Travel light; 4 musthaves voor in je koffertje!

algemeen

Reizen en vliegvakanties komen steeds meer onder een vergrootglas te liggen. Ze zijn niet heel goed voor het klimaat, en daarmee vergroten ze je ecologische footprint. Maar reizen en de wereld verkennen is wel voor veel mensen hobby nummer één. Naast dat het simpelweg heel leuk is om nieuwe landen te ontdekken en van andere culturen te proeven, verrijkt het je ook daadwerkelijk als mens. Het geeft nieuwe inzichten, andere perspectieven en werkt letterlijk grensverleggend. Bewust je vliegvakanties kiezen maar deze nog wel steeds boeken, is dan ook de middenweg in deze afweging. Naast het feit dat je weloverwogen kunt kiezen voor een reis, kun je ook nog andere zaken doen om de duurzaamheid van je reis te bevorderen. Zo zorgt het reizen met minder bagage voor een verkleining van je footprint. Waarom en hoe je dit aanpakt?

1.      Waarom met weinig reizen?

Met weinig spullen op reis kent eigenlijk alleen maar voordelen, zowel voor het individu als voor de wereld in zijn geheel. Wanneer je alleen met handbagage reist zorg je ervoor dat er uiteindelijk minder ruimte ingenomen wordt in een vliegtuig en er dus meer vervoerd kan worden. Dit komt uiteindelijk ten goede aan het totaal aantal vliegbewegingen. Daarnaast is er bij minder gewicht in een vliegtuig, minder kerosine nodig om op de plaats van bestemming te komen. Natuurlijk gaat alleen jouw koffer hier het verschil niet in maken, maar wanneer we dit allemaal optellen en structureel doen gaat het zeker resultaat opleveren.

Ook is met weinig bagage reizen voor de reiziger zelf veel prettiger. Door geen bagage in te checken kan een lange wachtrij vermeden worden, het vermindert de kans op het missen van een vlucht én hiermee wordt overstappen op een vliegveld veel eenvoudiger. Ook de kans dat je je bagage niet of later ontvangt is veel kleiner. En hadden we het al over de was na de tijd gehad? Ook die is na één wasbeurt wel klaar. Kortom, win-win situatie. Maar hoe pak je dit aan? Met deze drie dingen ben je zo klaar.

2.      De mini

De eerste musthave voor een travel light vakantie is de mini tubes. Je hebt van ieder merk tegenwoordig wel een mini variant. Van mini zonnebrand tot mini douchegel. Maar deze zijn vaak disproportioneel duur en van mindere kwaliteit dan wat je gewend bent. De oplossing daarvoor is om kleine flacons te kopen, waar je dan zelf de beste zonnebrandcrème in doet. Koop er meteen liter zakken bij die hersluitbaar zijn, en je weet zeker dat je alles door de douane krijgt. Een basis musthave voor iedere travel light reis.

3.      De kleur

Eigenlijk niet echt een musthave maar meer een slimme keuze; de kleur van je kleding. Kies voordat je op reis gaat een kleurenspectrum waar het gaat om je garderobe, en houd je daar consequent aan. Ga je naar een mediterraan land? Beige en wit zijn dan een topcombinatie. Wanneer je al je kleding in dezelfde kleuren kiest, kun je talloze combinaties maken die altijd matchen. Elke dag anders, maar wel altijd perfect gestyled. Kies per reis een andere kleur en je zult zien dat de foto’s achteraf altijd een prachtig resultaat opleveren.

4.      De pinpas en creditcard

De pinpas en creditcard

Veel mensen checken voor redelijk veel geld een koffer in, maar wat ze zich niet realiseren is dat ze de koffer vervolgens volstoppen met spullen die op de plek van bestemming goedkoper zijn om aan te schaffen. Is die specifieke shampoo, douchegel én conditioner echt nodig? Of kun je met de variant van het hotel of een lokaal merk ook uit de voeten? Realiseer je dat veel zaken in Nederland vrij duur zijn, en je deze ook kunt aanschaffen op de plek van bestemming. Het is vooral belangrijk dat je geld -zowel cash als digitaal in de vorm van pinpas en creditcard- bij je hebt. De rest kun je vaak nog wel aanschaffen, wanneer je éénmaal op de plek van bestemming bent.

Kortom, met weinig spullen reizen wordt steeds populairder. Het is praktisch, duurzaam én veiliger. Er zijn veel tips en tricks te bedenken; van kleding oprollen tot sokken in schoenen stoppen. Allemaal komt het jouw kilo’s aan bagage en de omvang hiervan, of eigenlijk het gebrek eraan, zeer ten goede. Ook is het slim om de zwaarste kledingstukken en schoenen in het vliegtuig aan te trekken, deze heb je op de meeste bestemmingen toch niet volop nodig. Aan één lange broek of vest heb je vaak genoeg. En nog een voordeel van reizen met weinig nodig? Het is een stuk voordeliger, je hebt namelijk altijd een stok achter de deur om op de plek van bestemming niet te veel spullen aan te schaffen. Fijne reis!

Over: Scott van Ede

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...