Rondreizen op Sicilië: dit mag je niet missen

italie

Ben je op zoek naar een Fly Drive Italië? Kijk dan eens verder dan alleen naar het vasteland. Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee. Zijn prachtige natuur en schitterende stranden vormen zijn grootste aantrekkingskracht. Sicilië wordt al sinds de achtste eeuw voor Christus bewoond en sommige sporen zijn daarvan nog terug te vinden. Hier staan je dus tal van bezienswaardigheden te wachten! In bijna drie uur vlieg je van Amsterdam naar Catania -de tweede stad van Sicilië- waar je je auto oppikt en je Fly Drive Sicilië kunt beginnen.

De actiefste vulkaan van Europa; Mount Etna

Mount Etna

De 3300 meter hoge vulkaan Etna is de allerhoogste van Europa en daardoor in het noorden van het eiland overal te zien. De vulkaan zorgt voor een vruchtbare bodem, waardoor er op het gebied eromheen volop land- en wijnbouw plaatsvindt. Je kunt de vulkaan op eigen houtje bezoeken, of deelnemen aan een georganiseerde tour. Kies je voor het eerste, dan rijd je tot een hoogte van 2900 meter en parkeer je daar je auto. Een 4WD busje rijdt je vervolgens tegen betaling naar de top, waar de kraters en lavastromingen nog te zien zijn.

Hoofdstad Palermo: rijk aan kleur, cultuur en gastronomie

Hoofdstad Palermo rijk aan kleur, cultuur en gastronomie

Natuurlijk mag tijdens een Fly Drive Sicilië een bezoek aan hoofdstad Palermo niet ontbreken. Alhoewel de stad geen braaf imago heeft, merk je daar in de praktijk niets van. Kleurrijke markten, gezellige pleinen en historische gebouwen lijken allemaal even hard om jouw aandacht te vechten. Vanaf het dak van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een toegangskaartje tot de lange wenteltrap naar boven kost vijf euro. Ook de Catacombe dei Cappuchini, een crypte met duizende gemummificeerde lichamen, is een must see in deze stad.

Cefalù, het mooiste dorpje van Sicilië

Cefalù, het mooiste dorpje van Sicilië

De naam Cefalù is afgeleid van het Griekse woord kefale, wat ‘hoofd’ betekent. De naam verwijst naar de bijzonder gevormde rots die boven het kleine stadje uit steekt. Cefalù ligt op ongeveer een uur rijden van Palermo en biedt je een aangename afwisseling op het drukkere leven in de hoofdstad. Het historische centrum van Cefalù ademt een middeleeuwse sfeer uit en staat geheel terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De typisch rode daken van de huizen steken mooi af bij de heldere, azuurblauwe zee. Ook over het strand kun je niet klagen.

Terug in de tijd met een bezoek aan Taormina

Terug in de tijd met een bezoek aan Taormina

Ook Taormina ademt met zijn vele overblijfselen uit de Griekse tijd historie uit. Midden in het dorp vind je het oude Griekse theater. Je hoeft je ogen maar te sluiten om te voelen hoe het er hier vroeger aan toe ging. De Grieken kozen deze plek niet voor niets; ook de achtergrond prijkt wederom de imposante Etna. De Romeinen gebruikten het theater later voor gladiatorengevechten. Ben je uitgekeken in Taormina? Maak dan een wandeling door het stadje of neem een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

De Eolische eilanden, paradijsje voor de Siciliaanse kust

De Eolische eilanden, paradijsje voor de Siciliaanse kust

Alsof er op Sicilië nog niet genoeg te zien is, lonken ook vlak buiten het eiland enkele bezienswaardigheden. De Eolische eilanden vormen een archipel ten noordoosten van Sicilië en zijn allen van vulkanische oorsprong. Stromboli is het bekendste van de in totaal zeven eilandjes. Ook in de dorpjes op dit eiland reis je even terug in de tijd. De straten zijn zo smal, dat er geen auto doorheen kan. De Stromboli heeft een vulkaan van 924 meter hoogte, die je onder begeleiding van een gids kunt beklimmen.

De Kloof van Alcantara

De Kloof van Alcantara

Behalve stranden, vulkanen en historische overblijfselen heeft ook de Siciliaanse natuur genoeg voor je in petto. Een van zijn meesterwerken op dit eiland is de Alcantara Kloof, welke ooit is ontstaan door een uitbarsting van de Etna en een hierop volgende aardbeving. Vanaf het bezoekerscentrum Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico kun je de kloof bezoeken. Je kunt er zelfs in de rivier wandelen en zwemmen en op het kleine strandje ernaast ontspannen. Hoe ver je kunt lopen, is afhankelijk van de waterstand op dat moment. Voor extra uitdaging boek je een canyoning tour.

Over: Sander Wijdemans

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...