Rijd langs alle bezienswaardigheden op Madeira

portugal
Wij vergelijken
de jong intra pharos reizen tui reizen kras reizen fundadore eliza was here
Wij vergelijken
fly drive aanbieders

Welke bezienswaardigheden u niet mag missen in Madeira!

Een fly drive is de perfecte combinatie voor uw vakantie naar het Portugese eiland Madeira. Wanneer u wilt genieten van de schoonheid van het eiland en vele bezienswaardigheden wilt bezoeken, dan is de auto het perfecte vervoermiddel. Toerend over het eiland zult u ontdekken dat er maar weinig bestemmingen zijn met zo’n afwisselend landschap dan Madeira.

Funchal
Wie op fly drive vakantie gaat naar Madeira kan niet om een bezoek aan Funchal, de grootste stad van Madeira heen. In Funchal vindt u vele prachtig parken, botanische tuinen en historische gebouwen, zoals de paleizen van São Lourenço en de Sé do Funchal. Een leuk vervoersmiddel in de stad zijn de kabelbanen naar de verschillende bezienswaardigheden. Eén van de mooiste locaties die u met een kabelbaan kunt bezoeken zijn de Madeira Botanical Gardens. Hier kunt u meer dan 2500 exotische bloemen en planten bewonderen, maar laat uw ook verassen door de vele verschillende exotische vogels. De grootste markt van de stad is de Marcado dos Lavradores. Hier worden veel streekproducten aangeboden. Opvallend zijn de vrouwelijke marktverkoopsters, die vaak als traditionele ‘bloemenmeisjes’ van Madeira, hun producten proberen te verkopen.

madeira beeld

Natuurliefhebbers
Natuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken op dit wonderschone eiland, waarvan twee derde beschermd is. Mooie natuurparken zijn Laurissilva Forest, Madeira’s Natural Park en Natural Reserve Garajau’s, maar ook de plaats Rabacal is zeker de moeite waard. Tijden een mooie wandeling door deze plaats, passeert u vijfentwintig waterbronnen.

madeira dorpje
De grotten van São Vicente Caves
Een toeristische trekpleister zijn ook de grotten van São Vicente Caves. Vermoedelijk zijn deze grotten circa 890.000 jaar geleden ontstaan, nadat er een vulkaanuitbarsting plaatsvond, hierbij stolde de lavastroom aan de oppervlakte snel door het contact met de buitenlucht, terwijl de lava binnenin vloeibaar en heet bleef, waardoor ongeveer 1000 meter aan lavatunnels is ontstaan. Tegenwoordig is er bij de grotten een klein museum verbonden, waar men informatie vertrekt over de grotten doormiddel van 3D film.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Op autovakantie in eigen land

Op autovakantie in eigen land

Tegenwoordig zijn Fly-Drive vakanties helemaal hip and happening. Ze geven je alle vrijheid om verschillende plekken zo goed mogelijk te leren kennen, en dat oo...

Het hoogtepunt van Sardinië’s verdedigingswerken Nuraghe Su Nuraxi

De top 5 bezienswaardigheden van Sardinië

Op zoek naar een pure, authentieke vakantiebestemming waar massatoerisme nog een vreemd begrip is? Waar je de hagelwitte stranden aan de oogverblindende kustlij...