Roadtrip: 6 dagen in Zuid-Spanje

spanje

Ideaal voor een fly drive: Zuid-Spanje!

Heeft u een vakantie van 6 dagen voor de boeg en wilt u tijdens deze periode Zuid-Spanje ontdekken? Bent u iemand die graag een roadtrip maakt zodat u zoveel mogelijk van een streek zelf kan ontdekken? Zuid-Spanje is een regio die zich hier uitstekend voor leent. Bovendien beschikt u hier in het zonnige zuiden over de mogelijkheid om cultuur als nergens anders af te wisselen met ontspanning. Zou u graag een overzicht willen hebben van wat u tijdens uw 6 dagen durende roadtrip doorheen het zuiden van Spanje allemaal kan ontdekken? Wij stippelden voor u enkele bijzonder leuke en interessante routes uit!

Dag 1 + 2: Van Sevilla tot aan de Costa del Sol

Met haar heerlijke klimaat, charmante dorpjes en bloeiende steden is Andalusië één van de mooiste en meest uitnodigende regio’s van Spanje. Start uw roadtrip hier in de grootste stad van Andalusië, namelijk Sevilla. De kathedraal van de stad evenals de Giralda klokkentoren zijn hier bezienswaardigheden die u niet mag missen. Neem bovendien de tijd om een wandeling te maken doorheen het imposante Koninklijk Paleis en vergeet ook de prachtige tuinen niet. Vanuit Sevilla kunnen heel wat andere bekende steden worden ontdekt.

U kan er op deze manier voor kiezen om uw reis verder te zetten naar Cordoba, maar ook Granada ligt binnen handbereik. Vanuit Sevilla doet u waarschijnlijk eerst Cordoba aan. Hier wachten bezienswaardigheden zoals de historische kathedraal evenals de mezquita u op. In Granada zijn de belangrijkste trekpleisters het middeleeuws paleis evenals het fort van de Moorse heersers.

Heeft u even genoeg vertoeft in de drukte van de hierboven vermelde steden en bent u toe aan een beetje ontspanning? Ook op dit vlak heeft het Spaanse Andalusië u uiteraard heel wat te bieden. Eindig de eerste dag(en) van uw 6-daagse roadtrip doorheen het Zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee. Neem even de tijd om hier Malaga of de stad van de rich and famous Marbella te ontdekken. Bij deze laatste zijn bovendien enkele heerlijke stranden terug te vinden. Eventueel zou u er nog voor kunnen kiezen om Alicante met een bezoekje te verblijden.

kathedraal Sevilla

Dag 3 + 4: De ‘los Pueblos Blancos’ route

Wie Andalusië zegt denkt uiteraard ook meteen aan de route van de witte dorpen, de zogenaamde ‘los Pueblos Blancos’. Deze regio binnen Andalusië bestaat uit iets meer dan 20 dorpen die zich kenmerken door hun sprankelende uitstraling op de omgeving. Tijdens uw roadtrip doorheen het zuiden van Spanje mag deze route eigenlijk niet op uw planning ontbreken. Wel dient u er rekening mee te houden dat ze u langs kronkelige wegen en afgelegen plekken leidt. Ten tijde van de Reconquista deden de dorpen die hier terug te vinden zijn dienst als fort. Dit is meteen ook de verklaring waarom zoveel van de dorpen nog steeds over een burcht evenals stadsmuren beschikken. Aanraders die u tijdens het volgen van deze route zeker niet over het hoofd mag zien zijn de Zahara de la Sierra evenals het ommuurde kasteel dat is terug te vinden in het Parque Naturel de la Sierra de Grazalema en Olvera. Ook de typische grotwoningen van Setenil de las Bodegas zijn warm aan te bevelen.

Dag 5: Catalonië met hoogtepunt Barcelona

Op de vijfde dag van uw roadtrip zoekt u het wat hogerop. Het is tijd om Andalusië te verlaten en het eveneens zeer interessante Catalonië te ontdekken. Velen gebruiken voor deze roadtrip Barcelona als uitvalsbasis. De stad van Gaudí (niet zijn geboortestad) is er één die reizigers bijzonder veel te bieden heeft. U ontdekt er uiteraard de Sagrada Familia (één van de bekendste bezienswaardigheden in de wereld), maar ook het Park Güell, de La Rambla en het Montserrat. Catalonië is echter meer dan Barcelona alleen. Besteed uw tijd in deze regio dan ook om een bezoek te brengen aan Gerona met haar oude wijken langs de rivier de Onyar. Velen beginnen hun roadtrip in Catalonië ook in het plaatsje Cadaqués. Zij verkreeg haar bekendheid eveneens door een bekende kunstenaar. Hij luisterde naar de naam Salvador Dali. Ook de stad Tarragona met haar aquaduct evenals Romeinse vestingen is een bezoekje waard.

parc guell barcelona

Dag 6: Mallorca en de eilandengroep Balearen

Heeft u tot dusver alles in de aangegeven dagen kunnen doen? In dat geval is er nog één dag over om de eilandengroep Balearen te ontdekken. Omdat u slechts over één resterende dag beschikt is het aan te raden om deze door te brengen op het grootste eiland van de groep, namelijk Mallorca. Het eiland beschikt niet alleen over tal van prachtige natuurreservaten, daarnaast zijn er ook nog de vele mooie baaien waar u een verfrissende duik kan nemen in de kristalheldere zee. Uiteraard mag u tijdens uw verblijf op Mallorca de hoofdstad ‘Palma de Mallorca’ niet over het hoofd zien. Bezienswaardigheden die u hier moet ontdekken zijn de kathedraal La Seu evenals het kasteel Bellver en het koninklijk paleis. Wilt u ook hier even ontsnappen uit de drukte van de hoofdstad? Dan is een bezoekje brengen aan één van de twee nationale parken Cabrera of Mondrago een aanrader.

De bovenstaande roadtrip doorheen Zuid-Spanje is er één die voor veel reizigers een uitdaging zal vormen. U zal vroeg in de ochtend u tocht moeten aanvatten om alle opgenoemde pareltjes van deze streek te ontdekken. Indien u daar in slaagt zijn we er echter zeker van dat u een fantastische en onvergetelijke roadtrip zal hebben beleefd. Wilt u het allemaal toch iets rustiger aan doen? In dat geval staat niets u in de weg om deze roadtrip te verspreiden over twee vakanties. In principe kan u namelijk ook perfect gewoon 6 dagen in het uitnodigende Andalusië vertoeven.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...