Tips voor links rijden in Groot-Brittannië

engeland

Veilig links rijden in Groot-Brittannië

Het is altijd best lastig om plotseling iets vertrouwds los te laten. U bent helemaal gewend om rechts te rijden met de auto en wanneer u in Groot-Brittannië aankomt, moet u direct omschakelen. Gelukkig hebben de meeste mensen de ervaring dat links rijden toch wel weer snel went. U kunt vast en zeker uw winst doen met onderstaande tips. Op die manier heeft u het links rijden zo onder de knie.

Een huurauto maakt links rijden eenvoudiger

Als u kiest voor een fly drive naar bijvoorbeeld Engeland maakt u gebruik van eenOmdat u gebruik maakt van een huurauto, zal het links rijden sneller wennen. In de eerste plaats is in een geleende auto alles anders dan in uw eigen auto en daarom bent u automatisch geconcentreerder aan het rijden. Daarnaast scheelt het een heel stuk als het stuur direct aan de goede kant zit. Links rijden in een rechtsrijdende auto is stukken moeilijker. Als u er erg tegenop ziet om links te rijden, kan een automaat ook een goede optie zijn.

landschap schotland

Regel een goede bijrijder

Ga niet naast iemand zitten die heel zenuwachtig is, want dan is het alleen maar lastig om te wennen aan het links rijden. Wel is het prettig wanneer er een passagier naast u zit die helpt met opletten. Mocht u toch onverhoopt op de verkeerde weghelft terecht komen, dan is een oplettende bijrijder erg prettig. Deze kan direct ingrijpen, zodat u het stuur weer de juiste kant op kunt draaien.

Zorg voor een prettige voorligger

Ziet u een voorligger wiens weggedrag u bevalt, blijf daar dan een tijdje achter rijden. Dit geeft zeker in het begin enorm veel houvast. Let erop dat het een local is, want deze rijden zeker weten aan de goede kant. Ga op deze manier met de verkeersstroom mee. Zeker als het gaat om grote, onoverzichtelijke rotondes is dit heel prettig.

kasteel schotland

Zorg dat u van te voren de route weet

Om alle aandacht bij het stuur te kunnen houden, is het wel prettig als u zich niet druk hoeft te maken om de route. Een navigatiesysteem als Tomtom kan heel prettig zijn. De aanwijzingen die u dan krijgt, helpen bijvoorbeeld om op een goede manier voor te sorteren bij rotondes.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering

Maakt je bestemming uit voor je reisverzekering?

Wanneer je op reis gaat, dan is een goede reisverzekering van belang. Je wilt natuurlijk wel goed gedekt zijn wanneer je op pad gaat. Wanneer je iets tegenkomt,...

Travel light; 4 musthaves voor in je koffertje!

Travel light; 4 musthaves voor in je koffertje!

Reizen en vliegvakanties komen steeds meer onder een vergrootglas te liggen. Ze zijn niet heel goed voor het klimaat, en daarmee vergroten ze je ecologische foo...