Vier carnaval op Tenerife(Santa Cruz de Tenerife)

spanje

Spectaculair carnaval vieren op Tenerife

U hebt vast wel eens video’s of foto’s gezien van de enorme carnavalsfeesten in Rio de Janeiro. Voor veel mensen ligt een reis naar Brazilië niet meteen voor de hand. Bovendien is zo’n reis niet bepaald goedkoop en komt er veel bij kijken. Stelt u zich echter eens voor dat u toch een waanzinnig carnavalsfeest mee kunt maken, maar dan in Spanje. Wie dit als muziek in de oren klinkt, heeft geluk. In Santa Cruz, Tenerife wordt jaarlijks het op een na grootste straatfeest ter wereld gehouden. Beginnen uw vingers ook al te jeuken bij de gedachte aan deze extravagante festiviteiten waarvoor u slechts een paar uurtjes in het vliegtuig hoeft te zitten? Blijf dan zeker lezen en wie weet viert u dit jaar nog carnaval op Tenerife!

jurk voor carnaval

Tijdens het carnaval ziet u de mooiste outfits. Wat gaat u dragen?

Meer dan verkleden

Voor de carnavalsvierders in Santa Cruz wordt alles uit de kast getrokken. Zo is het uiteraard vanzelfsprekend dat men zich in zijn of haar mooiste carnavalspakje hijst. Hiernaast kun je echter nog veel meer spektakel verwachten. Zo zijn er prachtige parades, vuurwerkshows, en een hoop activiteiten die speciaal zijn georganiseerd om het carnavalsfeest te vieren. Het wordt zelfs zo uitbundig gedaan, dat de eerste activiteiten al meer dan een maand eerder beginnen dan de grote festiviteiten. De feestperiode valt in 2018 tussen 12 januari en 18 februari. Er zijn enkele populaire activiteiten die elk jaar weer voor onvergetelijke momenten zorgen. Zo wordt er een speciale carnavalskoningin gekroond, wat gevolgd wordt door een prachtige show. Zij wordt gezien als een soort ambassadeur van Tenerife. Haar kroning luidt het begin in van de feestelijke periode, waarna enkele dagen later een prachtige optocht zal plaatsvinden. Deze parade is het startsein van alle feesten. Op dinsdag vindt de cosoplaats, een enorme optocht om het einde van de carnaval te vieren. Een dag later, op Aswoensdag, is Santa Cruz in de rouw. Op een satirische manier kijkt men naar de Katholieke Kerk met de zogenoemde begrafenis van de Sardine. Naast dit officiële carnavalsfeest, wordt er ook nog een nonchalantere versie gehouden met straatfeesten.

costa adeje

Tenerife heeft naast het carnaval uiteraard nog veel te bieden. Denk aan zon, zee & strand. Maar ook vulkanen en schitterende natuur in El Teide.

Een populaire bestemming voor een fly-drive

Tenerife is een van de leukste plekken om naar toe te gaan door middel van een fly-drive. Met FlyDriveReizen.nl is het mogelijk om in een keer een overzicht te hebben van aanbieders. Overweeg om een huurauto met vlucht en eventueel verblijf te boeken, zodat u kunt genieten van optimale vrijheid tijdens uw vakantie. Vooral tijdens carnaval is het een luxe als u zelf een auto ter beschikking heeft. Waar wacht u nog op? Bekijk snel de Tenerife pagina op FlyDriveReizen.nl en zorg ervoor dat u uw carnavalspakje al klaar hebt liggen voor dit spectaculaire feest!

Meer weten over het Carnaval op Tenerife? Bekijk dan dan de speciale website: http://carnavaldetenerife.com/.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...