot zich wil nemen, doet zichzelf tekort. Dit fantastische land, met zijn rijke historie en enorme diversiteit aan flora en fauna, leent zich uitermate voor een fly-drive, met voor elk wat wils. Voor de bezienswaardigheden van de klassieke oudheid kunt u terecht op zowel het vaste land, waaronder de hoofdstad Athene, als op het schiereiland Peloponnesos.

Athene

Het oude centrum van Athene, waar een filosofische rust vanuit gaat, staat in groot contrast tot de moderne, bruisende pleinen en drukke winkelstraten in de stad. De Akropolis, gelegen op de 156 meter hoge Tafelberg, is het symbool van zowel het oude als het nieuwe Athene. Het is een complex van machtige monumenten waarvan het Parthenon veruit het meest bekend is. Bezichtiging van de Akropolis is een ervaring die u absoluut niet mag missen.

akropolis

Akropolis in Athene. Een zeer indrukwekkende plek en een must-visit wanneer u in de Griekse hoofdstad bent.

Het vasteland

Vanuit Tolo kunt u de vruchtbare streek Argolis verkennen, met een bezoek aan Mycene, het centrum van de Helladische cultuur. De Cyclopenmuren en de Leeuwenpoort naar de Koningsgraven zullen een onuitwisbare indruk op u maken. In Epidaurus bevindt zich het heiligdom Asklepios, de God der Geneeskunde. Het gezellige Nafplion, met het Palamidi-kasteel met de bekende trap van 999 treden, mag u zeker niet missen. Korinthe biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Loutraki is met zijn heilzame bronnen een geliefd kuuroord bij de Grieken.

Een aanrader is om via Sparta naar de Byzantijnse ruïnestad Mystras te rijden, gelegen aan de voet van het ruige Taygetos-gebergte. In de bloeitijd was Mystras het culturele centrum van de streek. Hier vindt u overblijfselen van paleizen, kloosters en kerken met prachtige fresco’s. Een bezoek aan Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, mag u zeker niet vergeten. U ziet hier de tempels van Zeus en Hera, het stadion en de plaats waar elke vier jaar het Olympisch vuur wordt ontstoken.

de oude stad olympia

Pilaren in de eeuwenoude stad Olympia. In deze stad zijn de Olympische Spelen ontstaan.

Delphi, ook wel de “Navel der Aarde” genoemd, was van oudsher al bekend als orakelplaats. In de aan de God Apollo gewijde Tempel gaf de priesteres Pythia haar raadgevingen door aan de mensen die hiervoor van heinde en ver kwamen. In het plaatselijke museum kunt u het prachige bronzen beeld van Iniochos de wagenmenner vinden.

De Peloponnesos

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt, gescheiden door de Golf van Korinthe en de Golf van Egina, ten zuiden van het vasteland. Bij de stad Patras in het noordwesten vindt u de Rio-Antirriobrug, de langste tuibrug ter wereld, die de Peloponnesos met het vasteland verbindt. In de oudheid was de Peloponnesos van belang omdat de rivaliserende stad Sparta hier lag. De ruïnes van de oude stad liggen dicht bij het huidige Mystras. In diverse plaatsen op de Peloponnesos waren heiligdommen gewijd aan Hera, de godin van het huwelijk en de geboorte. De Peloponnesos heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur, historie, cultuur, strand en zee.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...