Onvergetelijke fly drive routes in Schotland

schotland

Een unieke cultuur met schitterende landschappen vindt u in Schotland!

Het land van kilts, de doedelzak en het monster van Loch Ness. Maar daarmee doen we Schotland tekort. Want het is een imponerend land waar op elke meter iets nieuws ontdekt kan worden. De rijke historie, de whisky-traditie, de machtige landschappen en de goedgeluimde inborst van de Schotten: het is een land dat fascineert en charmeert. Een land dat ideaal te ontdekken is via onvergetelijke fly drive routes.

Ruig en groen

Schotland heeft een kleurrijk aanbod voor ieder type reiziger. Het is voor actievelingen, maar ook reizigers die ontspanning zoeken komen volledig aan hun trekken. Schotland kent een ruig landschap, dat op veel plekken onaangetast is. Dat maakt het een zeer geschikte plek voor trektochten en wandelingen. De magie van het landschap, met oude pubs, kastelen en heuvels, maakt het een onvergetelijke reis.

schotse hooglanden

Fly&drive

In het vliegtuig naar Schotland is al te genieten van de groene heuvels van het kleine land. Op het vliegveld aangekomen kunnen de opgehaalde sleutels contact maken in de comfortabele huurauto.

De populairste routes voor een fly drive naar Schotland:

Glasgow

Glasgow is een echte Schotse no-nonsense stad. Het is er erg levendig en leent zich goed voor lange stadswandelingen. Glasgow heeft een breed aanbod aan musea, theaters, pubs en restaurants. De uitstekende hotels bieden volop comfort en ’s avonds is het goed toeven tussen de eigenzinnige, haast onverstaanbare ‘Glasgowegians’. Dit zijn mensen die trots zijn op hun land en na het bezoek aan Glasgow weet u waarom.

Edinburgh

Even wennen op de weg, want in dit land wordt links gereden. Over de wegen zijn de mooiste landschappen te zien. Een whisky-distilleerderij is uiteraard te bezoeken. De hoofdstad is eenvoudig te bereiken en wanneer u de stad inrijdt is meteen te zien waarom dit één van de prachtsteden van Europa is. Sommige wijken zijn eeuwenoud en met een reisgids is te genieten van al die details in deze historische stad. Er is zelfs een heuse spokentocht door de ondergrondse kelders van Edinburgh te maken. De parken en huizen zijn goed geconserveerd en de accommodaties naar de hoogste standaard. De Royal Mile is een mooi gebied om te ervaren. Dit is de oude stad waarbij het kasteel een sprookjesachtig decor vormt.

edinburgh

Schots eiland

Schotland kent ontzettend veel eilanden. Het zijn er ongeveer 800 die in vier groepen zijn onderverdeeld. Dit zijn de Shetland eilanden, de Binnen Hebriden, de Buiten Hebriden en de Orkney eilanden. Vele van deze eilanden zijn onbewoond. Hier zijn veel overblijfselen uit de historie van Schotland te vinden. Één van de meest interessante is het Isle of Lewis. Hier worden oude verhalen op magistrale wijze verteld door de bewoners. Onder genot van een goed gevuld glas, uiteraard. Dit Noordelijke eiland van de Buiten Hebriden kent nog Celtic als spreektaal. Het heeft prachtige groene landschappen die fabelachtige panorama’s bieden.

Schotse Hooglanden

De ‘Highlands’ is een plek die hoort bij Schotland. Hier leeft de natuur nog volop en ongerept. Het zijn stille heidevlaktes en grillige kusten die de meest magnifieke vergezichten bieden. Hier zijn schitterende baaien te vinden. Het is er dunbevolkt, maar de heuvels fenomenaal. Wellicht de laatste grote wildernis in Europa.

Urquhart Castle

Tochten

Inverness, Fort William en Loch Lomond bieden een uitstekend stuk Schotse cultuur. Loch Lomond is een immens meer, dat te verkennen valt per boot. Een gids vertelt uitgebreid over de historie van het meer en de omringende gebouwen en parken. Aan de voet van de Ben Nevis ligt Loch Linnhe. En aan dit meer ligt één van de mooiste dorpjes van Schotland: Fort William. Het ligt in de schaduw van de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk en heeft een oud fort, een stoomtrein en wordt geroemd als ‘Outdoor Capital’. Inverness is een typisch Schotse stad met een rijke historie. Ook hier is te genieten van de excellente voorzieningen en service van hotels.

Ontdekken!

Fly Drive vormt de ideale wijze om van het rijke Schotse leven te genieten. Er zijn nog veel meer onvergetelijke Fly&Drives: de zandstranden van Aberdeen, de muziek- en komediefestivals in de steden, het wild in het Cairngorms National Park, het landgoed van de vele oude edelen, het betoverende Isle of Skye. Stap eenvoudig in het weelderige Schotse leven.

Net zo enthousiast als wij over de fly drive naar Schotland? Op onze website vergelijkt u meer dan 4 aanbieders met de mooiste fly drives naar dit land. Bekijk direct de aanbieders op deze pagina.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...