Vier enorme voordelen van een fly & drive vakantie

algemeen

Een fly & drive vakantie is een ander woord voor een vliegticket inclusief een huurauto. Dus je boekt een vliegvakantie en krijgt daarbij een huurauto waarmee jezelf een rondreis maakt. Hierdoor heb je vrijheid om zelf te bepalen welke mooie plaatjes je wilt bezoeken. Wanneer je houdt van een avontuurlijke vakantie is dit zeker iets voor jou. Naast vrijheid zijn er nog meer voordelen van een fly & drive vakantie. Hieronder lees je een aantal.

1. Een geschikte auto

Ga je op vakantie naar een land waar ze links rijden? Dan is het natuurlijk handig om in een auto te rijden die daar op afgestemd is. Dat geldt eveneens voor landen met een heel ander klimaat zoals bijvoorbeeld IJsland of landen met veel bergen zoals Italië of Oostenrijk. Wanneer je met je eigen auto gaat twijfel je wellicht of dat wel verstandig is. Met een huurauto aangepast op het land van bestemming hoef je daarover niet te piekeren. Het wordt voor je geregeld. Hierdoor weet je zeker dat de auto geschikt is voor het gebied en kom je niet voor verassingen te staan.

2. Alles in een keer geregeld

Wanneer je een fly & drive boekt hoef je bij aankomst op het vliegveld niet op zoek te gaan naar een huurauto of de reis te vervolgen met het openbaar vervoer. Geen gedoe, meteen lekker van je vakantie genieten. Daarbij heb je geen gesjouw met koffers. Het bespaart je een hoop stress. Gaat je huurauto kapot? Dan moet het bedrijf die de auto verhuurt dit oplossen. De auto die je huurt is vaak allrisk verzekerd. Bij schade hoef je geen aanspraak te doen op je eigen autoverzekering.

Een geruststellende gedachte, want wanneer je met je eigen auto gaat moet je van te voren checken hoe het met je autoverzekering zit. Wanneer je een goedkope autoverzekering hebt is het misschien nodig om die van te voren up te graden. Bij pech wil je natuurlijk geholpen worden. Voordat je het weet ben je uren kwijt aan een autoverzekering berekenen. Met een huurauto hoef je hierover niet na te denken en dat is een groot voordeel wanneer je ver van huis bent.

Fly & drive vakantie

3. Geen verre afstanden

Wanneer je met je eigen auto op vakantie gaat naar het buitenland moet je vaak minstens twee dagen in de auto zitten voordat je vakantie kan starten. Door in het vliegtuig te stappen ontdek je veel sneller nieuwe gebieden. En wanneer je naar huis gaat ben je zo weer thuis. Je hebt niet te maken met extra reistijden. Bovendien ben je lekker uitgerust en niet moe van urenlang achter het stuur zitten. Vergeet overigens niet om te rusten wanneer je een lange vlucht hebt gemaakt. Van een lange vlucht wordt je namelijk ook moe. Het is belangrijk om fris te starten met een roadtrip. Dat voorkomt ongelukken en bovendien geniet je meer wanneer je uitgerust bent.

4. Spontaan een tussenstop maken

Met een huurauto heb je de mogelijkheid om naar bijzondere plekken te rijden. Wanneer je een rondreis met een bus boekt ben je gebonden aan het reisschema van de organisatie waarmee je reist. Hierdoor kan je niet zomaar even ergens een tussenstop maken. Dat is jammer. Met je eigen huurauto kan dat wel! Het is fijn dat je van je route af kan wijken en je eigen dag in kan delen. Hierdoor ontdek je een land nog beter. Je kan locals om tips vragen. Hierdoor ontwijk je het massatoerisme en kom je op plekken die je normaliter niet ziet. Hou je van de kust of juist van het binnenland? Met een fly& drive vakantie bepaal je het zelf.

Over: danny

Fly Drive deals

FlyDriveReizen blog


Handige reistips & deals

Fly drive vakantie met de camper

Fly drive vakantie met de camper

Ben je op zoek naar een ultieme avontuurlijke vakantie? Wil je genieten van de vrijheid van reizen en tegelijkertijd comfortabel verblijven? Dan is een fly driv...

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

4x inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er zowel terecht voor een zonnige stedentrip, een vakantie op een ...